Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibcsi_1Ft 2015. 09. 29. 09:41
Előzmény: törölt hozzászólás
Erste
450 forintra emeltük meg a Magyar Telekom-ra vonatkozó célárunkat a korábbi 400-ról, és a korábbi Tartás ajánlás is Felhalmozásra változott. Az ok többtényezős. Egyrészt a cég kilép az energiaüzletből, amelynek enyhe negatív hatása volt a profitmarzsokra, másrészt a nyáron elfogadott kábeladó kedvezmény (hálózat fejlesztés 100Mbs-re) 2,75 milliárd forint megtakarítást hozhat a cégnek évente, plusz az új székházba való költözés mintegy 6,3 forinttal növeli a fair értéket. Ezek eredőjeként adódik a céláremelés. A Hrvatski Telekom és az Orange Polska mellett az Mtel az egyik legolcsóbb telekom részvény a régióban EV/EBITDA alapján, hiszen 5 alatt van ez az érték, miközben a piaci átlag kicsivel 5 fölött van.
andare 2015. 09. 29. 09:17
Törölt hozzászólás
SBob 2015. 09. 29. 09:06
akkor abban nyugodtan kiegyezhetünk, hogy én nem jól látom a helyzetet. És abban is megállapodhatunk felőlem, hogy te meg jól látod - hiszen csak az tud megítélni egy kérdést, aki tudja a tutit.
Engem nem zavar, mivel az enyém csak egyetlen vélemény a sok millióból és sosem vindikáltam magamnak azt a jogot, hogy bármiben is igazam lenne. Csak egy nézőpont az enyém, sem több, sem kevesebb. Viszont, ha Te vagy az, aki jól lát mindent a világ dolgaiban, akkor higgy ebben, ha Neked ez örömet jelent, miért is ne?
kimpaa
kimpaa 2015. 09. 29. 09:05
Előzmény: #143932  SBob
Igen, erre én is gondoltam, mi lesz az autóipari szerelőüzemes Magyarországgal ha kicsit visszafogják a termelést a német autógyártók? Akkor véget ér a narancsos tündérmese.
andare 2015. 09. 29. 06:57
Törölt hozzászólás
apocca
apocca 2015. 09. 28. 22:58
Előzmény: #143933  SBob
magunkat, tudtommal a legközelebbi választásra már pártot alapítunk, ha már a tavalyit elbaltáztuk, lévén nem tudtunk megegyezni az állami támogatás elosztásáról:):)
apocca
apocca 2015. 09. 28. 22:55
Előzmény: #143932  SBob
nem kérdés, hogy az autóipar volt az absz domináns (elég megnézni egy nyári szünet-leállás, hogy hat a havi ipari teljesitményre). Viszont az is érdekes, az audi (mercedest meg se említem még, annyi kedvezményt kapott) nem fizetett még adót itt nálunk. (mellesleg a DT se a tkomon keresztül, mert a nyereség ellenére van kedvezmény, stb nyilvánosan és nem nyilvánosan is)
SBob 2015. 09. 28. 22:43
Előzmény: #143931  SBob
valakit biztosan kihagytam ;)
Félreértés ne essék, én ma már ott tartok, hogy nem fogok szavazni menni, pedig eddig mindig fontosnak tartottam. Nincsen olyan, akire jó szívvel voksolnék. Fletó, Orbán, vagy Vona? Leszarom.
SBob 2015. 09. 28. 22:40
Előzmény: #143930  apocca
a probléma, hogy a kormányzati kommunikációval ellentétben szinte csak a német autóiparra építettek az elmúlt években. Az merő kamu, hogy a feldolgozóiparra, a gyógyszeriparra és az informatikai iparra is nagy hangsúlyt fektettek. A leggazdagabb magyar (Gattyán György), bár az informatikai ipar egy sajátos ágát képviseli -viszont a legsikeresebbet-, elmenekült az országból. Perben áll a Magyar Állammal. Luxemburgba és Portugáliába helyezte át a székhelyét és az adóját. (a legnagyobb adót az iparágban)
SBob 2015. 09. 28. 22:33
ha liberális vagy elmehetsz a p-ba. Én is az voltam, de ma már szégyenlem. Fodor G? Vicc? Ha MSZP-s? Gratulálnék hozzá, biztosan ismerted a Menő Manót. Nos -neve sem jut eszembe-, pedig Nagykőrösön próbált szerencsét parlamenti képviselőként, úgy, hogy lövése sem volt arról, hol van Nagykőrös a mai MSZP vezér.
Jobbik? Csak gratulálni tudnék hozzá. LMP? vannak a zöldek és léteznek a sötétzöldek (ennek ellenére én rájuk szavaztam).
A Fletóhoz megint csak gratula és tovább no comment.
FIDESZ? Kétségtelen, hogy ők sem egy álom -sokaknak egyenesen rémálom-, de kétségtelen, hogy ma már inkább a felminősítés és nem a további leminősítés "fenyeget". Persze akinek ez nem tetszik, annak el lehet menni... Ahogy a bumeráng visszaüt.(ami korábban megérthető, ma undorító :))
apocca
apocca 2015. 09. 28. 22:32
Előzmény: #143928  SBob
ez súlyos csapás az évtizedek alatt felépített német imidzsre, azaz a megbízhatóság, precizitás, törvénytisztelet, szabályok betartása.
apocca
apocca 2015. 09. 28. 22:27
Előzmény: #143927  SBob
a munkanélküliségi adatok elhihetőek. Németek legutolsó adata szerint 2 millió 795 ezer munkanélküli van náluk regisztráltan. És a fiatalok körében legmagasabb ott is a százalékos ráta.
de ennél sokkal érdekesebb ismert állásajánlatok száma 596 ezer.
Vélhetőleg ez nem mind utcaseprői (arra már idáig is ott voltak a törökök).
Ha kvalifikáltabb dolgozókat keresnek, némi iróniával, akkor most jókor jönnek a szír menekültek, mert tele vannak orvossal, mérnökkel, stb-vel
SBob 2015. 09. 28. 22:20
Előzmény: #143927  SBob
azért az akár 40-szer magasabb káros anyag kibocsátás a megengedetthez képest ( 4 000 % ) nagyon durva. Pedig éveken át azt hittük, hogy ha az olaszok csalnak, az természetes -latin vér-, ha a franciák csalnak az természetes -mindig többre tartották magukat, mint amire képesek voltak-, de hogy a németek??? Maholnap kiderül, hogy a svájci 20 000 USD-s Doxa órát 4,99 USD-ért Kínában gyártják?
SBob 2015. 09. 28. 22:12
Előzmény: #143925  apocca
most akkor kinek higgyünk?

"Európa-szerte 23 millió embernek nincs jelenleg munkája, ezzel megközelítőleg 12 százalékra ugrott az eurózónában a munkanélküliségi ráta a legfrissebb jelentések szerint.
Az unióban csak Ausztriában, Hollandiában és Luxemburgban mértek 5 százaléknál alacsonyabb értékeket, ám ezek az országok sem tudják megállítani a térség 2000-es évek eleje óta egyre súlyosabbá váló ide vonatkozó tendenciáinak további romlását. Az adatok tanulsága szerint a legrosszabb helyzetben a 25 éven aluli fiatal munkavállalók vannak – pályakezdők illetve friss diplomások - Az Eurostat adatai alapján jelenleg 22-24 százalékos a fiatalok körében a munkanélküliség, ráadásul nem csak az uniós statisztikákra igaz ez, hanem az OECD adatai szerint a fejlett világ egészét érinti a jelenség."

Kontra:
Szükség van a bevándorlókra, mert nincs elég munkaerő.

Nos?
Vélhetően egyik sem igaz.
apocca
apocca 2015. 09. 28. 22:10
Előzmény: #143924  SBob
az igazság, hogy én se vagyok a régi sűrűséggel itt a topikon (kikopott a 2-3. jó társaság) 5ft-t valóban elvitte a BC. Bár mérget nem lehet rá venni, mert korábban is volt már egy pár hónapos szünete.
apocca
apocca 2015. 09. 28. 22:04
Előzmény: #143923  SBob
jelenleg ott problémáznak, hogy a kerítés nem kolbászból, ha nem drótból készült:)
SBob 2015. 09. 28. 21:56
Előzmény: #143922  apocca
nem olvasom 5ft-ot. Hova lett? A BudaCash bedőlése után látványosan eltűnt. Tudtok valamit róla? Nem mintha annyira sajnálnám. Talán leszáll a magas lóról. De az is lehet, hogy a kertésze ma ingyen nyírja a füvét -szánalomból, vagy az autószerelője ingyen cserél olajat neki -szánalomból. Vagy a rokonai tartják el, akiknek mindig segített anno - nos ezt nem hiszem, a rokonok nem olyanok... . Persze lehet, hogy felakasztotta magát. Ha így van, sajnálom (és ennyi).
SBob 2015. 09. 28. 21:50
Előzmény: #143920  apocca
MZSOLT67 helyett lett nekünk trutymix, vagy hogy hívják, meg a társai. Értelem helyett olyan linkek, ami megfelel a mai "liberális" szarnak. Elég, ha cím sugall valamit.( lásd trutymix ma reggeli linkjét -bocsánat, linket nem tett be, mert az már konkrét lett volna-. Menekülnek a nagyok, vagy valami hasonló. Hogy magában a cikkben a Telekom még érintőlegesen sem szerepel, hanem talán a kötvényekből menekülnek éppen a "nagyok"... . De ez nem számít. Nem maga a ráció a lényeg, hanem lózung. Jól hangzik, hatást gyakorol a felületes szemlélőre, ennyi a lényeg. De ezzel lehet operálni, hiszen az információs dömpingben kinek van ideje értelmezni a lényeget? A címet is elég megérteni, annyi van. Én mégis azt hiszem, hogy aki csak egy cím alapján képes véleményt formálni, az eddig sem számított. Régen is úgy volt, hogy aki nagyon hangos volt annak egy ideig hitt mindenki. A probléma mindig akkor kezdődött, amikor nyilvánvalóvá vált az "egyszerűbb" embereknek számára is, hogy egyetlen kerítés sem készült eddig még kolbászból. Akkor sem, ha évekig hitték ezt sokan.
apocca
apocca 2015. 09. 28. 21:42
Előzmény: #143919  SBob
és tedd hozzá ezt a kuli munkát "bagó" 2 rugóért a keleti magyarnak kell vállalni.
No igen és ezért aranyos mikor az unió jótékonyan "ad" millió jurókat a keleti "frissen" felvett eu-s államoknak. Hát bizony az ide fejlődött nyugati multik az itteni olcsó munkaerővel majd rámozdulnak és tak erre a fejlesztési, stb milliókra.
SBob 2015. 09. 28. 21:36
Előzmény: #143915  kimpaa
teljesen rossz számokat írsz. (persze lehet, hogy alapjában neked van igazad)
Hogy jött ki a 7,77%?
Szeptember vége van. Május 15-ig 8,5 hónap van, nem 12. Ráadásul négy hónappal ezelőtt még -amikor még 12 hónap volt- jóval magasabb volt az árfolyam. A hozam nem értelmezhető, miközben az árfolyam változik.

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek