Azért annyi különbség még van, hogy orbán a saját feje után menve épp a keleti blokkhoz próbálja csatolni önkényesen az országot, és ez csak az egyik eszköz hozzá
Azért akad el mindig, mert éppen egy hosszútávú lefelé tartó trendcsatornából próbál kijönni. Ugye mint tudjuk a trend a mindenható, ahhoz kell a legnagyobb erő, hogy egy trendből kijöjjön, pláne egy hosszútávúból. És ahhoz h ez megtörténjen, ahhoz iszonyat nagy vételi erőt kell felmutatnia valakinek, mert ha nem, akkor a csorda - a trend - ugye viszi tovább. És azért akad el ennyiszer, mert egyre nagyobb és nagyobb szintű ellenállásokon kell neki átverekednie, hogy végre ebből a 10 éve lefele csorgásból kijöjjön...
tulajdonképpen mindent hasonlóan gondolok, mint te a technológiáról, főként az orosz "csúcstechnikáról" vannak vegyes érzelmeim. Ezért is írtam, hogy én inkább ellenzem (legfőképpen azért, mert a zöldenergiákat nálunk alig támogatják és ez a beruházás még inkább hátráltatja azok elterjedését)
Amiben vitáznék (persze én ezt sem látom át), az az, hogy ez nem most lett eldöntve. Már 2000-ben is kérdés volt. Korábban pedig konszenzus volt a témában -persze nem a jónépet kérdezték akkor sem, hanem a szakértők és a politikusok döntöttek -talán helyesen is-. Most nagyjából annyi változott, hogy ez a kormányzat írta alá.
:)
tényleg, telekom.
Nagy forgalommal elindult felfelé. Éppen harmadszor a hónapban, ha jól számolom.
Aztán varázsütésre elfogy a lendület és ez így is marad napokig. Nem írom le még egyszer, amit korábban.
A kérdés nekem inkább az, hogy folytatódik ez a mozgás, vagy a technikai guruk által emlegetett szintek elérése egyfajta lökést ad neki. Az aranykeresztre várt reakció nagyon csúnyán leszerepelt a múltkor. Kevés szereplőnél nem működhet a technikai elemzés szerintem.
A pakssal az a probléma hogy a gyík orbán egyszemélyben döntött szakemberek megkérdezése nélkül és 30 évre elköteleztette az országot hasraütésszerűen (vagy inkább saját önös érdekei miatt?) a ruszkik és a lassan elavulttá váló technológia mellett.
Senki nem tudja, hogy paks jó e vagy sem; ezért kellett volna tanulmányokat végezni róla. De nem, orbán mindent tud
most én kérdezek vissza.
Nem lehet, hogy neked meg a "mindentutálokamitafidesztesz" szemüvegedet levenni?
Tényleg nem bántásként írom, de észrevettem, hogy bizony ilyen szemüveg is létezik.
Emlékezz vissza. Paks szerződés.
Másnap: Felháborító, rossz, előnytelen, az ország rabigába hajtása...
harmadnap: Felháborító, hogy nem ismerhetjük meg a szerződést, ez diktatúra!
Nos, a kérdés. Hogyan lehet rossz másnap a szerződés, ha harmadnap még nem is ismerik? Csak egyetlen példa, de lehetne sorolni hosszan.
(még annyi infót ehhez a példához, hogy én nem vagyok a paksi bővítés híve, inkább ellenzem azt, de villamosmérnökként is azt gondolom, hogy én ezt a kérdést nem tudom megítélni, ezért elfogadom mondjuk az akadémikusok és energetikai szakemberek véleményét a témában)
Csak hogy közbeböffentsek itt a nagy vitába: szvsz amerre nagy forgalommal megindul az a jó irány. Sajna nem túl meggyőző a Teló. Ennél többet kéne mutatnia ha felfele akar menni :S
ez viszonylag egyszerű dolog. Rosszul értelmezted. Persze lehet, hogy én sem fogalmaztam egyértelműen. (mindig gyenge voltam fogalmazásból, nem véletlen a nick :))
Szóval, azt akartam mondani, hogy a DT-t különösebben nem zavarja közel 60%-a mellett a pillanatnyi árfolyam (ha mégis igazak a pletykák, akkor kifejezetten előnyös neki. Dorellik egyenesen azt állítja, hogy maga a DT az "egyszereplő", aki lenyomja az árfolyamot.), amennyiben a profitot megkapja. Ha nem osztalékban, akkor a cég eredménye terhére. Ekkora tulajdonosi befolyással a német vezérigazgató irányítása mellett bármit meg tud tenni a könyvelésében. Az állam bevasalja a különadót, őt tovább ez a kérdés nem izgatja.
A többi, nem befolyásoló tulajdonos meg elszenvedi mind az árfolyam esését, mind az osztalék lenullázását.
Korábban éveken át 74Ft-os, azaz évi cirka 70 milliárdos eredményt osztottak szét. Ehhez képest nyilván csökkent a jövedelmezőség és egy sor paraméter. Az árbevétel érdekes módon még nőtt is. A 74Ft-ból 24-et kapásból elvittek a különadók. (a DT-nek is? Vagy nekik egyéb módon az eredmény terhére tovább is megvolt ugyanaz a pénz? Ki tudja?)
Nagyjából erre gondoltam. Hogy ebben mi a fidesz propaganda, azt nem tudom, én ilyet nem akartam írni.
szerintem abban kiegyezhetünk, hogy nincsen közöttünk látnok. És nagyon sok mindent nem látunk, nem értünk. Amennyiben a többesszám téged zavar, akkor ne vedd magadra. Rám mindenképpen vonatkozik. Én nagyon sok mindent nem úgy vártam, mint ahogy lett és nagyon sok mindent nem értek.
Viszont nyöszörögni nem nagyon szoktam (max. káromkodni, de azt sem itt :)).
Nem akarom dorit bántani (megint), de visítani, nyöszörögni ő szokott talán a leghangosabban.
Én tudom, hogy gyengén beszélem ezt az új magyart, ami meghonosodott ebben az országban, de én ezt így értelmeztem:
"De ha belegondolsz igazából a magyar telekom nem sokat veszített még a különadókkal sem. A tulajdonos, aki a könyvelést viszi simán kiviszi az osztalékot ezerféle módon, míg az évi 20-30 milliárdos különadót -ami részvényenként 20-30Ft, meg az osztalékfizetés terhére a többi tulajdonossal fizetették ki. Vagyis velünk."
:)
igen, a szenvedés az jó szó.
Azért bármennyire guru vagy a kanok között, én azt ajánlom, hogy dorinál ne próbálkozz be.
Azért a közös nevező is megvolt korábban: 100-alá is le fogja vinni az "egyszereplő".
"De hát ezt csak a vak nem veszi észre, hogy egy halom kormányzati döntésnek, negatív hatása volt és nem csak a telekomra."
Én értem ezt, csak azt nem, ha ez ennyire nyilvánvaló, akkor mit nyöszörögnek itt nap mint nap emberek és csodálkoznak évek óta, hogy nem indul meg a papír a felfelé?!
érdekes meglátás, annak tükrében, hogy éppen a Fideszt savazom a betett DT-s linkkel, amiben az Origós főszerkesztő kirúgását magyarázzák. :)
De annyiban igazad van, hogy nem vagyok egy "gyurcsányfan". És a baloldallal sem szimpatizálok nagyon. (de ennek okát én elsősorban ezen pártokban lévő, általam rendkívül gyenge képességű és teljesítményűnek ítélt emberek nagy száma miatt van - szilionvölügyi biztos (és Kovács L még talán az egyik legokosabb emberük volt :)- . Viszont csodálkozni fogsz. Nem is a Fideszre szavaztam :). Ennek ellenére nem zavar, ha fideszesnek hívsz.
Mtelekom