Az,hogy elfogyott a kibocsátott mennyiség a certiből,az nem befolyásolja az árfolyamát az árjegyzői árnak!Továbbra is követi az mtel.árfolyamát,csak nem tudsz vásárolni!
De pl ha én a TL-23-at beteszem középre eladásra-vétel eladás közé- akkor nem teljesül azonnal,de te megveheted! Mint a valuta váltásnál a közép árfolyam mindenkinek jó!
A tervezett mennyiség kint van a vevőknél.- El tudod adni,mert Erste vesz vissza,hogy tudjon eladni.- A certi árát nem befolyásolja- csak vétel van,eladás akkor ha tudnak visszavenni-ezen nyernek -a spead az Erste haszna!-Meg a vételi-eladási jutalék. Ha nagy az árfolyam kilengés akkor a spead is nagy. Ekkor nem jó certit cserélni.- Most illikvid nap van,ilyenkor a certik sem pörögnek.- Napon belül a certik árfolyama a részvény árfolyamával együtt mozog,csak a tőkeáttétel miatt nagyobb a szórás.- Sold out certit-ennek árfolyamát is ugyanebbe a mozgásba kell beilleszteni-vétel esetében is!
Jó napot kívánok ! Elnézést de a sold-out a certik esetében azt jelenti ,hogy elfogy a felajánlott mennyiség a kibocsátó részéről ? Ez hogyan befolyásolja a certi árfolyamát ? Egy kicsit úgy érzem mintha jobban ki lennénk szolgáltatva a felajánlott árnak , persze ez lehet csak ebben a pangó állapotban igaz ,ha elindulna egy felfele ívelő trend akkor nem feltétlenül ...
-Szia! Én nem szabadultam,csak átcseréltem őket! Ha töri majd a csökkenő trendvonalat felfelé pár hét múlva,akkor-elképzelhető.hogy a legnagyobb certik -TL-24 és TL-25-ös -Sold Out lesz hírtelen.- 300-ezer db van mindegyikből-
Helyes Gyula! Szabadulni kell most, hogy majd alább visszavehessük! Tehát nem temetjük a céget csak rá spekulálunk. (a növekedésre) Ez a paraszt short!
Még a korrekció tart,de már pihenő fázisban van,tehát nemsokára kimehetünk innen,ha lesz forgalom.- Ma valaki belevett a TL-25-be. Nem én voltam.- Én 23-ast cseréltem 24-re egy részét.
Mtelekom