Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 17:40
Előzmény: #21579  vetranio
Nekem megfelelne lacke1 azon forgatókönyve, hogy 900ig felszúr, ott kiszállunk, aztán én még 850en visszavenném osztira, majd csatlakozom az emelkedést várókhoz, és utána irány 1000fölé

Mese, mese meskete,...
vetranio
vetranio 2010. 04. 05. 17:35
Előzmény: #21576  Törölt felhasználó
Bizony bizony osztva:))) De sebaj nekünk megfelel a mostani szint is, még egy kis korrekció is belefér, aztán irány észak. Lacke1 tegnapi heti kilátása szerintem igen korrekt volt, kinek mi a véleménye? Érdekes lesz a kedd több okból is:

1: fura péntekünk volt, szinte csak mi voltunk nyitva mégis akadt forgalom. Ezt csak kedden reagálja le a piac.
2: három napos hétvége után nyitunk
3: rövid lesz a hét
4: közeleg a 7.-e kgy.
5: hétvégén választás
6: szépen alakul a kinti árfolyamunk
6+1: egyre kevesebb az idő az osziig

Azt hiszem összefoglaltam a lényeget erre a hétre. Kinek mi a véleménye, várakozása? Dobjuk fel a topikot így este ha van időtök....
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 17:26
Előzmény: #21572  Törölt felhasználó
Nem dehogy, én nem hülyéztem le senkit!!

Csak a folyamatos lenntartás miatt nem merik látni a papír valódi értékét!:)
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 17:25
Előzmény: #21576  Törölt felhasználó
Osztva 5-tel!:)
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 17:15
Előzmény: #21575  apoca1
21,30???
Az forintban 4153!
Hogy lehet az?
apoca1 2010. 04. 05. 16:21
Előzmény: #21574  Törölt felhasználó
Amerikában folytatódik a jó hangulat, a Mtelekom is 21.30 dollárnál tart. Az itthoni célárat kezdem szűkíteni, jelen állás szerint:850-870 közé.
Törölt felhasználó 2010. 04. 05. 16:11
Előzmény: #21573  vetranio
Előre a 870 Ft-os vágáshoz....Mindenkinek kitűnő hangulatot a Húsvéti ünnephez.....
vetranio
vetranio 2010. 04. 05. 14:22
Előzmény: #21572  Törölt felhasználó
Sziasztok! Ezúton kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket. Jó pihenést sok tojást és locsolkodót kinek-kinek neme szerint:)) Kedden újult erővel irány a parkett. Üdv
Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 23:50
Előzmény: #21539  Törölt felhasználó
"A legtöbben azt írják itt a fórumon is, hogy 850, meg 770 a reális, meg ilyeneket, egy fenét, ilyen hozamok mellett 1000 felett minimum..."

Biztos igazad van és a legtöbben a hülyék....

Ezenkívül a 770-es árat úgy határoztam meg (amit írtam is), hogy a legpesszimistább forgatókönyvvel számoltam.
Csütörtökön volt egy kis időm míg utaztam és számolgattam. Ha optimistán szemlélem a Telkót akkor akár 870-es árfolyamot is tudok számolni. Azonban hogy ettől magasabb árat kalkuláljak, ahhoz már-már elvakultnak kellene, hogy legyek. Lássuk be: a fák nem, NEM nőnek az égig.
E feletti árfolyam is elképzelhető persze, ha kiderülnek konkrétumok az energiaszektor felé való nyitásról és azok kellően pozitívak, valamint ha továbbra is kitart a jó hangulat a világban. Azonban erre építeni már nálam nem az optimizmus, hanem a naivitás jele.
Mondom ezt úgy, hogy poziban vagyok és nekem is az lenne a jó ha neked lenne igazad.
Viszont én már belátom, hogy az égig érő paszuly története csak mese...
bodij 2010. 04. 04. 21:11
Mi lehetett a célja annak a két "jószándékú" részvényesnek, aki megtámadta a 2008. árpilis 25-i közgyűlési határozatot.

Ha megnézzük a mostani napirendi pontokat, akkor kiderül, hogy sikerült némi kellemetlenséget okozniuk.

A kérdés költői: Kinek az érdekét szolgálta a határozat hatályon kívül helyezése? A részvényesekét biztos nem.
Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 21:09
Előzmény: #21569  JUVENTINO
Ezt nem tudom megválaszolni , de nem is szeretném fejtegetni ( nem sok tapasztalatom van ) viszont azt tudom ,hogy 28-án a reggeli nyitó alatt 1,5-2 % -al beállok vételre és megvárom a rés betöltését .
Persze váratlan események v. globális korrekció felülírhatja a tervet .
JUVENTINO 2010. 04. 04. 20:38
Előzmény: #21568  Törölt felhasználó
Az általad leírtakra kérdezném meg tőled,hogy te szerinted mennyi lesz az az árfolyam amikor ki lehet szállni belőle,belátható határidőn belül?
Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 18:42
Előzmény: #21566  Törölt felhasználó
Nemrég csináltam a tavalyi évemről 1 kimutatást és megdöbbenve láttam a broki díj összegét .

Átgondoltam a stratégiám és arra jutottam ,hogy osztalékfizetés után nem folytatódik tovább az eső trend ezért nem adom el minden papírom osztalékfizetés után . Reálisan nézve nincs tér lefele , szerintem csak az osztalék miatt nyomták lefele az árfolyamot idáig .
Amit eddig még nem írtam le ,hogy számomra nincs jobb befektetés a telkonál , mert ide 6x annyi pénzt merek befektetni , mint más papírokba ( osztalékfizetés előtt ) .
vetranio
vetranio 2010. 04. 04. 16:09
Előzmény: #21566  Törölt felhasználó
Nekem a likvid tőkém nagy része (80%) most telkóban van a többi Molban, ezért az esetleges korrekciókon nem tudok pozit nyitni. Vagyis osztalékig vagy 830-850 ig nem lesz beszállóm semmibe.
Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 16:04
Előzmény: #21565  Törölt felhasználó
Ha nem haragszol én esetlegesen jó ötletnek tartanám a Rába egy részét átgörgetni Telko-ba, (persze csak ha 800 alatti tételről van szó, hiszen akkor már szép nyereség van rajta), ha a Telko eléri gyorsan a 850-et, akkor az már igazán adhat számodra némi elégedettséget.
Amúgy a Rába számára fontos mutatók a korábbi rések lehetnek, hiszen sok midcap ezen rések alapján mozog.
Nagy részét persze azért tartnám legalább a közgyűlésig, valszeg az 1k-t elérheti hamarosan.

Egy mondatot azonban az eddigi pályafutásom alapján sikerült örökre megtanulnom:
A biztos haszon mindig többet ér, mint a bizonytalan több.

Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 15:59
Előzmény: #21564  Törölt felhasználó
Off

A papír folyamatos emelkedése, leszámítva a 800 visszatesztjét, mikor ugye megvolt a Egon által is várt kitörés, szerintem a "gyűjtögető" sztorit erősít, ha nincs gyűjtögető a vételi oldalon, és a spekák nem rendetlenkednek, akkor nem történik semmi.
Rába-m nincs, én nála a negyedéves eredmény közzétételig, és a közgyűlésig nem számítanék korrekcióra, max ha durván beborulunk, bár szerintem az Oti-nál az elkövetkező egy hónap inkább a speki shortosok további szivatásáról fog szólni.
Az olaj kilőtt végre, (mivel az olajat én indikátorként használom a Mol-ra nézve), ezért én most ezen papír meghúzására számítok , Otp másodlagos, őt szerintem meg az IPPOPEMA húzta meg főként, és nem a shortzárások.

Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 15:52
Előzmény: #21562  vetranio
/OFF
Lacke, látom te elég jól benne vagy a dolgokban. Nekem van mindhárom, telkó, foti és rába is. De a Rába folyamatos emelkedése kissé furcsa, nem gondolod hogy lennie kellene a közeljövőben egy kis korrekciónak? Fotexben bízom, és tartom.

/ON :)

Telekomnál remélem felmegy 850-900 környékére, talán. Az én elképzelésem: a papirok felének dobása ekkor, másik felére pedig az osztalék felvétele, majd x idő múlva (kérdés persze mennyit esik) visszamászás után dobás /ill. ha nem esik akkorát, akkor utánna nem sokkal) - mivel a pakkom elég jó helyről 700 környékéről való. Ezzel szerintem beállítok magamnak egy "átlagolt hozamot".
Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 15:45
Előzmény: #21562  vetranio
Az előttünk álló héten ha sikerül áttörni ezt a képzett 815-ös "ellenállást", bár szerintem ez nagyobb tőkével nem gond, akkor elérhetővé válik egy 830-as árszint, hosszabb távon ha képes maradni a jó hangulat a 850 könnyen elérhető, ahonnan esetlegesen még egy 870-900-as felszúrás is "benne lehet", de én max itt dobálnék el mindent.
Nem számítok arra, hogy a vágás 900 felett lesz, a 720-ról történő közel 20%-os emelkedés bőven elegendő számomra.
Én így gondolom, továbbá a jelenlegi piac már egyértelműen nem a vásárlásokról, hanem a trade-ról szól a Telko-nál, ezek tények, ha jön egy vásárló, akkor könnyedén borulhat a papírforma, azonban én reális 850 körüli (+-10Ft kb.) vágási árat látom a vevők mögött és többet nem.
A választás szerintem egyértelműen 2/3-ot fog hozni, ehhez nem fér kétségem, "talán" benne lehet egy ilyen kitörő öröm is, de az alapvető gondok ettől nem lesznek megoldva.

Könnyű üres mondatokkal dobálózni, rekordmunkanélküliség esetén vajon hogyan akar majd Orbán úr állami feladatokat csökkenteni, miközben ez újabb munkanélküliekkel, és súlyos (végkielégítés) további költségekkel járna?!?!?!!?!?!?!
Hogyan akar adót csökkenteni, mikor a bevételi oldal egyértelműen még nem látható biztosnak?
Azt sem tudjuk biztosan, hogy a nyugaton és az usakoknál ha kifutnak az állami csomagok képes lesz regenerálódni a gazdaság, a tőzsde már megtette, de szerintem eddig semmi más nem történt.
Lásd Németország: januári autóértékesítés (ha jó tudom -20%) érdekes, erről nem sokan beszélnek.
Az Usa ingatlanpiaca továbbra is romokban, a bankok tömve vannak olyan ingatlanokkal, melyeket mélyen fedezeti érték alatt tudnak csak eladni, vagy még úgy se.
Akár az Otp-nek Ukrajna, bár ha minden igaz megugrik az acél ára, itt a legfőbb probléma talán megoldódhat.
Mert ugye hiába a fedezet, ha az árverezésen senki sem akarja megadni a fedezeti értéket, nem lesz ez egyszerű menet.

vetranio
vetranio 2010. 04. 04. 15:28
Előzmény: #21560  vetranio
Lacke: mi a várakozásod a telkóval kapcsolatban a jövő (rövid) hétre így a választások előtti utolsó időszakra? Van egy hasonlóan részletes elképzelésed a telkórol?
Törölt felhasználó 2010. 04. 04. 15:21
Előzmény: #21560  vetranio
Nem elhanyagolandó dolog, míg a Rába komoly adósságot kénytelen finanszírozni, addig a Fotex elég jól jött ki a válságból (már amennyira az adatokból egyenlőre látni lehet)
Nem kevés Otp, és Mol euro kötvényt vettek, a felesleges kp többi részét meg holland ingatlanokban fektették, melyek 15 évre előre, vagy még hosszabb időre tartósan bérbe vannak adva.
Van olyan, melyet maga a holland regionális rendőrség bérel.
Hiába a jó hír a teherautópiacról, ha a dollár miatti hedge ügyeletek révén a Rába egy bizonyos dollár árfolyam után nem sokat érzékel az árfolyamerősödésből, továbbá az acél árának várhatóan drámai erősödése sem túl pozitív a társaság számára.
Amúgy szerintem az árfolyamának emelkedése inkább egy felvásárlós sztorihoz hasonlít, ahol már a Cashline is megjelent, mint "nagytulajdonos".

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek