Szerintem senki sem gondolta még fél éve hogy ennyi lesz az olaj.
Én benzinkutakat üzemeltetek.Ha tavasszal valaki ezt mondja nekem akkor biztos kiröhögtem volna.
Ez így igaz, de egy mol-nál egy stratégiai döntést megelőzően kellene osztani szorozni....valahogy az időzítés rossz (IES-t mi a p*csának kellett megvenni majd bezárni) miért 120 $-os olajárnál vásárolják be magukat fúrási projektekbe, miért nem 40-50$-os olajárnál?
Ezek a dontesek strategiai dontesek, azzal egyutt, hogy van (lehet) igazsag abban amit irsz, mi nem rendelkezunk olyan informaciokkal, melyekkel megalapozottan allast foglalhatnank.
Mol valami hihetetlen balf*sz módon nyúl különböző akviziciókba:
1. Finomítót vesz (IES)amikor a finómítói marginok a csúcson vannak, IES áráért 5 prémium finomítót vehetett volna 2-3 évvel később európában (mantóvai finomítót be is zárták)
2. Horvát INA megvétele, egyedüli jelentősebb vagyonelem a szíriai olajmezők (már régen az IÁ vagyonát gyarapítja)
3. Északi tengeri akviziciók 120$ feletti olajárnál 13-15$-os 2p készlet/hordó egyenértékkel számolva (ma egy hasonló akvizició harmadába kerül)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.