A UBS elemzői felülvizsgálták az olajárakra és a finomítói marginokra vonatkozó előrejelzéseiket, s a brent margin várakozásaikat 19, illetve 14%-kal mérsékelték az idei és a jövő évre vonatkozóan. Az elemzők azonban optimisták hosszabb távon, hiszen a 2009-es várakozásukat 7%-kal megemelték.
A rövid távú pesszimizmust az alábbi tényezőkkel indokolták:
- az olajárak esése;
- a kereslet csökkenése, ami elsősorban az átlagosnál melegebb időjárás következménye;
- az OPEC kvótacsökkentéseinek hatása;
- valamint a bioüzemanyagok szerepének és támogatásának növekedése.
A UBS a gyenge negyedik negyedéves eredményszezonra számít, a MOL-t azonban továbbra is vételre javasolja 30,000 Ft-os célárfolyam mellett.
Egyel több ok, hogy a magad brókere legyél.
Amúgy fogadd együttérzésemet.
Persze ez most sovány vigasz, de én is ezért intézem magam, és nem bízom akárkire a pénzt jelenleg.
Nem baj, az árfolyam oda diffundál ozmózis által, ahol a nagy tételek vannak. Különben is, ha egyszer beindul a bolt, nincs az az eladói tömeg, ami visszafogja.
Törölt felhasználó2007. 01. 24. 10:15
Dehát ha egyszer ugye fizettem a kölcsönért a hitelet folyamatosan,hogy adhatja el a Broki a beleegyezésem nélkül??Fel sem hívtak.És ha igen vállaloma kockázatot?
Törölt felhasználó2007. 01. 24. 10:12
Kezdik az öntést.
Meddig megy? A tegnapi zárót ha kiüti akkor megint látogatás 20K környékére.
Váá A mocskos Broki eladta a határidős részvényeimet.Longban voltam technikailag de 22300ról és most csinált nekem egy szép minuszt hogy az a.Hát ez nagyszerű.26000-nál elszek pénzemnél.
A BÉT kérésére felhivjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét,hogy tartozkodjanak az irreális árakon nyilvánvalóan piacbefolyásolási szándékkal bevitt ajánlatoktól. Valamint az olyan ajánlatoktól amelyek a tőzsde komolyságát igyekeznek megkérdöjelezni. A PSZÁF fokozottan figyel és fellép ezek ellen. Az ilyen ajánlatott bevivő befektetők pénzbüntetésre számíthatnak ahogyan az már a múltban több esetben megtörtént. Köszönettel: Equitas Broker
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.