Akkor te egy buy and hold befekteto vagy, aki hosszu tavra tervez…ezert sem ertem, hogy miert hagyod figyelmen kivul az OTP 25%-os ROE mutatojat, az valami brutalis! A MOL kapott egy fix koporsoszeget a massziv allami szerepvallallassal, ezt azert ne felejtsuk el, jelenleg az osztalek vonzobb szerintem, mint a benne rejlo, lehetseges arfolyam emelkedes.
Mielőtt belekapaszkodik Tanckar, hogy M.o. földrajzi elhelyezkedése szempontjából mi van K-re, vagy nyugatra, én nem ebből a nézőpontból gondolkodom. :) Egyébként Lengyel o. és Szlovénia még ebből a nézőpontból is inkább Ny-i irány.
Pont ugyanazt nyomod, mint anno a Richter eseteben, akkor a MOL sem volt jo, a konstans rossz OTP mellett. 25%-os ROE ismereteben arrol ertekezni, hogy mennyire nem jo az a bankpapir, szamomra erosen vagyvezerelt gondolkodas, ami nelkuloz szinte minden objektiv tenyezot.
Képes NY-i irányban, EU országokban terjeszkedni. OTP ezzel szemben sorra kivonul az EU országokból, és K-i irányba tart. Nekem bizalomgerjesztőbb a stabil EU helytállás. Persze ez nyilván ízlés dolga.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.