Pontosan a véleményemben foglalkoztam azzal, hogy miként lehetséges ennyire szélsőségesen látni a Mol folyamatait. Elvakultságodban ezt nem sikerült felismerni. Ami a vágásokat illeti, jelenleg az árfolyam nem tükrözi az elemzői célár csökkentéseket. Verem a nyálam kifejezés pedig téged minősít.
"szabad piac" egy elméleti, tankönyvi fogalom, a gyakorlatban nem igen létezik. Torzítja és befolyásolja az egyéni , ill társadalmi viszonyok, gazdasági közeg...és bármi. (nem mondtam ki, hogy politikai, gazdaságpolitika érdekek, melyek végül egyéni érdekeltségekbe manifesztálódnak)
Szabadpiaci alapon, politika mentesen,ha 2021-ben nincs az ársapka,és a különadók, és megjön az EU-pénz Brüsszelből,akkor a4K-árfolyam már meg lett volna a 2022-es osztalék előtt is.
Szia. A Cushing olajkészletek 22 millió hordó alatt vannak már!!! Ez már a legalacsonyabb szint 2022 júliusa óta!!! Ezért továbbra is felfele vezet az út....
"Most könnyedén vissza vághatnék Egyiknek és trolljának, de nem teszem." Miért nem teszed? Pedig én visszavágok neked, meg Balin trollodnak is. Ezzel magyarázod a rafi célára nem hiteles. Értem. És a Citi meg az Erste célár vágása? Azzal most miért nem foglalkozol? Mi az arány? Van 3 vágás és egy nem vágás, te meg egyből vered a nyálad? Jut eszembe, kijöttek már a júliusi üzemanyag fogyasztási adatok? Ezzel nem vagalkozol?
Nagyon durva amit a Molt követő elemző cégek látni vélnek: 2500 majd két hétre rá 3800 . emlékeim szerint az a Wood emelte a Mol célárát mely covid óta az egyik legpesszimistább célárakkal rendelkezett. Pestiesen szólva erre varrjunk gombot. Természetesen én örülök, kicsit igazolja korábbi véleményemet, miszerint a Raiff. célára nem hiteles. Most könnyedén vissza vághatnék Egyiknek és trolljának, de nem teszem.
A MOL túlzott keresletet lát a lengyelországi üzemanyagpiacon. Ennek következtében a magyar olajvállalat korlátozhatja az üzemanyagforgalmat, de ez csak a lengyelországi operációt érintheti a jelenlegi állapot szerint. Az ok az, hogy az állami irányítás alatt lévő Orlen alacsonyan tartja a nagykereskedelmi termékárakat, és az egységeiben a kiskereskedelmi árak is alacsonyak, emiatt pedig meglódult a kereslet. A környező országokhoz képest egyrészt így már 20-30%-kal alacsonyabbak az árak a lengyeleknél átlagosan. Emellett kialakulthatott az a félelem, hogy az október 15-i választásokat követően ismét megugranak az árak, ezért mindenki most akar minél több üzemanyagot felhalmozni Lengyelországban. Forrás Equilor hírlevél
Célárfolyam-emelés érkezett a MOL papírjaira. A Wood & Company 3 810 forintra növelte célárfolyamát, a korábbi 3 590 forintról, az ajánlás továbbra is vétel. Forrás Equilor hírlevél
nem cél nem összerúgni a port az euval, főleg ha adóemelést akarnak. Na ez magas labda. A politikai haszon. Az áfa csökkentés azért nem jó mert akkor azt később nehéz visszaemelni.....
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.