Olyan kis fogalom van, hogy az lászik mikor mennek ebédelni az "brókerek" és a mikor befektetők.. :P Remélem délután ráharap egy nagyobb nagy hal... A reggeli 50 dabonat már 2450 felett bedobnám a napi maximum környékén... Talán holnap lesz a "mikulás MOL rally"...
Erre már a MOL kutakon is csökkenés lesz szerintem, 470-475 között valahol. Amúgy a MOL-nak bejöhetett ez az ársapka, mármint sokan tankoltak olyanok is márka kutakon, akik csak diszkontok szoktak. Haverom mondja, hogy nov 15-től 40%-ot esett a forgalma! Azaz az emberek egyenlő ár mellett a jobbat választják. mosdó, shop, kávé, ilyesmi. Autópályás kutakon sorok voltak. De ennek most ezzel vége is lesz, visszaáll a diszkontozás. Másrészről újabb nagy bankház mondta azt az USAban, hogy a jelenlegi olaj árszint jó beszálló, 120 lesz az olaj. Ugye ez a MOL tulajoknak rettenetesen rossz hír lenne. Nehéz elmondani a polgárnak, hogy ha 85$ nál volt ársapka, 110-nél miért nincs. Szóval szerintem a MOL innentől felülről be van határolva 80$-os Brent környékén a kutya nem fog venni egyetlen részvényt sem, az év bármelyik szakában. 2020-ra a targetem 2750, ez lesz a maximum, amit akkor tud megcsinálni, ha tartósan 70$ körül marad az olaj valamiért. Viktorék ezt az ársapkát nagyon nagyon nagyon nagyon elb.szták, egy populista országban, kényes helyzetben- választás- kieengedték a szellemet a palackból.
Sokkal jobbak a kilátások, mint 2020-ban. Egy komplett iparág ráált a vakcina fejlesztésre és gyártásra. Azt is tudjuk, hogy amit eddig fejlesztettek, az hogy működik. Az is látszik több országban, hogy lehet kordában tartani a fertőzést- nyilván nem nálunk-. És idén még a nagy gazdaságok egyike sem zárkózott be. Azt kell megtanulnunk, és beípíteni az okosoknak a modellekbe, hogy ez a tényező létezik. Jelenleg a világ inkább nem tud mit kezdeni az alapanyaghiánnyal és az inflációval, meg a környezet szennyezéssel, mint ezzel.Világ alatt a gazdasági elitet étrem, ami a mi részvény árainkra is hatással van.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.