Ráadásul, ha valaki tegnap vett rv.-t, az 3140-3190 között tehette. Szóval a 3190-es vétel is már pluszban van. A 3140-3190 közöttiek meg még nagyobb pluszban. A korábbi napokban 3K és 3140 között vett tétlelek meg még annál is nagyobban. Ha valaki elkezdett az elmúlt napokban venni az oszti fizetés előtt, az valószínűleg nem a tegnapi csúcson tette azt 1 tételben. Az átlaga nagyon valószínű, hogy 3190 alatt van. Kicsit fura ez az erőlködés jaow! Komolyan mit szeretnél?
Nem izgulok, a jövő évi osztalékra készülök már.. :D Amerikát amúgy állandóan nézem, a portfólióm 30%-a ott van.. iszonyat szimpatikus az ottani osztalék fizetési szokás. Az évi 1x összeg túlságosan megrángatja az árfolyamot, Amerikában sokkal kevésbé érzem ezt a hatás. Na meg sokkal jobb 3 havonta kapni valamit, mint évente..
Ki beszélt eladásról? És miért pont 2872-n? :) 2900 felett is volt, és 2900-on is szép mennyiség cserélt gazdát. A nap eddigi nagyobb részében pedig 2880 felett volt az árfolyam. De a legfontosabb, hogy aki longra vette, az miért adná el ma rögtön?
15 perc késleltetéssel most 2872-es árat látok. Vegyük akkor ezt alapul. Ha tegnap záróban megvettem, akkor 3190+14 (vételi költség)=3204 a bekerülési költségem. Ha ma eladom 2872-őn, akkor 2872-13 (eladási költség)=2859, amit kapok és ehhez jön hozzá az osztalék, amiből adózás után 298ft-ot fognak utalni. Bevétel: 2859+298=3157 ft Kiadás: 3204 ft Profit: 3157-3204=-47 ft Mesélj, hogy jön ebből ki, hogy nyerőben van, aki záróban vett? :)
Én a reggeli "na talán ez az alja" MOL vásárlásommal már rég kijelöltem a napi csúcsot, kár ide bármiféle megalapozott vagy kevésbé megalapozott találgatásokba bonyolódni. Mindig így járok.. xD Sose tanulok a hibámból, pedig ha mindig inverzbe cselekednék, mint ahogy cselekszem, már az is munka lenne, hogy összeszámoljam mennyim van.
"Tehát, akik tegnap záróban vettek, már ők is nyerőben vannak jelenleg, és ilyen formán van okuk az ünneplésre." Igen, aki TBSZ-re vette és 5 évig nem nyúl hozzá az részvényenként kemény 10ft pluszban van, a többiek meg 40 forint mínuszban. Tényleg van ok ünnepelni. :)
MOL tulajok normálisan