ahogy az is igaz, hogy a te állításodra túl korán eladhatnak....... én a saját meglátásomat írtam, kiemeltem.....egy hónapja és ma is ezt látom, nem tudom miért kell ezzel vitatkozni....folyamatosan egy nagyobb tétellel vételi oldalon beállnak.... már a 3k feletti fázisban vagyunk...ez a jelen....kedvedért leírom, ez az én saját meglátásom.....februárra, márciusra természetesen nem igaz és nem is állítottam, de júniusra igen is igaz.....az nem baj, ha nem egyformán látjuk a jelent, de azzal nem kell riogatni, hogy egyes befektetők rám hallgatnak és veszteséget termelhetnek....sem te se én nem vagyok befektetési tanácsadó, a topikban senkivel nem állok szerződéses viszonyban....ha valaki megkérdez elmondom én miként látom, és te is gondolom elmondod....pomperjnek a múltban voltak hibás elemzései, de ez nem az ő téves nézete csak nem lehet mindent előre látni....én nem vettem le a fejét érte.....összefoglalva: topik nem befektetési tanácsadás színtere, előttem sokan , sokféleképpen leírták már....
sajnos nem tudok veled egyetérteni, mert pomperj-nél van az igazság. a tőzsdén csak egy kockázat menedzsment van: amit te a saját szabályaid szerint felállítasz magadnak. nincs láthatatlan kéz, nincsenek "árfolyam védők", nincs védőháló, mint a cirkuszi kötél alatt. szerintem káros, hogy ilyen jellegű dolgokat sugallmazol, mert a kezdők még a végén elhiszik és hibásan mérik fel a valós kockázatot. nem érdemes erre alapozni egy stratégiát, mert csak hamis biztonságérzetet ad. példaként meg lehet nézni mi történt a mol árfolyamával február közepe és március közepe között. volt egy szikrányi bankpánik a globális pénzpiacon és a forinttal együtt esett, mint a kő. egy szó, mint száz: óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert a kezdők pénze bánhatja!
Ráadásul az átmeneti gyenge HUF szerintem még segíthet is, ha akár csak a következő hetekben is a forint erősödésére számítunk. Akár egy nagyobb vételt is generálhat. (Közben a meglévő pozikat kárpótolja a részvény árfolyamának emelkedése, bár nem számoltam utána)
Én nem várom az OTP sokkal lejjebb. Még egy kicsit igen, de szerintem még ezen a héten támaszra talál. Az EURO/HUF is szerintem hamarosan fordul, úgyhogy egyáltalán nem aggódom a MOL miatt.
Szerintem ez a HUF gyengüléssel hozható kapcsolatba. Megint óvatosabbak a befektetők, nem igazán akarnak Forintot tartani, az OTP teljesítménye pedig úgy általában a Magyarországgal szembeni befektetői hangulat leképeződése szokott lenni. Szerencsére nem adják nagy forgalommal, úgyhogy ez egyelőre inkább tűnik óvatosságnak, mint pániknak. A MOL annyiból van szerencsésebb helyzetben, hogy az olajszektor éppenséggel elég erős és az egyik menekülőeszköz.
Otp érdektelenné vált...hozzák a.Pénzeket molba sokan át...szóval a bux index rokafogta csuka..molt mindenki sejti hogy felfogjak rantani . Kérdés hogy napon belüli meghúzások lesznek e vagy egyszer csak oszti előtt hipp hopp 150 pontot megyunk..
OTP-t sajnos nagyon ütik. István fogalmazott meg olyan észrevételt, hogy a BUX-ot is figyelni kell, mert annak kitöréséhez mind az OTP, mind MOL emelkedésére szükség van. Én tartok tőle, hogy a BUX lefordulni készül! Remélem ez a MOL-ra nem lesz negatív hatással!
Én nem adtam befektetési tanácsot. Arról írtam véleményt, amit tettél, nem arra, hogy mit tegyél. Én nem tudom figyelni a befektetésed helyzetét, a felelősség továbbra is a tied.
MOL tulajok normálisan