Mint a nickemből is látható, nem tartozom a profik közé. Mindössze Ázsiában ücsörögve szeretném megtudni a profik véleményét: belátható időn belül visszafordul-e a múlt hetek tendenciája, vagyis a dollár euróhoz viszonyított erősödése?
Az ázsiai valuták nagy része a dollárhoz van kötve, ez pedig az euróváltásnél elég kedvezőtlen.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Elárulom, én egy speciális valutára, thai bahtra \"spekulálok\", néhány nap alatt esett le az 50.12-es szintrõl 48.05-re az euróval szemben (az erõsödõ dollár miatt), reménykedtem, hogy gyorsan visszakapaszkodik.
250 akkor lesz, ha
1. kiesünk a konvergenciaalapból (büntetés)
2. és/vagy folyamatosan el..ák a ktgvetést a hunkormányok
3. az amik tömegesen repatriálnak (kb. első 2 esetben tennék, mert azért annyit nem lett rosszab H, mint amit a grizzly sugall)
de azért (átmenetileg) drukkolok a medvének és minden, medve által terjesztett ragálynak :)
sok mindenben kell (sajna) egyetértsek, de az usanak se megy már olyan jól... 2002-től a hadikiadások kurblizták be az ipar növekedést, ami aztán egész jól svungot kapott, de most jelentősen megtörheti az eunál is nagyobb olajkitettsége
ennél már csak a "kínakitettsége" veszedelmesebb, ami (a még mindig magas hadikiadásokkal karöltve) ikerdeficitet eredményez
ismerőseimnek átmeneti jelleggel javasoltam tavaly usd longot, de többezer felkiáltójellel ellátva hozzátettem, hogy a dolcsivita egy időzített bomba (és hivatkoztam rendesn warren buffetra, aki kicsit eltúlozta a dollárparát, de fundamentálisan igaza van)
250 reális, de azért kareszra nem lesz ott, erre mérget vennék (majd a jézuska hoz nekem ciántablettát :)
Ne aggódj, a jüan nemcsak a dolcsihoz van kötve, hanem egy devizakosárkához.
Ha sokat jársz Tibetbe, akkor jó neked mert inkább a jüan erősödésére lehet számítani a dolcsival szemben - nem fordítva.(tarts jüant)
Ha viszont japcsiba jársz, az más tészta - a yen gyengélkedik a dolcsival szemben. (zéro kamat policy) euro-yen, font-yen, usd-yen-t ajánlom figyelmedbe.
Szerintem is közeledik a 300...Nézd meg a tőzsdét, ma is megütötték napon belül 5%-kal...
Szerintem ez azért van, mert jön az USa kamatemelés, és mindenki próbálja elsőnek hazavinni a tőkéjét, persze csak óvatosan...
A forint magától is begyengülne, hála derék kormányzatunknak, de ha ez gazd-i recesszióval, választási költségvetéssel párosul usa kamatemelés mellett, akkor szerintem már karácsonyra 250 lesz a dolcsi...
Erre ráerősíthet még az, hogy minden tök elemző eur erősödést vár a dollárhoz képest, viszont az nincs bekalkuláva, hogy az EU ipara amúgy is lassabban nő, mint az usa, plusz jött ez a csomó kis köcsög csatlakozó, akikbe aztán lehet önteni a lóvét, mint a feneketlen zsák úgy nyelik el...
Szal jövő ilyenkor ütjük a 300-at...!
az egyedüli ami megfontolásra érdemes, hogy USA infláció lassan megközelíti
a magyart, sőt jövőre nálunk akár alacsonyabb is lehet, míg a hazai
kamatok/hozamok bőven a kinti felett vannak, ez talán meggátol néhány
külföldi befektetőt, hogy kivigye a pénzét. Bár a kormány töketlenkedését
nézve, én a helyükben olyan gyorsan elvinném innen a tőkém, amilyen gyorsan
csak lehet.
Mikor fordul vissza az erős dollár?
Az ázsiai valuták nagy része a dollárhoz van kötve, ez pedig az euróváltásnél elég kedvezőtlen.