Portfolio
4
5
1
2017. július 14. | 06:40
#1

Melyik bank húzza le a legjobban szegény magyarokat?  

ugrás a cikkhez
A címben szereplõ, gyakran hallható, kétségtelenül rosszhiszemû kérdésre nem egyszerû a válasz. Nemcsak az összes banki kondíciót kellene végignyálazni hozzá, hanem az egyes banki konstrukciók igénybevételét és a szolgáltatás
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
március 08. | 17:10
előzmény: #12  kukutyinbenko
#14
ott a pont :)
március 08. | 15:32
#13
 Én az Erste Bankra teszek 5.346 Ft-ot...
2017. július 26. | 12:36
#12
"Melyik bank húzza le a legjobban szegény magyarokat?"Teljesen egyértelmű, hogy az MNB.
2017. július 26. | 12:23
#11
A K&H bank újból eljátssza,hogy neki nem tetsző számlacsomagokat önhatalmúlag megszüntet, ingyenes utalásnak 2018.február 25-ig annyi.Válasszá másik csomagot mert ráfizetünk. Igen korrekt bank lett ez is, egy giga büntit megérdemelnének.
2017. július 14. | 17:16
előzmény: #9  EnemyOfThePeople
#10
A felvetésem alapvetően nem a támogatásokra vonatkozott, legfeljebb érintette, így különösöbben nem akarok belemerülni. Az árakra a kereslet és a kínálat viszonya hat a támogatások csak akkor hatnak rá, ha megváltoztatják ezen tényezőket. A hitelezésben van egy adósságfék szabály, amely a jövedelem függvényében korlátozza a hitel felvételét. Ennek okán nem tud hatni a keresletre, számottevően pedig biztos nem. A piaci versennyel való összefüggését pedig végképp nem látom.
2017. július 14. | 10:30
előzmény: #4  lzoli41
#9
Az állami támogatások épp a kis jövedelműeknek ártanak a legtöbbet, akkor is, ha élni tudnak vele, akkor is, ha nem. Felfújják a lakások árát, ha pedig élni tudnak a támogatott hitellel ők is, akkor meg sok esetben olyat vállalnak be, amit nem kellene. Amíg állami támogatás van a hitelekre, addig nem beszélhetünk piaci versenyről, mert a hitelezést a támogatások mozgatják, a bankok pedig mesterségesen kapnak keresletet.
2017. július 14. | 09:30
előzmény: #7  pitcairn2
#8
Arra értettem az őrült versenyt, ha a hitel könnyen kiváltható nagyon leviheti a nyereségességet a kockázatokhoz képest. A devizahitelezésnél is a devizakockázatokkal volt a probléma, amit az alacsony kamatokra való törekvés épített fel.
2017. július 14. | 09:02
előzmény: #2  lzoli41
#7
"őrült verseny" - ez most vmi vicc? a bank- és pénzrendszer tekintetében kb. központi tervezés van kósza piaci elemekkel ez lenne az un. "modern" nyugati modell:)
2017. július 14. | 09:01
előzmény: #5  pitcairn2
#6
a folyamatos pénznyomtatás kimaradt
2017. július 14. | 09:00
előzmény: #3  EnemyOfThePeople
#5
a jegybank (vészhitelezés + monetáris politika) és a pénzkibocsátási monopólium is meglehetősen necces a piaci verseny szempontjából:)
2017. július 14. | 08:37
előzmény: #3  EnemyOfThePeople
#4
Az állami támogatások sok esetben kiiktatják a kockázatot és így a kudarc lehetőségét is, ami egy fontos tanítómester, aminek kiiktatása őrült helyzeteket hozhat. Bizonyos kamattámogatások a gyengébb jövedelmű családoknál, hogy az adósságterhük fenntartható legyen szerintem kívánatos. A gazdagabbak támogatása viszont szükségtelen. Szerintem a piaci verseny független az állami támogatásoktól, mert azon keresztül TUDOK a saját ügyemnek az ura lenni és nem vagyok kiszolgáltatva sem a partneremnek sem a szabályozóknak, azaz PIACI SZEMPONTBÓL SZABAD LEHETEK.
2017. július 14. | 08:13
előzmény: #2  lzoli41
#3
Ahhoz, hogy piaci verseny legyen, legelső körben az állami támogatásokat kellene megszűntetni...
2017. július 14. | 06:40
előzmény: #1  portfolio
#2
Ahol gyenge a verseny az azt jelenti, hogy a szerződő nem tud könnyen változtatni a szerződésén. Ez a szabályozás minőségéről is árulkodik. A valódi jelentése az, hogy az adós nem fér hozzá a piachoz. Ezt az gátolja, hogy a hitelek kiváltása az ÜGYVITELE miatt bonyolult, kimerítő és drága. Ez ráerősít arra, hogy az ügyvitelt kellene egyszerűsíteni. Ebben a szabvány legfeljebb moduláris elemekkel kiegészített szerződések tudnának segíteni. Egy ilyen felfogás mellett csak a hitelező cseréjét kellene a szerződésben kiváltáskor megoldani és a kondíciók szépen csökkenhetnének, közben az állami támogatási elemek is memaradnának. Hogy a piaci hozzáférés koncentrált legyen, hasonlóan a kötelező felelősségbiztosításhoz lehetne egy hónapot ahhoz rendelni az évben, hogy legyen lehetőség módosítani, amit össze lehetne kapcsolni a lakásbiztosítással és a kötelezővel is. Ez lehetne a pénzügyi hónap. A bankok oldaláról a védekezést az őrült verseny elkerülése végett egyfajta tartalékolással lehetne mérsékelni. Ezt a jogi logisztikát alkalmazni a hosszabb időre rögzített kamatú hitelekkel kellene kezdeni, hogy a piac a józanság felé haladjon.

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE