Ha van időd, akkor szánj fél órát a tavalyi éves illetve a 2019 féléves jelentésre. Kicsit olvasni kell a számok között, és lehet becsülni. Főleg úgy, hogy eddig az adózott eredményt 100%-ban kifizették, sőt tavaly hozzácsaptak egy keveset még. 430 feletti eredmény tuti, de inkább valahol 450-500 misi között lesz, ez 75-83 Ft/részvény. Extrém esetben 500 misi fölé (pl écsézéstől függően). Feltéve, ha idén is az lesz, hogy kiosztják az egészet, majd eldönti a tulaj... Csak egy adalék: a 2018 első félévhez képest a 2019 első félévben hozzávetőleg 80 misivel fogták vissza a bér és egyéb kiadásokat. Aztán majd kiderül, vagy beborul...🙄
Mondjuk szerintem az nem lenne rossz. Nem tudjuk, h mennyi lesz, de 90 forintnál a mostani árfolyam simán elfogadható. Ami még döntő lehet a garancia szempontjából-hogy milyen lesz az idei èv. Mert, ha a tavalyinál sokkal jobb, akkor még a magasabb árfolyam is elfogadható lehet. S ehhez pluszban jöhet mégmás is ( srv, split,új tulaj, terjeszkedès stb.)
A garanciát én úgy értem (de ahogyan látom sokan mások is), hogy ebben a hektikus időszakban ad egyfajta biztonságot a portfólió egy részének. Ebben a papírban vélelmezhető egy szép előremutató osztalékhozam. Vagyis, ha emelkedik az osztalék évről-évre, akkor valamilyen szinten le fogja követni az árfolyam, szóval nyugodtan dönthetsz úgy, hogy 2-3 év múlva kiszállsz egy duplázó pakkal. Ezért az esetleges távlatért érdemes ennyit kockáztatni. No, meg az izgalomért, nem? A Kulcsban, ha minden igaz, kb 2,5-3 %-os osztalék várható ebben az évben (példaként, nem jósláskánt: 3000-es árfolyamon, 75-90 Ft)...
Való igaz.. egy intenzívebb emelkedésben gyorsabban menne. Eladó nem nagyon van az látszik, gyakorlatilag fix áron lehet most vásárolni mert dugóznak. Talán kgy itán egy szinttel előrébb leszünk
Az osztalék mekkora árfolyamig garancia? Ugye, a szuper állampapírt 3,5 %-kal díjazzák, ha egy évig megtartod. S, ebből nincs adó. A részvénynél az nagy előny, hogy adott esetben nem kell az osztalékért egy évig tartanod, elegendő, ha fordulónapon (osztalékkifizetés szempontjából) a birtokodban van.
Rendkívüli közgyűlés előtt 2 kereskedési nappal,hogy lehet megunni? Azt fél lábbal is ki lehet bírni,főleg annak tudatában,hogy jó hírekre számítunk. Sebaj,legalább a hitetlenek kihullanak.
Cölöp Uram! Mi lenne abban az aljasság? Normális áron (ha előrenézünk) bárki beszállhat, inkább nálunk legyen, mint mondjuk a vejkónál, vagy a “nincs többé kopasz fej, csak seggig érő homlok” főspekulánsnál, nem?
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link