Te mit tartasz jó könyvnek? Akár lefordított, akár nem, bármilyen tapasztalati szinten.
Szakmai szemmel, illetve olvasmányosság alapján....
A napokban újra nekiültem - ímmár egy kis gyakorlati tapasztalat bírtokában - Helmut Hornstein: Tőzsdepszichológia című könyvének. Elsőre is jónak tűnt, másodikra is az. Bár felfedeztem benne egy hibát, ami után fenntartással kezelem a leírtakat: "André Kosztolányi, a német tőzsdeguru" :)
Én meg a filmet nem láttam. Olyan jelenetek vannak a könyvben...ne tudd meg. Tuti nincsenek benne a filmben.
Törölt felhasználó2008. 04. 30. 07:31
bár nem olvastam, filmesítését láttam...elég durva :))
(viszont) ajánlom hasonlóan felkavaró könyvet
Kosinki: festett madár c könyvet...ahogy észrevettem tetszés szempontjából elégé megosztja a olvasóit ..vagy nagyon szeretik vagy egyáltalán nem. link
Törölt felhasználó2008. 04. 30. 06:15
Szóval erről az ausztriai pszichoról eszembe jutott egy régen olvasott könyv. Nem is tudom mennyire ajánlom, mindenesetre az biztos, hogy nagyon érdekes.
Bret Easton Ellis: Amerikai Pszicho... na nem éppen szépirodalmi a mű...
"Patrick Bateman (Christian Bale) igazi yuppie, a Reagan-korszak agresszív gazdaságpolitikájának gyermeke, akit csak a pénz és a saját külseje érdekel, ám egyben eszelős gyilkos is. Szupermodern lakásának zegzugaiban részben áldozatainak darabjai, részben gyilkos szerszámok rejtőznek, ám senki nem sejt róla semmit. Pedig Batemannél a vaktában rendezett mészárlásokat és orgiákat heveny önutálat követi, mely során akárkinek akármit bevallana, ám senki nem figyel rá oda."
Ezt én már néhány oldallal korábban ajánlottam.
Ideális átmenet a tudomány és a szórakozás között - igaz, záró konklúzió nélkül.
Mondjuk igy:
Tudománytörténeti visszatekintésekkel fűszerezett anekdotázás egy téma körül :-)
meg egy tengerpart napsütésben, ott olvasni az igazi, aztán megmártózni, ott olvastam a "legelvetemültebb" oroszokat is. már úgy értem nem idilli, pl. háborús, munkatárboros kkönyveket... akkor ajánl is vmit, konkrétan mire gondoltál?
kösz, már átéltem egyszer, és pont elég volt, egyébként sikeres volt a fickó. Csak nem vagy rendmániás? Vagy az ellentéte? No, azt nem mesélem el, ahogy dohányzott, mert ráismer, külön műsort érne -:)))))))))) Mostmár vicce, meg az elején is az volt, aztán kicsit sem -:( Legszívesebben elküldeném neki a könyvet -:))))))) Na de nem vagyok én olyan.
Kingis, a konyv az csak konyv. Eloben maskepp ez ki az olyan. Atelni is mas. Ha gondolod, praktikailag bemutathatom Neked, ezt a masmilyen-t...egy hetre hozzad koltozok :-)
hú ez nagyon izgató számomra, TrendMan -:)))))) spontán már gondolkodtam ezen :-))))))
nem egészen tudományos, de ismerek egy-két rendmániást, ráadásul fickót, aki minden egyes harapásom után és korty tea után felpattant és elmosta a tányért, poharat, felszedte a morzsát stb., 10 perc alatt tízszer, öröm volt vele az élet, egy jót nem lehett, csak titokban, enni - borzalom -:))))) Leszoktattam -:) bár rámentem -:)
Abrahamson, Eric - Freedman, David H.:
A Perfect Mess
Egyesiti magában a tudományos és a szabadidős szórakoztatás elönyeit:
Milyen esetekben kell életünkben elönyben részesiteni a rendet, és mikor jöhet jól egy kis rendetlenség ?
Mikor lehet a rendetlenség a siker kulcsa ?
Egyáltalán lehet-e csoportositani a rendetlenség egyses fajtáit ?
Az első irodalmi nobel díjra jelölt magyar, a mai magyar irodalom oktatásban agyonhallgatott írónő könyveire , azaz Tormay Cecilere hívnám fel az olvasók figyelmét.
Azon belül is nekem továbbra is "top pick-em" a Bujdosókönyv...
Szakmai könyvek közül Dr. Drábik János Uzsoracivilizáció 1-3 számítana alapműnek, valamint Világdemokratúra...
Még lenne egy -két ajánlatom, de ez már csak a fentiek elolvasása után ajánlandó és megérthető...:)
könyvajánló
Szakmai szemmel, illetve olvasmányosság alapján....
A napokban újra nekiültem - ímmár egy kis gyakorlati tapasztalat bírtokában - Helmut Hornstein: Tőzsdepszichológia című könyvének. Elsőre is jónak tűnt, másodikra is az. Bár felfedeztem benne egy hibát, ami után fenntartással kezelem a leírtakat: "André Kosztolányi, a német tőzsdeguru" :)
jöhetnek a tapasztalatok...