:) öreg hiba...viccet félretéve, én is számolok, de vannak helyzetek, amikor a hírek olyan konstellációja áll össze, hogy érdemes rizikózni a számok ellenére is. Az utóbbi 20 évben voltam többször is olyan ralikban, amiket a számok egyáltalán nem indokoltak. És itt nem a Delta, Futur, stb. kerülendő (legalábbis számomra) papírokra gondolok.
Ez a szép a tőzsdében, hogy máshogy látjuk a mozgásokat. Sok sikert másban, és azért néha kövesd a BIF-et is, hátha látsz beszállási lehetőséget valamikor!
Nekem kicsit felülértékelt a BIF, nem akarom hasonlítgatni. Jó cég, de 450 ft-ot/rv nem ér. Ilyen eredménytermelő képességgel mondjuk 200-250 ft-ért, de én elég konzervatív vagyok. De a tőzsde áraz, mi meg kisemberek vagyunk ehhez, én biztos. Példát nem akarok mondani, a Wabi pl. méltatlanul olcsó... De amit leírtál annak nagyrésze áll.
Nekem ez speka ralli-nak tűnik, kicsi a közkéz. App ingatlanok könyv szerint lehet magasabban vannak számon tartva ezt nem vitatom, de ez se biztos, de a tőzsde az ingatlanok értékét nem árazza.
Bankoknál általában a ROE, sajáttőke alapú megtérülést követik, termelő cégeknél én a ROA-t követem, ez most csalós, mert a Q2-ben volt 1x tételes visszaírás ami torzít, de 20-25% közt lehet, értelme követni, minél magasabban áll, a P/EPS rátában annál magasabb szorzóra jogosult, diagrammon a vízszíntes tengelyen tűntetik föl általában összevetve a book valueval, az OTP jobbra és lent, ideális, alúlértékelt helyen.
Köszi szépen, egyetértünk. Az App ingatlanok nem rosszak, de azért én látok felülértékeltséget, a BIF ingatlanok viszont nagyon tetszenek (lehet wishful thinking:)). BIF-ből azért nem adtam, mert valahogy nem tűnik a mostani speka rali-nak, egyszerűen nem olyan jellegű, de lehet, hogy tévedek. Plusz van egy külön elképzelésem a közelmúlt történéseire, ha az bejön, nagyot szakíthatok. Ha nem, legfeljebb ülök benne türelmesen tovább:)
1. Ez nagyjából igaz, de nem gondolom, hogy minden évben fognak osztalékot fizetni. 2. BIF eszköz oldala nem biztos, hogy reálisan értékelt, szerintem felülértékelt. Appeninnben lehet B meg C értékű irodaházak vannak de termelnek cash-t illetve eladhatók is az ingatlanok. Ha végig nézed nincsenek olyan rossz ingatlanaik. 3. Maximálisan igaz. 4. Maximálisan igaz. Summa summárum, nagyrészt igazad van. Összegezve, nagyon rossz az APP menedzsmentje és nagyon sok kisbefektető van az App-ban hatalmas közkézzel. Nagyon sokan beragadva. SZIT kb. még tervbe sincs, csak a diavetítőt néha bekapcsolják, hogy SZIT és létezik máshol. A BIF-nek vannak saját részvényei is pl. BIF és Wabi legendásan jó menedzsmenttel rendelkezik és jó sajtóval. Nem vitatkoztam csak a saját véleményemet írtam le.
Kisbüfik topikja