Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani - olvasható a HVG cikkében. A hetilap...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424
"A miniszterelnök arról is beszélt:Magyarország érdeke AZ, hogy Oroszország és Magyarország között legyen valami - hívhatják Ukrajnának is"
Szerintem ez elég világos magyar érdek.
"ha van is (ilyen szankció) ahhoz nem Magyaro. érdekében csatlakoztunk hanem jobb esetben is az EU "érdekében"
Miután Magyarország évente pár milliárd EUR-t kap az uniótól, a szövetséghez tartozás kötelezettségeit is vállaltuk -- például a szankciók betartását. Főleg, hogy 2014-ben még a magyar kormány is elfogadta ezeket.
"persze ez sem igaz, mondjuk inkább, hogy kényszerűségből, mert valakiknek ez az érdeke"
Igen, az EU-nak ez az érdeke: ha az oroszok odaszarnak az asztalra, akkor ezzel tudjuk jelezni az egyet nem értésünket.
"feltételezett szankciószegés max. azoknak a szemében árulás"
Amikor a külügyminiszter orbitális hazugságba keveredik, hogy a szankciók megszegését magyarázza, az bizony árulás.
Izrael ellen van érvényben elítélő ENSZ határozat. Ami miatt kedvenc Trumpotok nagyon támadta is Obamát és az ENSZ-t. Izrael Trumppal a háta mögött így már nem tartja be.
ez hogy jön ide?
Budapest a hazámhoz tartozik, persze hogy kifogásom lenne ellene.
Kelet-Ukrajna és Krím nem a hazám ► nem a mi ügyünk..
Irak sem a mi ügyünk volt és Afganisztán sem.
Értem én hogy az amcsi fegyverlobbinak az az érdeke hogy a hidegháború folytatódjon, hisz nem fogyna a termékük, ha ránkborulna az a rohadt világbéke, és ezért fel kellett gyújtani Ukrajnát is, mivel tudták, hogy Oroszországnak erre reagálniuk kell.. azt is értem, hogy szöbetségi rendszerünk valamilyen állásfoglalásra kényszerít bennünket, még ha baromira nincs is közünk ahhoz a vidékhez..
Csak azt ne kelljen már behazudnom magunknak, hogy ez a konkrét állásfoglalás amúgy az ország érdeke..
Amcsik miért kereskednek Kínával? Tibetet elfelejtettük már?
Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424