Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani - olvasható a HVG cikkében. A hetilap...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424
1. de
2. bajuszhuzogatásról én nem írtam, csak akrról, hogy érdekünk-e az Orosz szankció..
3. Ha meg nem szavazzátok a kilépést, akkor szerintem EU tagok is maradunk
"Tudod, ha az amerikaiak is így gondolkodtak volna kb. 75 évvel ezelőtt, akkor ma valószínűleg németül beszélgetnénk/irogatnánk "
ha meg 100 éve is így gondolkodtak volna, akkor nem hogy itt, de valószínűleg Erdélyben, Felvidéken és az egész Kárpát-medencében vígan beszélhetnénk magyarul anélkül, hogy cserébe összevernének minket. És akár el is maradhatott volna a második világháború :)
Ez szép öngól volt :)
Egyébként mielőtt folytatnád, nem véletlenül vallják ám a történészek, hogy a feltételes módnak a történettudományban nincs sok értelme..
2. az eu adja a pénzt, ők fogják elzárni a csapot, ha a magyar kormány még sokáig húzogatja az oroszlán bajszát.
3. ez az, hogy MÉG eu tagok vagyunk. ez szabályok betartását, kötelezettségek vállalását is jelenti. a britek most szálltak fel a szopórollerre, pedig ők nettó befizetők voltak, mégis rosszul járnak a kilépéssel.
"...2008. február 17-én, miután a belgrádi kormánnyal, és a koszovói albánokkal hónapokon át folytatott tárgyalások megbuktak, a területet de facto katonai ellenőrzése alatt tartó Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió (EU) többségének támogatásával és az EU képviselőivel egyeztetve kikiáltotta függetlenségét Szerbiától..."
Na most az a kérdés, hogy 2008 február 17-e előtt volt-e ott háború, vagy utána? Én úgy tudom, hogy előtte, azért mentek oda az amcsik, meg az EU békefenntartók.
1. Arról is volt egy konszenzus, hogy vége lesz a hidegháborúnak, pl. nem telepítgetünk rakétarendszereket egymás mellé. Illetve garantáljuk Ukrajna területi sértetlenségét, de semlegességét is, tehát nem robbantunk ki forradalmakat, nem közelítjük a Nato-hoz, aminek következtében a Krími bézis bérletének meghosszabbítása nyilván kérdőjellé válna stb..
Igen Ukrajna kényes kérdés, amibe nem kellett volna belenyúlni nyugatról.
2. De miért kellene megszűntetni azt az évi pár milliárdot? Még mindig nem értem, hogy hogy keveredik ide az EU pénz.. Pláne, hogy azokat miért kellene épp Oroszországból pótolni? Honnan ezek a sületlenségek?
3. Csatlós államok megint nem értem, hogy kerülnek ide.. EU tagország vagyunk szerintem.
"ez hogy jön ide?
Budapest a hazámhoz tartozik, persze hogy kifogásom lenne ellene.
Kelet-Ukrajna és Krím nem a hazám ► nem a mi ügyünk.. "
Tudod, ha az amerikaiak is így gondolkodtak volna kb. 75 évvel ezelőtt, akkor ma valószínűleg németül beszélgetnénk/irogatnánk (ha egyáltalán lennénk, és lenne internet)...
""Miután Magyarország évente pár milliárd EUR-t kap az uniótól, a szövetséghez tartozás kötelezettségeit is vállaltuk -- például a szankciók betartását. Főleg, hogy 2014-ben még a magyar kormány is elfogadta ezeket.""
És mit adott kárpótlásul az UNIO, hogy támogatta Magyarország az UNIO által erőltetett szankciókat?
Gyanúsítgatással fizet az UNIO és ráadásul dupla annyi támogatás járna, amennyit most Magyarország kap.
Soha nem érjük utol a "nyugatot" amíg az UNIO diktál.
"Az oroszok nem szartak az EU asztalára, mert a Krím nem az EU asztala"
1. európában van egy konszenzus arról, konfliktusokat tárgyalással rendezünk, országhatárokat, ha elkerülhetetlen, tárgyalásos úton változtatunk. oroszország érthető belpolitikai okokból ezt a konszenzust szarta le.
2. igen, az évi pármilliárd eurónyi pénz megszűnése taccsra tenné magyarországot, és putyin, ha akarná sem tudná pótolni. legfeljebb rendfenntartó erőket küldhetne orbánnak, a zavargások letörésére. de az oroszoktól érkező potenciális gazdasági támogatás annyira kevés, hogy még az eu pénzekből ellopott összegeknek is csak szerény töredéke.
3. érdemes megnézni az életszínvonalat az orosz csatlós államokban. aki azt akarja magyarországon, az bizony hazaáruló, akár a fórumon propagálja az orosz érdekeket, akár a külügyminisztériumban.
Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424