De majd még melózok miattad te kis törvényen kívüli.A görcsösségnek pedig te lettél a minta példánya ezzel a tudatlan arrogáns hozzáállásoddal amivel persze egyedül maradtál Ha tudsz még olvasni és számolni láthatod,hogy a fórumozók sem értenek veled egyet.De ne törődj semmivel csak szajkózd görcsösen a vélt igazad.Ez is a ti tipikus viselkedési formátok.
Nem tudom, mire írod, hogy "ti". Én a saját gondoltaimat leírom, amelyet igyekszem alátámasztani, hozzá forrásokat bemutatni. Ezt várom el mástól is. Sajnos, egyeseknek szemmel láthatóan nem megy, csak a trollkodás. Nem haragszom az ilyenekre. Inkább sajnálom őket.
Ha azt nézzük, hogy pandémia esetén a törvény szerint a kormány kötelessége és joga cselekedni minden témában tehát védelmi eszközök és egyéb megoldások akkor ha Debrecenben ellenben azt csinálják amit Karácsony javasolt akkor az nem Karácsony 5lte hanem a kormányé. Ha Budapest nem csinálja az Karácsony hibája. Értem.
Tekintettel arra, hogy a járvány elleni védekezés nem a főpolgármester feladata, hanem a NNK-é és a kormányé, a helyes kérdés az, hogy ők mit tesznek. Karácsony Gergely kérte többek között, hogy a középiskolában kezdődjön 08:30-kor az oktatás, amivel éppen a dugót, illetve a tömegközlekedésen való zsúfoltságot lehet csökkenteni. Debrecenben a józan észt követve ezt elfogadták az iskolák.
Segítségképpen itt a kerékpárosokra vonatkozó rész, amit egyedüliként idézni szoktak: 54. par. (4) Kerékpárral a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni nem szabad. A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia. Tehát a. és b. esetben valóban igaz, hogy le kell szállni, és tolni kell. Ellenben a gyalogosátkelőhelyre vonatkozóan SEHOL nem szerepel ilyen előírás a rendeletben.
Akár jó szabály is lehetne, ha lenne ilyen szabály. Eleve 10 km/h- val mehet csak a járdán, ami egy kocogó ember sebessége, mellett kerékpáron ülve nincs elsőbbsége, tehát még meg is kell győződnie arról, hogy nem jön-e autó. E kettő pont elegendő. Az, hogy ezt nem tartják, pont nem jelenti azt, hogy akkor le kell szállni, és tolni. Inkább csak ezt a kettőt kellene betartani, és kész. De ahogy lentebb is írtam, meglátásom szerint az autósok nagyobb része nem ad elsőbbséget a gyalogosnak a gyalogátkelőhelyeken, mint ahány kerékpáros körültekintés nélkül, nagy sebességgel átszáguldozik a zebrán.
Szerintem pedig ez jó szabály, én egyszer a körüt-Baross utca sarkán majdnem elcsaptam egy biciklist, jobbra kanyarodás, gyalogosokat szépen elengedtem, benéztem jobbra-balra elindultam, mire jobbról bejött elém egy kerékpáros kb. 25-tel. Előtte nem láttam, mert még messze volt és takarták a gyalogosok a járdán, de mivel olyan gyorsan jött, pillanatok alatt ott termett.
KARÁCSONY TAKARODJ !!!