Topiknyitó: user01 2023. 10. 08. 16:09

Izraeli-Palesztin háború  

Folyamatban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vigkrisz 2023. 11. 04. 18:03
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
csak a ruszkipropagandát terjesztő terroristasimogatóknak fáj a terrorista-egyetem lebombázása
vigkrisz 2023. 11. 04. 18:01
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
terrorista képző-támogató egyetem, alatta hamasz parancsnoki központtal és infrastruktúrával, már évekkel ezelőtt le kellett volna bombázniuk az izraelieknek:
“The university was being used as a Hamas training camp for military intelligence operatives, as well as for the development and production of weapons.”
“an important Hamas operational, political and military centre in Gaza – the Islamic University”.
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 17:20
https://twitter.com/RyanRozbiani/status/1720515877777420796?t=HFv2qBFL497BtcvUe36zmw&s=19
Amikor a "szőke nő" osztja ki a háborúpárti trollokat. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 15:48
https://twitter.com/I_am_Khalwale/status/1720671365982830728?t=NnqOM06i2gefFVqGVSwPZQ&s=19
"Precíziós csapások terrorista alagutak" helyett a gázai egyetem elpusztítása. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 02. 10:03
"Az egyiptomi titkosszolgálatok többször figyelmeztették Izraelt, hogy a Hamász „valami nagyon fontos dologra” készül, de tárgyalópartnereik nem vették figyelembe ezt – tájékoztatott a Le Figaro francia lap. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala tagadta, hogy létezett volna ilyen kapcsolatfelvétel. „Többször figyelmeztettük az izraelieket, hogy a helyzet elérte a robbanáspontot, és a következmény nagyon súlyos lesz. De ők ezt félvállról vették” – mondta a Le Figarónak az egyiptomi szolgálatok egyik tisztviselője."
Vajon tényleg félvállról vették? 
Törölt felhasználó 2023. 11. 02. 06:40
gazmber 2023. 11. 01. 16:57
Előzmény: #82  Bodegue
lebombáztak pár 'terroristát' és lehet pártucat ott tébláboló vszeg a terroristákat egyébként legtöbbször önként támogató azokkal szimpatizáló, sőt segítő 'civileket', akik legalább annyira civilek és 'függetlenek' lehetnek mint az itt 'békemenetelgető' cöf...(?) szvsz
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 15:40
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 14:40
"Sürgős intézkedésekre van szükség a palesztin lakosságú Ciszjordániában, az ottani zsidó telepesek támadásai miatt ugyanis a helyzet kikerülhet az irányítás alól – jelentette ki az Európai Unió külügyi szolgálatának (EEAS) szóvivője szerdán az MTI tudósítása szerint.Közleményében az uniós illetékes hangsúlyozta: a ciszjordániai zsidó telepesek „terrorizmusának fellángolása” nagyon sok polgári áldozathoz vezetett, palesztin közösségek kényszerültek elhagyni otthonaikat.A telepesek támadásai „kimondhatatlan szenvedést okoznak a helyi közösségeknek” – fogalmazott. Kijelentette: Izraelnek kötelessége megvédeni a ciszjordániai civileket a „szélsőséges telepesek” által alkalmazott erőszaktól. Kötelessége továbbá felelősségre vonni az elkövetőket, és biztosítania az izraeli hadsereg (IDF) beavatkozását. Ez jogi kötelezettség, teljesíteni kell – húzta alá.A ciszjordániai zsidó telepesek támadásai tovább fokozzák a Gázai övezet amúgy is tragikus helyzetét, és növelik a konfliktus elmérgesedésének kockázatát, melyet minden áron el kell kerülni – tette hozzá az uniós külügyi szolgálat szóvivője.
Mahmúd Abbász palesztin elnök már hetekkel ezelőtt a ciszjordániai zsidó telepesek támadásainak beszüntetésére szólított fel, mert ezek szerinte nagymértékben felelősek az izraeli-palesztin konfliktus súlyosságáért.
Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap egy televíziós interjúban szintén azt mondta: „teljességgel elfogadhatatlanok a szélsőséges telepesek erőszakcselekményei ártatlan civilek ellen Ciszjordániában.” (MTI)
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 14:10
Előzmény: #89  badsector1
Igen, van ahol egy-két ilyen megnyilvánulás után kopogtatnak is az ajtón.
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 14:10
Előzmény: #87  Törölt felhasználó

Ha előtte szóltak, hogy menjenek el onnan, akkor bár nekem a világ legnagyobb fájdalma lenne, a közösségben mindenki helyesnek ítélné a döntést, még akkor is, ha én nem.
Ezért írtam ezeket a sorokat, látod, vannak bennem kérdések, kérdőjelek:
"Azért részben, mert magam sem tudom pontosan, hogy mi lenne a döntésem abban az esetben, ha az izraeliek helyében lennék.Ha az én gyermekemet gyújtotta volna fel egy Hamász terrorista, vagy a szüleimet lőtték volna le az úton, mondjuk úgy, ahogy azt a Hamász terroristái egy RPG-vel a civil autót, lehet engem sem izgatna, hogy felszólítás után (megtettem a kötelezőt, hagytam időt) nem mennek el a terrortámadásért felelősök közeléből.
Mennyi civilt lehetne megmenteni, ha likvidálom ezt a vadállatot és ez mennyi civil életébe kerülhet, ki dönthet róla, kinek van joga?
Ilyen esetekre ott van a jog, mint egy erkölcsi norma, amihez igazodni lehet.
Biztosan nem lesz olyan döntés, ami mindenkinek megfelel, de az is biztos, hogy ezekkel az állatokkal szemben valamit tenni kell."
badsector1
badsector1 2023. 11. 01. 14:05
Előzmény: #70  badsector1
a fórumon milyen sokan támogatják az orosz terrorizmust
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 13:43
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Lehet, hogy nem jó szavakkal fogalmaztam meg a dolgot, de megpróbálnám "megfejteni",  hogy kinek lehet joga azt mondani arra, hogy a másik személyes kötődése és annak elvesztése vagy pusztán az ártatlan élete milyen jogon lehet olyan mérlegelés tárgya, ami ugyan úgy szubjektívnak tűnik, mint szinte minden az életünkben és ezért nem is tudjuk azt mondani, hogy: ez bizony így volt a helyes és az igazságos és kész?
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 13:39
Előzmény: #85  Törölt felhasználó

Értem.
Tehát mondjuk elméletben ha Hitler a te egyik gyereked, szülőd vagy házastársad mögé bújt volna, akkor jogosnak érezted volna azt, hogy valaki akkor úgy lövi lehet Hitlert a hatalomban kerülése előtt, hogy az előbb felsoroltak közül valamelyiken átmegy a golyó és végez vele is?
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 13:17
Ez még csak a kezdet. Egész Gázára fáj a foguk. 2,5 millió embert kell elüldözni, ezért bombázzák módszeresen a lakóépületeket. Először az északi részt teszik lakhatatlanná, majd jön az új narratíva, hogy "titkos alagutakon" délre vonultak a terroristák. Akkor befejezik a művüket. 
Szivárgó infók:
https://twitter.com/wikileaks/status/1719005698300813488?t=aX7ApF_B8r-3iyRx4oEfAA&s=19
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 13:02
Előzmény: #84  Törölt felhasználó

Részben biztosan egyetértek veled.
Azért részben, mert magam sem tudom pontosan, hogy mi lenne a döntésem abban az esetben, ha az izraeliek helyében lennék.
Ha az én gyermekemet gyújtotta volna fel egy Hamász terrorista, vagy a szüleimet lőtték volna le az úton, mondjuk úgy, ahogy azt a Hamász terroristái egy RPG-vel a civil autót, lehet engem sem izgatna, hogy felszólítás után (megtettem a kötelezőt, hagytam időt) nem mennek el a terrortámadásért felelősök közeléből.
Mennyi civilt lehetne megmenteni, ha likvidálom ezt a vadállatot és ez mennyi civil életébe kerülhet, ki dönthet róla, kinek van joga?
Ilyen esetekre ott van a jog, mint egy erkölcsi norma, amihez igazodni lehet.
Biztosan nem lesz olyan döntés, ami mindenkinek megfelel, de az is biztos, hogy ezekkel az állatokkal szemben valamit tenni kell.
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 12:41
Előzmény: #83  Törölt felhasználó

"A jogászok fognak tudni igazságot tenni"
A jog sajnos sok esetben nem az igazságról szól.
Másrészt vajon ki merné azt kimondani, hogy nyugodtan lehet civilek közé bombázni, ha ott van egy rossz ember?
Bármilyen esetben, bármikor.
Ki merné ezt kijelenteni, vagy egyébként a másik kérdés, hogy: hogyan létezhetne egy ilyen jog?
Menjünk a "legkisebbig" a kérdésben:
Melyik embernek az elméjében létezik ez, mint valamiféle elfogadható norma ennek az elvi kérdésnek?
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 12:23

"Hivatalosan is megerősítette az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője, Daniel Hagari, hogy légicsapást hajtottak végre a dzsabáliai menekülttáborban. Állítása szerint a támadás célpontja a Hamász egyik parancsnoka, az október 7-ei terrortámadás egyik kitervelője, Ibrahim Biari volt, aki életét is vesztette."
A terület Gáza északi részében van, aminek elhagyására szólította fel két hete Izrael a civileket.
A jogászok fognak tudni igazságot tenni, ez asszimetrikus hadviselés, a terroristák a civileket használják fedezéknek, civilnek álcázzák magukat. 
Egy nemzetközi vizsgálatot kell lefolytatni, kideríteni ki a bűnös.
Bodegue 2023. 11. 01. 12:10
Sikerült emelni a szintet az állatságban menekülttábor bombázással.
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 09:37
Előzmény: #78  nyuszibroker
Más is lehet a háttérben, idővel kiderül, hogy mi volt a valós célja ennek a háborúnak. 
https://twitter.com/Angelo4justice3/status/1719605113021767801?t=eb-NQzXV2Of1S2gcwHLrvQ&s=19

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek