Minden korábbinál nehezebb a szezonkezdés a szakképzett munkaerõ hiánya és az irreális bérigények miatt a Balatonnál, ugyanakkor a növekvõ kereseteknek köszönhetõen kezdenek visszatérni a külföldön munkát vállaló fiatalok -
nem kell bemutattni! nem vagyok hülye! kimaradt a listából, hogy jelentsd be az embereket ;) de 1 guriga betakarja saccra. a lényeget nem fogtad meg, ha jó a minőség és a kiszolgálás akkor visszamegyek! nem baj, vedd fel az említett telefonnyomkodós csajszit, aztán csodálkozz hogy nem megy a bolt ;)
Mondjuk ezt kapásból egy 35 év alattinak érdemes indítani, aki felmarkolja a fiatal vállalkozók 3 millás támogatását, majd diákmunkással érdemes indulni, akire meg kell pályázni a 75%-os bértámogatást. Egyébként szerintem nem hozna akkora hozamot, hogy érdemes belevágni.
okidoki! nem olyan nevelést kaptam, nyugi! a 30 évből 10-t nem ebben az országban töltöttem, lehet ezért látom hatalmas lehúzásnak amit itthon csinállnak szegény balcsis melósokkal! de nem baj skacok, majd beálltok ti palit sütni, mert már nem hülye senki, hogy a ti zsebeteket tömje napi 16 órában, mikor a meki többet fizet és bejelent lool :D
Szerintem nyiss egy lángossütőt a Balatonon :-)) - találni kell egy kiadó üzlethelyiséget, már ha van valahol...jó helyen lehetetlen már feljhajtani igy a nulláról...de tételezzük fel hogy lehet. :-)) - bérleti díj ...kitudja mennyiért lehet bérelni a Balatonon egy bódét ? 250-350 ? - veszel egy gázos lángossütőt, kb. 90.000 - kell egy dagasztógép 10 kg -os legalább, 20 Kg -os.. SAvaria dagasztógépet lehet kapni 50 - 100 ezerért. új Olasz 250.000 kb. - Kellenek polcok, regálok, eszközök...hűtőszekrény, sajtdaráló, 1-2-3 : 100-200 , 60 , 120, 30 - engedélyek, HACCP rendszer, orvosi papírok...50, 100, 30 ..csak úgy megy a pénz kifelé...és még sehol sincs az ember :D - alapanyag: liszt, só, élesztő, tejföl, sajt, virsli, stb..150 e - Át kell vetetni a hatóságokkal, kapásból 3 hatóság az tuti... - pénztárgép : 130 aztán már mehet is lánoggsütő bizniszed :-)) lehet dolgozni benne éjjel nappal :-)))
én nem tudom a tutit, nem ezt mondtam. csak azon akadtam ki, hogy a 900 ft os órabér sok nekik! hát a pofám leszakad, de akkor te is ilyen kis lehúzó ember lehetsz, ugye jól gondolom :D
Örülök a felvetésednek, mert így fel tudom hívni a figyelmedet, hogy Kádár népe között szocializálódtál, az emléke és az iránta érzett nosztalgia a mai politikai preferenciákat is meghatározza, nem véletlenül hasonlít annyira a ner a legvidámabb barakkra. Szóval amikor a szüleid, a tanáraid, minden tekintéllyel bíró személy a neveltetésed alatt kádári program szerint működött, az törvényszerűen átragadt. A jó hír, hogy 30 évesen a legjobb korban vagy, hogy elkezdd a saját politikai látásmódodat kialakítani.
Csak azt nem értem,hogy ha ennyire tudod a tutit,akkor miért itt vered a zongorát és nem a Balaton parton árulod a lángost,sült kolbit,palit meg a sört? Így csak elfecsérled a drága idődet (nem is beszélve a miénkről!)...
Szeretem abba fektetni az energiámat amibe érdemes. Nézz utána magad. Nagyon felszínes és Kádár korabeli mítoszokkal rendelkezel, valamint összekevered a vállalkozást az alvilággal. Ebben nem én fogok a fejedben rendet tenni.
"a vállalkozások költségszerkezetéről a balcsin ne beszéljünk" - ez ugye attól függ. Ha teljesen korrekten minden költséget el akarunk számolni, elsőként ott az ingatlan, ami a tulajnak mázli, ha megörökölte - de ez a tény magát a vállalkozást nem érinti. Korrekt költségszerkezethez egy ingatlan bérleti díjat és persze az összes befizetett adót és járulékot fel kell számolni.
maradjunk annyiban hogy: számlát nem adnak, 14-16 órát melóztatnak mindenkit akik álltalában feketén melóznak! (bár ebben van némi előrelépés) a lényeg, hogy aki nem tudja kitermelni a 900 ft os órabért a melósnak az hazudik!!!! konkrétan 2 db sima lángos! kérlek mesélj még!!
a vállalkozások költségszerkezetéről a balcsin ne beszéljünk :D lool! Merga, fújt arany barakka az van a főninek, ja meg 900 ft os órabér a melósnak! haha tolvaj lehúzos gec...k!
Irreális bérigények a Balatonnál - Kifakadtak a vállalkozók
Ugrás a cikkhez