Topiknyitó: Portfolio 2018. 06. 05. 20:55

Irreális bérigények a Balatonnál - Kifakadtak a vállalkozók  

Ugrás a cikkhez
Minden korábbinál nehezebb a szezonkezdés a szakképzett munkaerõ hiánya és az irreális bérigények miatt a Balatonnál, ugyanakkor a növekvõ kereseteknek köszönhetõen kezdenek visszatérni a külföldön munkát vállaló fiatalok -
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 07. 14:48
Előzmény: #129  BudFox
#130
Láttam!
 
A nagytudású fiatalember meg eltűnt, pedig még tanulhattunk volna.
BudFox
BudFox 2018. 06. 07. 11:24
Előzmény: #128  _Bekre_Pal_
#129
ment válasz is......másik emailemről...
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 07. 10:15
Előzmény: #105  BudFox
#128
Mailben mentek a képek.
BudFox
BudFox 2018. 06. 07. 09:40
Előzmény: #107  _Bekre_Pal_
#127
Oké....csináltam fényképet én is az enyémről..majd felteszem :-))
pitcairn2 2018. 06. 06. 21:07
Előzmény: #124  _Bekre_Pal_
#126
de visszatérve az "irreális bérigényekhez", nem hinném hogy sokáig fog tartani ez a Kánaán mivel szép lassan szembe kell nézni azzal a szocialista bullshit tengerrel amit 2008 óta összehoztak... 
pitcairn2 2018. 06. 06. 21:01
Előzmény: #124  _Bekre_Pal_
#125
ez 1 vagy 2%-a az USA felsőoktatásnak?:)
a többség nem ilyeneket látogat
https://www.youtube.com/watch?v=kXpwAOHJsxg
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 20:59
Előzmény: #122  pitcairn2
#124
most elmorzsoltam egy könnycseppet a szar emájtí meg stanford stb. iskolák alacsony színvonala miatt
pitcairn2 2018. 06. 06. 20:59
Előzmény: #121  _Bekre_Pal_
#123
én ezt ilyen mélységben nem nézem, különben is csak a Fény utcai piacot látogatom:)
pitcairn2 2018. 06. 06. 20:58
Előzmény: #120  _Bekre_Pal_
#122
és több mint 50 millió ember van élelmiszerjegyen, 40%-os a GDP arányos állami újraelosztást, az egészségügyi barkácsolás miatt egyenes úton haladnak az állami egészségügy felé, a felsőoktatást is sikeresen tönkretette az állam, a monetáris/fiskális politikájuk kb. időzített bomba...
2020-ban jó sansszal a Sanders féle szocialisták fognak tarolni... 
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 20:56
Előzmény: #119  pitcairn2
#121
én azt látom, hogy a piacon az "őstermelő" az áfamentes spanyol nagybani paradicsomot adja el, csak drágábban mint a lidl és nem adózik utána. úgyhogy nálam a piac bekaphatja.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 20:55
Előzmény: #118  pitcairn2
#120
az usa meg a szocializmus, ne röhögtess. akinek nincs biztosítása felkötheti magát. erősebb kutya baszik. nekem összességében szimpatikus, de karcos világ.
pitcairn2 2018. 06. 06. 20:55
Előzmény: #108  _Bekre_Pal_
#119
ha kimész a piacra akkor az egészséges élelmiszer se drága:)
pitcairn2 2018. 06. 06. 20:51
Előzmény: #73  _Bekre_Pal_
#118
attól tartok, hogy ez inkább a mainstream nyugati trend, ha borul bili akkor még az USA is lájtos szocializmusba fog süllyedni (jó részt már különben ott vannak... )
peter_s 2018. 06. 06. 20:51
Előzmény: #108  _Bekre_Pal_
#117
Ilyen mindenhol van, a prémium minőséget nem ezek fogják venni. 
Porter szerint alapvetően 3 sikeres stratégia van:
1, Minőséget kínálni, folyamatos innováció, alacsony piaci részesedés mellett (prémium minőség, magas ár)
.
2, Relatíve alacsony ár mellett nagy eladott mennyiség (tömegtermék, alacsony ár)
.
3, Koncentrált stratégia: egy paci szegmensre való koncentrálás, piaci rés (olyan termékkel lépek piacra, amely a versenytársaknál nem elérhető)
Porter féle U görbe ábrázolja a fenti strarégiákat a piaci részesedés és a megtérülés függvényében.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 20:49
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#116
Nem árt többet, mint az átlag szarok a hiperből, de nem is jó, ha ilyeneken él valaki. Ami a fő, hogy mondjuk nem mindegy, hogy egy beazonosíthatatlan aromát kóstolsz a vegyipar csodájába keverve, vagy egy gyümölcs saját ízét tiszta összetevőkbe építve. Ég és föld. És aki megszokta a hupikék törpikék aromát, nem is dobódik fel a mi málnából készült málnánk ízétől, az már nem elég ütős. kell a műmálna robbanás.
pitcairn2 2018. 06. 06. 20:47
Előzmény: #81  _Bekre_Pal_
#115
ezeket a nagy szereplők találkák ki a "közjó" érdekében a kicsiknek:)
így biztosítanak maguknak versenyelőnyt
Mikieger85 2018. 06. 06. 20:47
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#114
a fagyi legyen olcsó vagy drága, nem sok egészséges elemet tartalmaz... Telített zsír, cukor, víz nagyrésze. A minőségiben vannak valódi gyümölcselemek is, de a minőséget inkább a fenti három komponens és az (alkalmasint természetes) aromák civilizált konzisztenciája adja, amitől finomabb lesz.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 20:45
Előzmény: #110  Mikieger85
#113
Nem, nem annyira, de ebben hiszünk. mellette meg kell csinálni a közönségsikert is, csak nem lehet ugyanazon zászló alatt.
PusztaPutyin 2018. 06. 06. 20:44
Törölt hozzászólás
#112
pitcairn2 2018. 06. 06. 20:44
Előzmény: #106  Mikieger85
#111
ha óccóra vágyik a Balaton közelébe se megy:)
Mikieger85 2018. 06. 06. 20:42
Előzmény: #108  _Bekre_Pal_
#110
:) Dícséretes, nem lehet könnyű üzletet alapítani egy reformra.
Törölt felhasználó 2018. 06. 06. 20:40
Előzmény: #108  _Bekre_Pal_
#109

Nem provokálni akarlak, de érdekelne, hogy az olcsó fagyi mennyire egészséges?
Nem sok természetes anyagot tartalmazhat ha az alapanyagár kb 10 %-a az eladási árnak. (Ezt egy szakmabelitől hallottam).
Ennél már csak az jobb, ha csapvizet adok el ásványvízként. :)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 20:30
Előzmény: #106  Mikieger85
#108

ismerek olyan embert, aki simán egészségtelen ételeket fogyaszt, mert arra felesleges költeni mert nem látszik (ezt így konkrétan kimondja), pedig van rá pénze. amíg nem a gyerekével szemben követi el, addig többé-kevésbé OK, habár a szüleivel meg a családtagjaival szemben nem szép, hogy majd ötvenes éveiben már roncs lesz, pedig ők szeretnének még időt tölteni vele.
 
olyan szinten megelőzi a mennyiségi szemlélet (nem baj ha fos, legyen laktató) a minőséget, hogy ha van egy hetvendekás besamelmártásos finomfőzelékes plaza tészta ezerért műanyag tányérról műanyag villával, meg van egy negyvendekás al dente, valódi tejszínes, friss hozzávalós pasta ezerötért felszolgálva, akkor a besameles plazamoslékos ötször annyit fog eladni. mert az nagy és mire megeszi a boldog vásárló, kijön a szeme a kajanyomástól. a másnapi székrekedés is azt üzeni, hogy jó választás volt, mert benn maradt az érték.
 
mi ennek megyünk szembe a minőséggel, nem egyszerű, de kihalásos váltással már érkezik ennek is a felvevőrétege.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 20:19
Előzmény: #105  BudFox
#107
na a kocsiban van mérőszalag mindig, lemérem ha el nem felejtem, fél kilencre megyek oda holnap. iszonyú szétszórt vagyok, majd nagyon igyexem...
Mikieger85 2018. 06. 06. 20:18
Előzmény: #104  _Bekre_Pal_
#106
Ez van, elsőre csak az árcédulát látja a vásárló - illetve apuka inkább behajtja az óccó fagyizóba a gyerkőcöket - ha azt a fagyit is megeszik, neki több marad sörre.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 19:56
Előzmény: #104  _Bekre_Pal_
#105

Na lemértem az üst méreteit :
29 cm magas
34 cm az átmérője. ( ez lehet 34 - 34.5 cm is..mert régi üstök deformálódhatnak)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 18:57
Előzmény: #101  peter_s
#104
Re.: minőség - nálunk a fos de kicsit olcsóbban adott fagyit jobban viszik, mint az ötször annyiba kerülő alapanyagú jobb fagyit kicsit drágábban. Én is abban hiszek, amit írtál, csak gondoltam, megosztom ezt a kijózanító megfigyelést. Jövőre ezért csinálunk egy a mostani brandünktől szigorúan független fos fagyizót. Így lesz egy olyan vállalkozásunk amiben hiszünk meg egy amin kaszálunk.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 18:47
Előzmény: #101  peter_s
#103

Igen...ilyen valóban van hogy elaprózzák többféle dologra az üzletet a vállalkozók..
túl sok mindent tartanak és nem tudnak mindenre figyelni..
És az is igaz hogy nagyot kell adni, finomat és olcsón :-))
Erre írtam itt többeknek hogy a nagy adag csavartfagyit ha kéri nálam valaki akkor "gomócja" 113 forint .-)
jönnek is a vendégek szépen...
Lajos50
Lajos50 2018. 06. 06. 18:22
Előzmény: #63  Gaguse
#102
Szóval egyik 25-éves segédmunkás ismerősöm, Belgiumba ment zsaluzni, nincs ács papírja,de tudja csinálni.
Netto 8-euróért,napi 10-12 órában,és szombaton is délig.
Szállása volt, kis lakrészeket bérelt a Román-Erdélyi főnök. A kaját mindenkinek magának kellett állnia előre 11-hétre!
Juni 20-szeptemner 12-ig kapott a végén netto 4500 Eurót.  Ebből lejön a 11-hét kaja költsége, persze diszkontban ALDI-vásároltak.
600-700 euró a kaja költsége kb. Netto 3700 ért dolgozott Belgiumban 11-hetet.
A Balaton ezt adja? Ennyit?
peter_s 2018. 06. 06. 18:20
Előzmény: #93  BudFox
#101
Ezért jó az opció kiírás, ott nem kell eltalálnod az irányt :-))
.
Amúgy amit írtál, hogy mi mennyibe kerül én nem venném meg, hanem bérelném a cuccot ha lehet ilyet, főleg ha csak idénymunkára rendezkednék be. Olyan helyen meg eleve nem nyitnék, ahol van még pár sütöde a környéken, vagy csak és kizárólag olyan termékkel foglalkoznék, amely másnál nincs vagy gyenge minőségű. Max. 1-2 termékre koncentrálnék, de azt nagyon jól csinálnám és nagy adagot adnék, nem spórolnám ki az alapanyagot. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy mindent, mindenkinek akarnak árulni, pl. hamburgert, hotdogot, lángost, halat, saslikot, kebabot, csirkét, fagyit, palacsintát stb. aztán ezek közül szinte mindegyik alacsony vagy közepes minőségű. Én azt figyeltem meg, hogy azok a modellek sikeresek elsősorban, ahol kevés termékre fókuszálnak és nem törekednek arra, hogy a teljes piacot lefedjék, hanem célközönségük van. 
.
Ismerősöm egy jól menő pizzériát bérelt ki, ő is belefutott abba a hibába, hogy mindent akart csinálni a pizza mellett (hambi, hotdog csirke, gofri, vega cuccok, saláták stb.), és hiába volt színes a termékpaletta, egy idő után már a pizzát sem vették mert leromlott a minősége. Vissza is adta az üzletet néhány hónap után. Az a pizzéria viszont ahol csak pizzát lehet kapni és semmi mást, de abból a legjobbat és csak kiszállításra, ott meg tulaj azért akar szabadulni tőle mert a családi élete is ráment, annyira nem győzik a melót, 3 - 4 milliót is hoz nekik az üzlet egy 15000-es városban, ahol 4 pizzéria van. Székesfehérváron az egyik fagyizó a belvárosban ugyanez, csak fagyi, de majdnem akkora a tölcsérben az adag, mint egy ember feje. 100 méteres körzetben 6 fagyizó tutira van, de ez megy a legjobban, mindig baromi hosszú a sor. Drágább, viszont finonabb és nagyobb adag, így oda mennek a legtöbben. A többi fagyizóhoz azért mennek általában mert nem akarják kivárni a sort.
gyula1971
gyula1971 2018. 06. 06. 18:09
#100
Irreális bérigények-a cikk konkrét összeget nem ír.
Mi a bérigénye egy szakácsnak,egy felszolgálónak? kb netto/hó?
Törölt felhasználó 2018. 06. 06. 17:30
Előzmény: #92  _Bekre_Pal_
#99

Én láttam kukoricát címerezni a romákat.  Hajnali négykor kezdtek, esőben, sárban, illetve 36 fokos hőségben robotoltak, bérmunkában. A föld szélén lévő erő'ben laktak, két ócska autóval járták Mosonmagyaróvár környékét
A fehér diákok munkája a MELÓDIÁK szervezettől semmit sem ért, nem beszélve a megbízhatóságról, ígértek 30 diákot, megérkezett 15 és délutánra elszökdöstek. A mezőhegyesi romák fejezték be, amit a diákok nem voltak képesek elvégezni.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 16:54
Előzmény: #97  BudFox
#98
szemre olyasmi. de még ne indulj be nagyon, majd lefotózom. holnap reggel lesz ott dolgom, el ne felejtsem lefényképezni.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 16:30
Előzmény: #96  _Bekre_Pal_
#97

Hú...ha 20 literes lenne ez akkor szerintem meg is venném...
majd este lemérem hogy pontosan milyen a mienk...de ilyesminek tűnik ez...
este lemérem majd..
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 16:23
Előzmény: #94  BudFox
#96

csessze meg a fórummotor szóval ha nem nyúlták le a romáim, akkor elvileg van egy ilyen a házban:
 
http://www.odon-fon.hu/kinalatunk3.php?id=5934
 
minden más ki van söpörve mostanra...
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 16:22
Előzmény: #94  BudFox
#95

BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 16:12
Előzmény: #92  _Bekre_Pal_
#94

nincsen valami régi géped eladó ? :D
most újítottunk fel két 1970 -es Savaria 20L -es dagasztót, de kéne habüst hozzá :))
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 16:10
Előzmény: #89  peter_s
#93

Igen :-)) mindez működik is akinek van tőkéje és szépen eltalálja a piacot :-))
akinek meg nincs, annak marad a kemény munka.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 16:09
Előzmény: #90  BudFox
#92
a héten volt nálam egy brazil gépsor, mert vettünk a szomszéd településen egy évek óta zárva lévő cukrászdát műhelynek és ki kellett szedni a kéttonnás sütőgépet meg pár etázskemencét, hűtőkamrát, csupa olyasmit, ami nem kell egy csokiműhelybe és amúgy is hetvenes évekbeli cuccok voltak. basszus, ne tudd meg, mit melóztak, nagyon kemény. na amennyiben nem a vasúti jelzőkábelt szedik, hanem úgy dolgoznak mint nálam, akkor rohadtul keményen megdolgoznak minden forintért.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 16:06
Előzmény: #89  peter_s
#91

hát kétségtelen, hogy ez sokkal letisztultabb modellnek tűnik, mint a büfé üzemeltetés :)
 
persze itt nincs olyan, hogy ötszáz forintos lángosra spekuláltál, de holnap ötvenen kell zárnod a százért vett tésztakészletedet, max nem kel el, és holnapután sütöd ki :)))
 
és még az a jó érzésed is megvan, hogy értéket teremtettél ;)
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 16:05
Előzmény: #88  _Bekre_Pal_
#90

:-))
Itt mondjuk éppen az egyik cigány család vett egy új fuxosmercit.egy új E osztályú mercit...fogalmam sincs hogy miből...mert hogy dolgozni az egész családból nem dolgozik senki :D
Mert amelyik cigány lomis cigány, az viszont kemény meló...és pénzük sincs egyiknek sem annyi, csak egy futkosós Ducató, amelyik már majdnem széjjelrohad :DD
Az én futkosós autóm is csak olyan hogy a szentlélek tartja csak össze :D
És igen...
a jó forgalomhoz kéne
még egy kávéfőző gép, egy sörös hűtő, üdítős hűtő..ami plusz kiadás
peter_s 2018. 06. 06. 16:01
Előzmény: #86  BudFox
#89
Tököm vesződne ilyenekkel. Kiírok néhány kontraktus opciót  SP határidőn, USA államkötvényben, Olajban 45 napos lejárattal.
Ha lejjebb megy a piac, bezsákolok még pár DIA, SPY ETF-et, meg hozzáveszek néhány REIT osztalékpapírt, aztán hátradőlök és kérek egy kávét.
Többet érek vele, mint a lángossütéssel. Már az osztalékos befektetéssel előrébb vagyok, mert azt akkor is kapom ha hideg van és esik a hó, amikor a lángos a kutyának sem kell.
Amire szükségem van: egy szoba, gyors internet, számítógép, tőke, bróker és képesség a rendszerem üzemeltetéséhez. ANTSZ, NAV meg mindenféle hatóság sem jár a nyakamra...
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 15:50
Előzmény: #86  BudFox
#88

igaz, fölélőttem a várható forgalmat, szar napon nincs annyi, meg a jó napon a 300-hoz is kell palacsinta, sör meg ilyenek. és jó lokáció. olyan jó lokáció, ahol jön a fuxosmercis (akit gaguse kolléga a vállalkozóval kever) és felajánlja, hogy ha kap havi százezret, nem fog kigyulladni a bódé, sőt, a bérlő fogai is megmaradnak.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 15:46
Előzmény: #84  _Bekre_Pal_
#87
na igen :-)))
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 15:45
Előzmény: #81  _Bekre_Pal_
#86

:DD
Egy igy van ahogy mondod....nekem is volt kolbász sütőm-lángossütőm ugyebár...
igy van : pénztárgép adatforgalmi internet díj..havi 3000 kb.
könyvelési díj. - az se ingyen van..havi 6000-10000 -ből kijön azért.
É anyiban módosítanám hogy :
Jó napon , jó helyen ha van a büfé, a tuti strandon..akkor meglehet kb. a 300.000 bevétel ...de ugye ezek olyan féltve őrzött titkok hogy 7pecsétes...nemzetbiztonságban nincsenek ekkora titkok...
rosszabb napon 50.000 - 150.000 ?
ha vacak az idő akkor 20.000- 30.000 Ft...vagy még annyi SE !!!!!
Ha meleg az idő akkor az a baj, ha hideg az idő akkor az a baj..ha esik akkor azért nem jönnek :!!! igy megy ez : D
Szállítójárművet talán nem írnak elő egy lángososnak....azt modod az állategészségügyi ellenőrnek hogy helybe hoz mindent a szállító
Artisjus a zene, rádió után..az havi 4000-6000 Ft lehet kb. függ a helytől / van -e terasz..stb..
Szóval...még egy XAR lángossütő beindítása is micsoda nagy munka....
aztán igy van ahogy mondod....te magad ingyen dolgozol kb. egész szezonban...mert magadnak nem tudsz pénzt kivenni..mert mi van ha jön egy előre nem látható nagy kiadás ?
alkalmazottakat kell először kifizetni...mondjuk 1 ember.
HA kiszámoljuk akkor nemhogy Mercedesre, meg új autóra..hanem kb. használt Fiat Ducato , Ford Connect -re ha futtja 400.000 forintért :D
csendben 2018. 06. 06. 15:37
Előzmény: #82  BudFox
#85
Hiába keresem,sehol sem találom,hogy azt mondta volna,hogy valaha is,bárhol is dolgozott volna. Így azért érthető a hozzáállása. :-)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 15:37
Előzmény: #82  BudFox
#84
látod baszki, nem vagyunk egy politikai véleményen, de ha jön egy pelyhedző pöcsű kihaénnem, mindkettőnknek pont ugyanúgy áll fel a szőr a hátunkon :)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 15:35
Előzmény: #80  Gaguse
#83
neked? ráhibáztál.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 15:35
Előzmény: #79  Gaguse
#82

Ha mindent olyan jobban tudsz akkor mond el hogy kinnt mik voltak a tapasztalataid eddig a munka terén...
mert mi is szeretnénk tanulni :-)
hol dolgoztál ?
merrefelé ?
és mit ?
milyen beosztásban..stb ?
had tanuljunk....:-))
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 15:34
Előzmény: #75  BudFox
#81
sőt, kell neki havi párezret fizetni a nemzeti adatfaszomnak a pénztárgép kommunikációra, évente poroltót meg mérleget stb. hitelesíteni egyenként nem nagy, de összesen sok összegért, kell tojástörő, tojás tároló, tojás simogató és tojás vakaró helyiség, kellenek gyártmánylapok amiket némi rendszeres díjért felregisztrálva lehet vezetni, kell jármű, amivel a lángosnak valót beszerzi, annak az összes nyűgjével, meg kell csináltatia a könyvelőjével az összes aktuális nyűgöt pl. gdpr pillanatnyilag (mert ugye kezeled az alkalmazott adatát), ha bekapcsolsz valami zenét, fizetsz az artisjusnak, stb., még nem történt semmi, de beletoltál pár millát és két, váltásban dolgozó emberrel együtt úgy hogy magadnak nem adtál fizetést van egy havi millás rezsid. megsütsz napi 500 lángost, eladsz mellé még üdítőt stb, van erős napon napi 300e, gyenge napon 100k bevételed, elábé, áfa után adózás előtt mondjuk ebből megmarad napi átlag 100k eredmény. És akkor ez egy nagyon jó kis büfé. Ez havi 3 milla, ebből kifizeted az embereket, a bérletet stb, ha nagyon jól csináltad, marad 2 milla, ez két és fél hónap vagyis a szezon alatt 5 milla. ebből bizony nincs meg a csúcsverda meg a baraka arany (ez nagyon megragadott a 30 éves tapasztalt kollégánál).
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 15:27
Előzmény: #78  _Bekre_Pal_
#80
már nincs mit mondani mi? :D
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 15:26
Előzmény: #75  BudFox
#79
nem kell bemutattni! nem vagyok hülye! kimaradt a listából, hogy jelentsd be az embereket ;) de 1 guriga betakarja saccra. a lényeget nem fogtad meg, ha jó a minőség és a kiszolgálás akkor visszamegyek! nem baj, vedd fel az említett telefonnyomkodós csajszit, aztán csodálkozz hogy nem megy a bolt ;)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 15:24
Előzmény: #76  Gaguse
#78
látod, tolod tovább a hülyeséget, ez a baj, hogy nem figyelsz, csak osztod az eszet. miből gondolod, hogy balatoni vállalkozó vagyok?
signal2
signal2 2018. 06. 06. 15:24
Előzmény: #75  BudFox
#77
Mondjuk ezt kapásból egy 35 év alattinak érdemes indítani, aki felmarkolja a fiatal vállalkozók 3 millás támogatását, majd diákmunkással érdemes indulni, akire meg kell pályázni a 75%-os bértámogatást. Egyébként szerintem nem hozna akkora hozamot, hogy érdemes belevágni.
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 15:22
Előzmény: #73  _Bekre_Pal_
#76
okidoki! nem olyan nevelést kaptam, nyugi! a 30 évből 10-t nem ebben az országban töltöttem, lehet ezért látom hatalmas lehúzásnak amit itthon csinállnak szegény balcsis melósokkal! de nem baj skacok, majd beálltok ti palit sütni, mert már nem hülye senki, hogy a ti zsebeteket tömje napi 16 órában, mikor a meki többet fizet és bejelent lool :D
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 15:21
Előzmény: #71  Gaguse
#75

Szerintem nyiss egy lángossütőt a Balatonon :-))
- találni kell egy kiadó üzlethelyiséget, már ha van valahol...jó helyen lehetetlen már feljhajtani igy a nulláról...de tételezzük fel hogy lehet. :-))
- bérleti díj ...kitudja mennyiért lehet bérelni a Balatonon egy bódét ? 250-350 ?
- veszel egy gázos lángossütőt, kb. 90.000
- kell egy dagasztógép 10 kg -os legalább, 20 Kg -os.. SAvaria dagasztógépet lehet kapni 50 - 100 ezerért. új Olasz 250.000 kb.
- Kellenek polcok, regálok, eszközök...hűtőszekrény, sajtdaráló, 1-2-3 : 100-200 , 60 , 120, 30
- engedélyek, HACCP rendszer, orvosi papírok...50, 100, 30 ..csak úgy megy a pénz kifelé...és még sehol sincs az ember :D
- alapanyag: liszt, só, élesztő, tejföl, sajt, virsli, stb..150 e
- Át kell vetetni a hatóságokkal, kapásból 3 hatóság az tuti...
- pénztárgép : 130
aztán már mehet is lánoggsütő bizniszed :-))
lehet dolgozni benne éjjel nappal :-)))
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 15:19
Előzmény: #72  csendben
#74
én nem tudom a tutit, nem ezt mondtam. csak azon akadtam ki, hogy a 900 ft os órabér sok nekik! hát a pofám leszakad, de akkor te is ilyen kis lehúzó ember lehetsz, ugye jól gondolom :D
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 15:18
Előzmény: #71  Gaguse
#73
Örülök a felvetésednek, mert így fel tudom hívni a figyelmedet, hogy Kádár népe között szocializálódtál, az emléke és az iránta érzett nosztalgia a mai politikai preferenciákat is meghatározza, nem véletlenül hasonlít annyira a ner a legvidámabb barakkra. Szóval amikor a szüleid, a tanáraid, minden tekintéllyel bíró személy a neveltetésed alatt kádári program szerint működött, az törvényszerűen átragadt. A jó hír, hogy 30 évesen a legjobb korban vagy, hogy elkezdd a saját politikai látásmódodat kialakítani.
csendben 2018. 06. 06. 15:16
Előzmény: #71  Gaguse
#72
Csak azt nem értem,hogy ha ennyire tudod a tutit,akkor miért itt vered a zongorát és nem a Balaton parton árulod a lángost,sült kolbit,palit meg a sört? Így csak elfecsérled a drága idődet (nem is beszélve a miénkről!)...
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 15:03
Előzmény: #70  _Bekre_Pal_
#71
Kádár korabeli mítoszok, ahham :D 30 éves vagyok, inkább tapasztalatok és az amit látok! ;)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 14:26
Előzmény: #65  Gaguse
#70
Szeretem abba fektetni az energiámat amibe érdemes. Nézz utána magad. Nagyon felszínes és Kádár korabeli mítoszokkal rendelkezel, valamint összekevered a vállalkozást az alvilággal. Ebben nem én fogok a fejedben rendet tenni.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 14:19
Előzmény: #67  Gaguse
#69

Sőőőt...ez a mostani május volt az eddig rekord bevétel...
állandóan fejlesztünk....az emberekek is egyre több a pénzük..
Mikieger85 2018. 06. 06. 14:09
Előzmény: #63  Gaguse
#68
"a vállalkozások költségszerkezetéről a balcsin ne beszéljünk" - ez ugye attól függ. Ha teljesen korrekten minden költséget el akarunk számolni, elsőként ott az ingatlan, ami a tulajnak mázli, ha megörökölte - de ez a tény magát a vállalkozást nem érinti. Korrekt költségszerkezethez egy ingatlan bérleti díjat és persze az összes befizetett adót és járulékot fel kell számolni.
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 14:03
Előzmény: #66  BudFox
#67
és még talpon? lool :D
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 13:56
Előzmény: #65  Gaguse
#66

Volt neked már bármilyen vendéglátó üzleted ? :-))
én / családom már 1986 -óta benne vagyunk...
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 13:49
Előzmény: #64  _Bekre_Pal_
#65
maradjunk annyiban hogy: számlát nem adnak, 14-16 órát melóztatnak mindenkit akik álltalában feketén melóznak! (bár ebben van némi előrelépés) a lényeg, hogy aki nem tudja kitermelni a 900 ft os órabért a melósnak az hazudik!!!! konkrétan 2 db sima lángos! kérlek mesélj még!!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 13:45
Előzmény: #63  Gaguse
#64
Maradjunk annyiban, hogy fogalmatlanul okoskodsz.
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 13:43
Előzmény: #54  _Bekre_Pal_
#63
a vállalkozások költségszerkezetéről a balcsin ne beszéljünk :D lool! Merga, fújt arany barakka az van a főninek, ja meg 900 ft os órabér a melósnak! haha tolvaj lehúzos gec...k!
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 13:37
Előzmény: #54  _Bekre_Pal_
#62
ha ez ennyire nem nyílvánvaló, akkor remélem nem vagy vállalkozó :D
Törölt felhasználó 2018. 06. 06. 13:20
Törölt hozzászólás
#61
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 13:20
Előzmény: #59  Mikieger85
#60
tisztelet a kivételnek...mármint a keményen dolgozó diákokak :-))
Mikieger85 2018. 06. 06. 13:18
Előzmény: #55  BudFox
#59
Attól, hogy kb 10% ilyen, még nem "minden fiatalnak" büdös a munka. Persze, a diákhitelezés eléggé lerontotta a munkamorált, manapság sokan inkább eladósodnak, mintsem diákmunkával keressék meg a kenyerüket.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 13:16
Előzmény: #55  BudFox
#58
Na ezért számolok úgy hogy idős korunkban magunkról kell gondoskodnunk.
Mikieger85 2018. 06. 06. 13:15
Előzmény: #48  BudFox
#57
Bp környéke és a nyugati határvidék jó hely! BAZ-megye, D-Alföld siralmas - és mivel nem fizetik meg a szakikat, javarészük el is tűnt.
Törölt felhasználó 2018. 06. 06. 13:07
Törölt hozzászólás
#56
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 13:04
Előzmény: #52  _Bekre_Pal_
#55
Fiatalok mentalitása a munkáról :
A hétvégén haverom kocsmájában sziesztáztunk....egy kislány volt a pultban..ilyen beugrós kislány...beszélgettem vele :
Egy ilyen 18 éves lány..jól is néz ki...de fülében ott a fültágító, piercing, tetoválással már félig televan, 15 percenként kimászkál cigarettázni...és Ő még egy "normális" rendezett családból származik.
- Mikor végzel a gimnáziumban ?- Jövőre...- És szeretnél továbbtanulni ?- Nem...nem akarok..- Miért nem ? Mi az ami érdekel ?- Nemtudom...igazából nem érdekel semmi sem...- Hát pedig tovább kéne tanulnod, mert 10-15 év múlva meg fogod bánni..- Hmm...nemtudom...akkor sem érdekel semmi...( közbe a telefonján chatel valakivel..)
DE aztmondja jövő héten mennek a barátokkal zülleni, inni..úgyhogy 1 hétig nem is keresse senki...meg újabb tetoválást akar..mert az milyen tuti :D
na ez milyen már ? :-))
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 12:57
Előzmény: #53  Gaguse
#54
Ember, a szálláshelyek kihasználtságának mi köze van a vállalkozások költségszerkezetének alakulásához??
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 12:52
Előzmény: #50  _Bekre_Pal_
#53
Ez nem igaz, évről évre csúcsokat döntenek: A KSH tavaly szeptemberi adatai szerint az év első 7 hónapjában a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek 15,3 százalékát, a vendégéjszakák közel 20 százalékát regisztrálták a Balaton-régióban. A kereskedelmi szálláshelyek kapacitáskihasználtsága az első hét hónapban a tavalyi 50 százalékról közel 55 százalékra nőtt. A régió  1 millió 17 ezer vendéget fogadott 3 millió 252 ezer vendégéjszakára idén, ami jelentős növekedést jelent. A külföldi vendégek száma a korábbi év hasonló időszakához képest 9,9 százalékkal, a külföldi vendégéjszakák száma 10,5 százalékkal nőtt, ami áttörésnek számít a korábbi évekhez képest.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 12:52
Előzmény: #49  BudFox
#52
Igaz és igaz  :)
Mikieger85 2018. 06. 06. 12:50
Előzmény: #46  _Bekre_Pal_
#51
A vásárlóerő ott van, az a baj, hogy nagyon rossz az eloszlása: július-augusztusban olyan tömeg van, hogy egy tűt nem lehet leejteni és a hét minden napján verekednek az éttermi asztalokért, előtte-utána meg nagy semmi, még a tulajnak se érdemes bemenni, nemhogy alkalmazottnak.
.
Arra kéne kitalálni valamit, hogy a Szeptembert és a Júniust jobban eladják. Nem könnyű olyan vendégkörrel, akikek a nyaralási terve a "bemegyünk a húgymeleg vízbe, majd kiülünk sörözni" - a vitorlások persze mennek, de ők kevesen vannak, a horgász meg kifogja magának a vacsorát:D.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 12:47
Előzmény: #47  Gaguse
#50
Két dolog felett elsiklottál. Na ok, több felett, de szorítkozzunk most kettőre. 1. legalább teremt munkahelyet. 2. az alacsony fizetőképes kereslet és magas elvonás mellett ezt se könnyű kigazdálkodni.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 12:47
Előzmény: #46  _Bekre_Pal_
#49

Fiatalok abszolúte nem akarnak vállalkozást nyitni..vagy nincs elég tőkéjük elindítani bármit is...vagy fél év után belefáradnak és bezárnak...vagy lusták...vagy nem érdekli őket semmi sem...
Pl. mint nálatok :
Kinek van annyi tőkéje felétek hogy egy csokiüzemet beindítson ? nem soknak...sok engedély kell..HACCP egy rémálom...üzem kialakítása sem két fillér....meg aztán 5-10 év felfuttatni bármilyen tevékenységet is...
kitartás és kemény munka kell hozzá..
SZóval amint ezt elolvasná egy konkurencia, inkább bele sem fog..
Ami jó nekünk...mert több lesz a bevétel, mondjuk hülyére is dolgozhatjuk magunkat :-))
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 12:43
Előzmény: #43  Mikieger85
#48
Akkor lehet mi jó környéken lakunk ? :Dmár meséltem hogy a Jenő nevű festő ismerősöm havi másfél milliót keresett egyik hónapban...fele-fele osztrák és magyar melóval :D mondjuk akkor le se jött a létráról szerintem fennt is aludt :D
Másik sztori meg egy villanyszerelővel volt itt nálunk :A villanyszerelő kb. a kisváros leggazdagabb embere már... dolgozik az E-On -nál be van jelentve..mellett meg maszekol... társasházaknak a komplett szerelését csinálják...vannak alkalmazottai..kis munkákat már el sem vállal,  akkora Úr. Volt a minap valami E-on os találkozó...és a főnöke majdnem ki akarta rúgni utána mert meglátta hogy vadiúj MErci terepjáróval állít be az alkalmazottja a bankettra...a területi főnök meg hozzá képest egy csóró :D( mégiscsak pimaszság hogy az alkalmazottnak 5-ször drágább az autója :D )
..a villaszerelőnél meg a feleségének is új terepjáró BMW, gyerekének is mindkettőnek új kocsik :D
Gaguse
Gaguse 2018. 06. 06. 12:43
Előzmény: #16  janosvitez
#47
"a kiskereskedelemben, ahol ő dolgozik, 2016-ban jellemzően 600 forintos volt az órabér, ami ma már elérte a 900 forintot" ilyenkor azért azt mondom, hogy a jó kur....a anyját azt!! 10 évvel ezelőtt kerestem 1200 ft-t óránként suli után lool :D. ez a baj, hamar mindent ide nekem felfogással és csak a lehúzáshoz értenek ezek. Srácok, a megoldás egyszerű!! be kell zárni, aztán otthon kell nézni a Walt Disney-t köcsögök, abból majd megveszitek a BMW-t :D
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 06. 12:36
Előzmény: #44  BudFox
#46
A jóléti változatot kihagytad: sok vendéglátóhely lesz és sok vásárlóerő. Az lenne a nyerő.
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 12:34
Előzmény: #43  Mikieger85
#45
pontosan ez itt a lényeg : arra a nyári szezonra alig kapnak munkaerőt...vagy csak olyanokat akik amúgy sem jók semmire. Alant leírtam : kávét nem tud főzni, kasszát em tud kezelni, semmihez sem ért...telefonját nyomkodja mikor dolgozni kéne :D
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 12:33
Előzmény: #35  Mikieger85
#44

Ez igy van valóban...
Idővel a Balatonon is a kereslet és a kínálat, meg a árszinvonal is ki fog egyenlítődni a piaci viszonyokhoz igazodva :
- Kevesebb vendéglátó hely lesz, de ami megmarad annak jobban fog menni és több pénz fog keresni.
- Vagy : Megmarad ugyanannyi vendéglátó hely, csak lesz sok olya hely ami nem követi a színvonal emelkedését.
- Vagy : Kevesebb vendéglátó egység marad meg, a maradék egysében nőni fog a színvonal..és vele együtt az árak is.
Aki nincs benne a vendéglátásban nagyon nehezen tudja elképzelni ám hogy mi pl. mennyit dolgozunk.
pl. miden hétvégén, ünnepnapokon is...
Amikor mindenki pihenm mi akkor is dogozunk...szóval...ennek az olcsó áraknak lassan itthon is vége lesz.
Pl. én is gondolkozhatnék igy :
Miért dolgozom állandóan ha annyi a munka hogy majdnem beledöglök ? minden nap dolgozom, szabadnap nélkül......
inkább árakat emelek...nekem is több marad és kevesebbett is kell dolgoznom, és csak az igényesebb vendég fog hozzám jönni... kevesebb alkalmazott is elég lesz.
( mondjuk mi mindenből sokat adunk és olcsón...lehet ez a bajom :D )
Mikieger85 2018. 06. 06. 12:29
Előzmény: #41  BudFox
#43
Még ha az a 600e-1milla optimista becslés, és jó környék is kell hozzá, de akkor miért is dolgozzon a pincér ennek a feléért, amikor ráadásul szezon végén kirúgják?
Mikieger85 2018. 06. 06. 12:27
Előzmény: #38  peter_s
#42
Hja, itt már a tejföl se fért bele:
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/brutalisan-elszalltak-a-balatoni-arak/emml13s
Saját emlékeim is hasonlók úgy 20évvel ezelőttről, akkor a pestinél kb másfélx drágább sajtos-tejfölösre ugyan tejföl még jutott, de sajtból már csak pár morzsa. A kiszolgáló nőcit meg biztos nem dugták meg a megelőző 2 évben, annyira morcos volt. 
BudFox
BudFox 2018. 06. 06. 12:26
Előzmény: #34  pampa
#41

Ha már a gázszerelőnél tartunk...az egy igen jó szakma...
Szerintem sorban állnak mindenhol egy jó gázszerelőért...
pl. én is ismerek egy gázszerelőt...az egyik leggazdagabb vállalkozó a szomszéd faluban
úgyhogy nem szabad leírni ha valaki gázszerelő :D
Szerintem havi szinten meg tud keresni egy jó gázszerelő 600. ezret - 1 milliót simán..
Kazán beüzemelés, konvektor szerelés, gáz-bővítés...stb...
Szóval a mostani fiatal családoknak igenis rá kellene nevelnikük a gyerekeket a kemény munkára mert abból most igen jól meg lehet élni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók