Topiknyitó: ny.janos 2004. 11. 19. 10:43

Igen vagy nem?  

Üdv Mindenki!
Várnék hozzászólásokat, hogy ki mit gondol a fenti két témában tartandó népszavazásról, pro és kontra!
Természetese n nem politikai beállítottságú hozzászólásokra lennék kíváncsi, henem ész érvekre!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PF_modi1fasz_anyjatbsszameg9 2020. 11. 12. 01:49
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 11. 22. 14:44
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
a meghozandó tv maga is 3/3-os lenne.
Elég sok oldalról járja körül a kérdést, elfogulatlan hangnemben a múlt heti hvg vezércikke, akit érdekel a téma (remélem nincs olyan, akit nem...), feltétlenül olvassa el!
allergia 2004. 11. 22. 14:31
Előzmény: törölt hozzászólás
úgy tudom, hogy bejelentett magyarországi lakcím kell hozzá. Amúgy nagyon egyetértek "lehokával", az import szavazókról tett megjegyzésével.
lehoka 2004. 11. 22. 14:13
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 11. 22. 14:10
Előzmény: törölt hozzászólás
nem tudom, azért kérdezem: a kettős állampolgárság automatikus választó joggal is jár? nem kell ahhoz a választási tvt is módosítani, ami 2/3-os?
kórháztörvén y: jól tudom, ez a törvény az ingatlanokat is megengedi privatizálni? Mert akkor akár egy luxus szállóvá is átalakíthatja a vevő
lehoka 2004. 11. 22. 11:50
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 11. 22. 01:25
Előzmény: #16  jancsika
minden6ó: a kettős állampolgárság nemcsak a romániai magyarokról szól, hanem a vajdaságiakról is és a kárpátaljaiakról is. szerbia egyszer még lehet valamikor EU tag, de Ukrajna ???
kórházprivihez: akkor szavaznék rá nemmel, ha látnék egy törvényileg garantált, hosszútávon működőképes megoldást a privatizált kórházakra, az egészségbiztosítóra, melyben a nyugdíjas szüleim is legalább a jelenlegi szinvonalon kapnak ellátást.
Törölt felhasználó 2004. 11. 21. 22:35
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Én mindenkinek aki nemmel szavaz az állampolgársági kérdésre annak azt kívánom, hogy ugyanúgy legyen idegen országnak kiszolgáltatva mint azok akiket leválasztottak az országról!
Aki most abban a szerencsés helyzetben van hogy szavazni tud az annyival magyarabb a határon túliaknál mint most egy pécsi egy budapestinél és fordítva!
Erről ennyit itt nincs kérdőjel csak a gerincteleneknél (még Horn Gyula is megmondta hogy óvatosan azzal a nemmel......), meg a balfaszoknál akiknek nincs és soha nem is lesz önálló véleményük! Jaj nehogy megsértsünk valakit azzal hogy az a sok büdös magyar határon kívül rekedt, majd valahogy megoldódik mi? (a sértő részek szigorúan csak annak szólnak akik ezen megsértődnek de anzoknak nagyon!!!)
Törölt felhasználó 2004. 11. 21. 22:22
szerintem csak azért nem szabad a kórházakat privatizálni mert a megélhetési politikusok hada már csak így tudna nagyot szakítani!!!
Jelenle g kb ezt látom mint lényeget sajna! Ha lenne koncepció még elgondolkodnék a dolgon, ha valaki bizonytalan azt javaslom gondolkozzon el az autópálya építési botrányokon és azon, hogy GVH miért rótt ki akkora büntetést az érintett cégekre! Ez nem összeesküvés elmélet, hanem tény ez a valóság. A politikus barátaink eltennék azt pár száz millió forintot amit a lobbi tevékenységükért kapnának oszt ennyi. A lelkiismeretes vállalkozók pedig valószínűleg jól ellátnák a bajunkat!!! Kicsit demagógiának hangzik de amíg a szándék mögött nem érzem a szakmai megalapozottságot (privatizáljunk csak tudjuk, hogy mit és miért) addig csak az önvédelmi reflexeim dolgoznak és nem hagyom magam átbaszni!
Törölt felhasználó 2004. 11. 21. 22:10
Előzmény: #17  minden6ó
Szia minden6ó !
Végre valaki aki fel mer valamit vállalni, és nem kér elnézést a saját árnyékától is amiért az árnyék az árnyék és nem ő!
üdv és jó tradelést
Törölt felhasználó 2004. 11. 21. 19:06
Előzmény: #19  allergia
A dolog feleslegességével én is egyet értek.
Azt még el is felejtettem megírni a múltkor, hogy mennyire utálom azt, hogyha hülyeségekkel törődnek a politikusok az ország ügyeivel való foglalatoskodás helyett. Nálunk négy év kormányzásból az első fél év alatt van néhány dolog, amit az éppen hatalmon lévő párt megvalósít az ígéreteiből. A maradék 3 és fél év csak választási harc. Ezért nem megyünk előre.
allergia 2004. 11. 21. 17:59
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Azt hiszem tudom, hogyan fogok szavazni, de ettől teljesen függetlenül, mind a két kérdés háttere (jogi és alkotmányos szabályozás, pénzügyi és egyéb tételek, nemzetközi fogadtatás, (jó)szomszédi viszony stb) FELKÉSZÜLETLEN!!! Tök mindegy, hogy 2 igen lesz, vagy 2 nem, mindenképpen szívás az egész. úgy ahogy van. És ezt pontosan tudja a T. ellenzéki párt t. vezetője is! És ez a szomorú, hogy önnön belpolitikai céljai oltárán képes valaki feláldozni egy amúgy nem rossz ötletet...
Törölt felhasználó 2004. 11. 21. 13:51
Előzmény: #17  minden6ó
minden6ó:
Írtam neked a tippsarokba, majd nézd meg.
minden6ó 2004. 11. 21. 11:19
Sziasztok.
A véleményem:
1.Az UNIO aszonta ,hogy Magyarországnak souveren joga eldönteni,
hogy kit tart magyar állampolgárnak.
2.Ro mánia ha jól tudom 2008-ban csatlakozik. Innét egyenlő felek leszünk,tehát a mostani kettősállampolgárság csak gesztus lenne.Úgy mint a magyarigazolvány.
3. Ebben az esetben szerintem nem kéne matekozni.
Legyünk már egy kicsit nagyvonalúak.
Szerin tem erdélyben magyarabb magyarok vannak, mint a mi kis kormányunkban!!!
jancsika 2004. 11. 21. 08:26
Előzmény: #15  fribell
Kedevs Kaygee!
Megkövetlek, tényleg van Unios polgárság. De azért a kisördög megkérdezi az UNIÓ Állam?
fribell 2004. 11. 19. 21:26
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Az Európai Unió Alkotmánya
II.Cím 8. Cikk: Uniós polgárság
"1) Uniós polgár mindenki, aki a tagállamok valamelyikének állampolgára. Az uniós polgárság kiegészíti és nem helyettesíti a nemzeti állampolgárságot."
Üdvözlöm Kolláth György alkotmányjogászt
Törölt felhasználó 2004. 11. 19. 19:32
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
tudom, hogy ezzel a beírásommal messze elkanyarodok az eredeti témától, de kaygee utolsó mondatára reagálnék - hozzátéve, hogy nem a véleményem, csak egy lehetséges kimenetel.
Mostanság belépni divat az EU-ba, de minél több ország tagja egy szövetségnek, annál nehezebb a közös dolgokról gyorsan megegyezni. Ez pedig kell a szervezet versenyképességéhez. Mi lesz, ha pl Törökország és Izrael is csatlakozik az EU-hoz! Egyébként semmi bajom velük, sok mindenben nagyon különböznek a jelenlegi tagoktól.
.
A történelem folyamán hány különböző szövetség létezett már eddig, és mi lett velük? Előbb-utóbb felbomlottak. Néhány példa: német-római császárság, osztrák-magyar monarchia, szovjetúnió,...
.
Mi ért pont az EU sorsa lenne más?
.
De addig is 2xIGEN. Miért kell ahhoz elprivatizálni egy kórházat, hogy magasabb szintű szolgáltatásért pluszt kelljen fizetni? Ezt meg lehet tenni állami tulajdonban lévővel is, nem?
Törölt felhasználó 2004. 11. 19. 17:07
Előzmény: #11  jancsika
jancsika:
Bocsi, lehet, hogy most leszóllak egy kicsit, de én egy alkotmányjogásznak jobban elhiszem, hogy milyen jogállásom van, mint bárki másnak. A határok védelme, és az állampolgárság elég fontos része az EU-s szabályozásnak, és amióta beléptünk oda (egyébként ebben minden politikai párt egyet értett a szélsőségeseket kivéve), azóta folyamatosan csak kihúzzuk a gyufát. és akár tetszik, akár nem, tagjai vagyunk egy politikai szövetségnek, akár tetszik, akár nem. Most már nem fogunk kilépni.
Törölt felhasználó 2004. 11. 19. 17:00
A történelem: leomlik a berlini fal, folyik a német újraegyesités, melyet az egész Világ nagy megelégedéssel fogad, szabadság, egy nemzet ismét egységben, az emberek boldogan bontják le a fal darabjait...német az egyik oldalon, német a másik oldalon...
STOP !
Most próbáljuk elképzelni a történelmet magyar módra :
Az orosz seregek kivonultak...a falat az ünneplő tömeg megpróbálja ledönteni,de a nyugat-német rendőrök leállitják őket,mondván: emlékművet nem döntünk. Az NSZK-ban néhány utcai nacionalista aláirásokat próbál gyűjteni ,hogy az NDK-s németek is németek lehessenek. Az NSZK kormány kifejezésre juttatja : az NSZK-nak egyáltalán nem érdeke,hogy idegen országból új idegenek vegyék el a hazaiak elől a munkát és egyáltalán a TB és egyéb járulékok miatt ez komoly összegbe kerülne. Folyik a propagandaharc.... A kormány az NDK-s olcsó munkaerővel nagyüzemben kezdi nyomtatni a kiáltványokat : LEGYEN A VÁLASZOD : NEM, NEM és NEM... NEM KELL TÖBB NÉMET, ELEGEN VAGYUNK IGY IS !
A kormány oldali médiákban is megjelenik a propaganda: 22 millió orosz-német fattyú lepheti el a tiszta NSZK területét, iszonyatos kiadások lesznek...meg egyébként is csak soviniszta demagógia az egész újraegyesités, mert mindkét ország Európában van...szavazzunk tehát NEM-mel ! Az NDK oldalon közben a szájukat tátva figyelik az eseményeket...ők eddig úgy tudták, hogy németek.... tévedtek...?
jancsika 2004. 11. 19. 16:55
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Kedves kaygee!
Én nem vagyok és te sem vagy EU-s állampolgár. Te is én is egy olyan ország állampolgárai vagyunk, amely tagja egy politikai,és gazdasági szövetségnek.
Törölt felhasználó 2004. 11. 19. 16:25
Előzmény: #9  jancsika

Nem is olyan rég megkérdezték Kolláth György alkotmányjogászt a kettős állampolgárságról. Nagyjából azt mondta, hogy az egész sült butaság, ugyanis a magyarok most már EU-s állampolgárok, ezért kizárt dolog, hogy ugyanilyen jogokat oszthatna szét EU-n kívüli állampolgároknak önkényesen. Ez megint egy szűklátókörű politikai találmány választók szerzésére. Az én szavazatom tutira NEM!!! Nincs is miről beszélni.
jancsika 2004. 11. 19. 16:22
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
1702
Nem az állampolgárságról alkosson törvényt, hanem a kedvezményes honosításról. IGEN
Vagy az olyanoknak akik NEM-et nyomnak keljen ugyanazt a torturát átélniük, mint amit a mieink a honosítással átélnek. Ja és ne legyen kettős mérce.
Törölt felhasználó 2004. 11. 19. 14:09
Előzmény: #1  ny.janos
Állampolgárság: IGEN, mivel a NEM jóvátehetetlen pofon lenne a külhoni magyaroknak, amit nem lehet azzal magyarázni, hogy „bocs, ezt azért kaptad, mert rosszul volt feltéve a kérdés”.
Egyébként egy esetleges IGEN után a parlamentnek kell 2/3-os törvényt hoznia az ügyben, ami kellő biztosíték arra, hogy a NEM-pártiak félelmei ne váljanak valóra.
Kórházak: PASSZ, gyenge IGEN: a privatizációtól sok jót nem várok, amíg az állam nem finanszírozza nagyobb arányban az egészségügyet, nem lesz érzékelhető szolgáltatás javulás. Több tb.-t meg ki akar fizetni?
A magántulajdonos valószinűleg csak piacot venne most bagóért abban a reményben, hogy egyszer csak közelíteni fogjuk egészségügyi kiadásainkkal az eu átlagot, de amíg ez a folyamat nem indul el, ő se fog komoly tőkét invesztálni bizonytalan megtérülésre.
Törölt felhasználó 2004. 11. 19. 12:16
Előzmény: #5  zborde
tudtommal:
1. Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19.§ szerinti "Magyar Igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?
fribell 2004. 11. 19. 12:13
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
2 x igen
Kórházak:
Az egészségügyben már szinte semmilyen nyereségesen működtethető szolgáltatás nincs.(Azokat már privatizálták és a szolgáltatások minősége szinte semmivel sem jobb, mint volt.) A kórházak privatizációja vagy kifosztja a TB-t, vagy sima ingatlanspekuláció.
Állampolgárság:
a határon túliak soha nem mondtak le állampolgárságukról, jogtalanul megfosztották őket attól.
Ezek az emberek 80 éven keresztül magyarnak vallották magukat, akkor is, amikor ebből semmilyen előnyük nem származott. Sőt...
Most miért ne járhatnának ők is jól azzal, hogy magyarok ?
zborde
zborde 2004. 11. 19. 12:11
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
1702 hozzászólása alapján.
Úgy tűnik, vmit félreértek
Privatizá lhatják a korházakat: igen
(Pontosan hogyan szól a szöveg?)
Törölt felhasználó 2004. 11. 19. 11:58
Én előreláthatólag nem fogok szavazni, de ha elmennék, két bazinagy NEM-et x-elnék:
Idoklás:
-Á llampolgárság: Miről is szavazunk pontosan? Egy nem létező törvényről, teljesen ismeretlen tartalommal és ismeretlen hatásokkal. Nekem kevés, hogy x. vagy y. politikus mit ígér ezzel kapcsolatban, ugyanis egyiknek sem hiszek el semmit. Egy esetleges "Igen" végeredmény jó lehetőséget adna nekik arra, hogy a környző országok EU csatlakozásáig érdemi munka nélkül felvehessék a fizetésüket, és végeláthatatlanul vitatkozzanak..
-Kór házprivatizáció: Egy "Igen" szavazat a jelenlegi (gusztustalan) rendszer befagyasztását okozzná. Aki járt már kórházban az tegye fel a kérdést, hogy tényleg ilyen egészésgügyet akar-e a továbbiakban magának/hozzátartozó inak. A többi ehhez képest _tárgyalható részletkérdés_. Privatizálják csak a kórházakat, legyen meg mindennek (adott esetben a különböző szinvonalú ellátásoknak) az ára, ezután már, hogy ki, milyen szolgáltatásért, mikor, mennyit fizet a saját zsebéből/a közösből (TB) sokkal átláthatóbban kezelhető az össztársadalmi szinten erre szánt keret és az egyéni szociális viszonyok alapján.
zborde
zborde 2004. 11. 19. 10:54
Előzmény: #2  zborde
egy szó kimaradt:
"Nem", MERT hogyan állapítják meg a határon túliak közül ki számít magyarnak és ki nem?
zborde
zborde 2004. 11. 19. 10:53
A kettős állampolgárságról, ha jól tudom, nincs még konkrét elképzelés sem, ezért így korainak tartom a szavazást :(
Ha úgy általában beszélünk róla, akkor a szívem azt mondja "igen", az eszem azt, hogy "nem". "Nem", hogyan állapítják meg a határon túliak közül ki számít magyarnak és ki nem?
A korház priv: sajnos nem a korházak tulajdonlásával van gond, hanem a általában az egészségüggyel. Valszeg erre igennel fogok szavazni.

Topik gazda

ny.janos
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek