Sziasztok! A cél egy abszolút trollmentes topik, ahova alkalomadtán "el lehet vonulni" kitárgyalni egy, vagy több részvényt, gazdasági eseményt, azt hogy most akkor lesz-e apport vagy sem, illetve hogy miért nem volt pogácsa a közgyűlésen. :) Mivel ide ezek jöhetnek vegyesen, így nem kell feleslegesen terheljük a "specializált" topikokat. Meg hát ugye mindenkinek kell egy "otthon"! Bár a homokozó egy kötetlen, szabad hely, szabályok itt is vannak (aka. moderációs elvek): trollok azonnal tiltva lesznek; a személyeskedést lehetőleg mellőzzük; fel- és leéneklést is tessék elvinni másik játszótérre, azaz kéretik nem itt sírni a részvény aktuális esése miatt naphosszat, valamint másnap 3000-ig várni a 200 forintos papírt :) Have fun!
Szia Strucc! Gratulálok nagyon szép nyerő!!!! Arról tudhatunk valamit, hogy milyen pozíciókat építesz/építettél a következő évre? Milyen papírokat látsz jónak?
Manapság luxus annyit egy papirban ülni. A befektetők szívnak. Nekem is alkalmazkodni kellett ehhez. Meg tudom csinálni papírra is mi volt a nagy nyerő és a nagy bukó. Majd lehet meg is teszem :)
Azt sokan beneztuk...nalam nem is a veszteseg merteke bosszant, hanem az altetnative koltsege...ha eladom es tradelek a felszabadult penzzel, akkor most 3x tobb lenne - ahogy te is tetted-. Arrol nem is beszelve, hogy ilyet meg lehet csinalni egy, europai piacon buntetlenul.
Blueba beraktam az idei összesítést. :) Nekem két emlékezetes nagy buktám volt eddig, az egyik a mindenki jól fog járni Konzum, a másik Estmédia Vajna halála után. Utóbbit visszakerestem, vis maior, senki nem tehetett róla. Konzumot meg benyeltem, nem veszek soha többé ML papírt.
Az is megerne egy sort, hogy ki melyik rven -illetve traden -bukott es mennyit %osan...abbol lehetne tanulni, hogy miert is kell magunkat tartani a stopphoz. Nalam a wallis es az ormester volt. Az elsonel ugy emlekeztem, hogy van stop, a masiknal meg, hogy visszavontam. Jo lecke volt arra, hogy a telon adott megbizasokat, legalabb hetvegenkent leellenorizzem :/
Köszi, sok sikert neked is. Volt nekem is hibám nem kevés. (azért is írtam be a bukó részt is). A lényeg hogy 50%nal kisebb mértékben tevedjen az ember. Illetve ha tévedett azt lássa be és vágja el a veszteséget időben.
Pedig de. Kevés kötés, de nagy realizált nyerők. Többek között estben. De ugye ez a szám csalóka, mert a nagy növekedés miatt az újra befektetés már sokszoros is lehet az induló állapothoz képest :)
Gratulálok! Bátor jellemre vall,hogy felvállaltad.👍🙂 Ilyenkor számot vetek jó-rossz döntéseimről,hogy egy következő hasonló helyzetben milyen stratégiát alkalmazzak. Remélem a 2020- as év remek lehetőségeket hoz. BUÉK!!🥂
Őszintén gratulálok, ez nagyon jó eredmény, jövőre is hasonlót kívánok. Nekem sajnos messze nem lett ilyen jó évem, úgyhogy komolyan elkezdtem elemezni a hibáimat, - talán tanulok belőlük.
Az szép :) Én csak a nyereség/veszteség kimutatást használom a Randiban, amt leosztok a tőkére :) Üdvözlünk, az "utáljuk őket, mert sikeresek" csoportban :) BUÉK!
Ígértem év végi összesítést. Mivel az utolsó kereskedési napon már biztosan nem fogok kötni, ezért megosztom egyes részeit a 2019-es évnek. Arányok lesznek jellemzően, hogy azért teljesen nyílt lappal ne játsszak. :) Fontos, hogy jelen statisztikák csak az eladások után készültek. Azaz a portfóliónak csak a realizált részei láthatóak. A pozícióépítési szakasz miatt ugye egyes dolgok 2018-ban nyíltak és idén realizálódtak, más pozik viszont jelenleg is nyitva állnak. Tehát eltett nyerők/bukókra fókuszálva az idei évem sarokszámai: - Több mint 2 millió darab papíron adtam túl az évben (17 instrumentumra ez nem igazán sok). Még jobban mutatja a "longos" beállítottságom, hogy ez mindössze 810 eladási megbízásban teljesült.Ez még kevesebb gyakorlatilag, mert a részteljesüléseket külön számítja. Nem kötök sokat, minek. :) - Az eladott papírok 63,5%-ban nyertes ügyletek voltak (beker és kiker költség levonása utána), 36,5%-ban veszteségesek. (majdnem kétharmad arányban tehát jó lóra tettem) - A befektetett pénz ugyanebben a bontásban: 55,8%-ban volt nyertes pozícióban, 44,2%-ban vesztes pozícióban. - A lényeg talán most jön: A nyereséges pozíciók átlagosan 35,9%-ot hoztak, a veszteségesek átlagosan 6%-ot vittek el. - Az év eleji pénzem közel 11-szer fordult meg teljesen.
- Évesített nettó hozam 187% körül alakult teljes év eleji nyitó tőkére vetítve. Árnyalja - javítja - a képet, hogy 2020-ra augusztus óta építem a pozíciókat, tehát az év utolsó 5 hónapjában minimális tradet zártam, inkább nyitogattam csak. Az évet sikeresnek és lezártnak tekintem. 2020as portfolió kész, szüret alkalomadtán. Mindenkinek kívánok hasonlóan sikeres jövő évet, vagy akár még jobbat! B-Ú-É-K! HóStrucc CEO & Founder Strucc Capital
HóStrucc Kisrészvényes Homokozója