Túllehet a csúcson a kelet-közép-európai országokból megfigyelt kivándorlás - állapítja meg friss cikkében az Economist, mely külön írásban foglalkozik a térségben kialakult vadonatúj helyzettel. A brit hetilap legutóbbi
Szerintem nincsenek hiteles adatok, vagy legalábbis a különböző szervezetek statisztikái eltérnek.
Ami szívesen megnéznék, hogy hány magyar dolgozik a top célországokban (Németország, Ausztria, UK), éves bontásban. Az jó közelítéssel mutathatja a kivándorlás(?) mértékét.
amennyiben a többes szám "KETTŐ," akkor stimmel :)
de egyelőre nagyon erős a nettó kivándorlás, és az ilyen happeningek, mint amikor orbán viktor a nagyszínpadon belenyal putyin szőrös ánuszába, csak tovább rontják a helyzetet.
"bizony a balliberális oldalhoz köthető.. kár a Fideszre fogni.."
Felőlem gondolhatod, hogy a fidesz nem hazudja szét a nap 24 óráját. Ez csak téged minősít.
"Sztem a Fideszre szavazók tábora csakúgy heterogén, mint bármelyik nagyobb tömeg. Sok köztük az olyan, akik nem látnak reális alternatívát ..." + a direkt/indirekt módon a szavazataikat eladók mitől sározás? Az a baj netán, hogy fájnak a tények? Az emberiség uszkve 80%-a amúgy is sajnos agyilag zokni, ezen az oktatás nevű "ellenszerrel" lehetne segíteni. (Felőlem a 80%-tól eltérő arányban is "kiegyezhetünk", ezt csak úgy sacc / kb. írtam. De kb. tényleg igaz lehet, és még sztem optimista is voltam.) A gátlástalan politikusok ezt használják ki, a birkák meg védik a politikusokat ahelyett, hogy börtönbe zárnák / fellógatnák őket. (Nyilván ez is sarkítás volt, pl. az MSZP mára lecserélte a bábokat, és a legtöbb báb még csak azt sem tudja talán, hogy báb. Ezért őket nehéz volna "elővenni", mert a bábmesterek jelentik az igazi problémát, nem a bábok. A Fideszt mint feudális-komcsi pártot most nem elemzem, az ennél is összetettebb. De a Keresztapa vagy egyéb könyvek/filmek amúgy is elég jól körbejárták már a problémát...)
Te balliberózol, én meg nem akarok hatalomra kerülni. Vagy magadból kiindulva azt gondolod, hogy mindenki hatalomra akar kerülni?
Én elfogadom, hogy X vagy Y került hatalomra a választásokon még sose volt olyan, hogy az került volna, akire szavaztam), viszont attól elvárom, hogy mindenkit egy formán képviseljen, és ne tegyen a józan ész szerint morálisan megkérdőjelezhető dolgokat. Ezt mindig inkább az aktuálisan hatalmon lévővel szemben tudom elvárni, mert ő van döntésképes, cselekvő szerepben.
XD jaja, és amikor fröcsög, akkor ge..i jön a fa...fejéből :) hmmm, sztem tömjénzsóti személyesen. (vagy az ő csicskása) nehéz követni ezeket a hűbérurakat, mert már nagyon sokan vannak (kellene egy kis ritkítás...)
Törölt felhasználó2017. 08. 28. 13:38
Utóljára megpróbálom, megadom nektek a lehetőséget hogy megértsétek a dolog lényegét: ameddig nem értitek meg hogy a fidesz-birkázás, a fidesz szavazóinak sározása nem kifizetődő, addig nem juttok újra hatalomra. A politikusok közül Schiffer ezt már felismerte, de másról nem tudok. Nyomhatjátok tovább ezen a színvonalon, én csak hálás vagyok érte. Hajrá Magyarország! :))
Sztem a Fideszre szavazók tábora csakúgy heterogén, mint bármelyik nagyobb tömeg. Sok köztük az olyan, akik nem látnak reális alternatívát (kicsit jobban ki kellene nyitni a szemüket, de nem az én dolgom ez), megint sok olyan van, akinek a szavazatát direkt vagy indirekt módon megvették (szja, stb. - ők nem látják a fától az erdőt, de megint csak egyéni szoc.problem). Aztán persze ott vannak az agyhalottak is, azok valóban sokan vannak, de túlzás volna rájuk fogni az egészet. A béna és/vagy lefizetett ellenzék, a kilóra megvett "véleményvezérek", stb. mind okai ennek a feudális hűbéresi rendszernek, amit nem is a Fidesz talált ki, csak "beleült a tutiba". Orbán finoman szólva is nem egy agytröszt (egyik legszánalmasabb idiotizmusa talán az, hogy eldicsekszik a pávatánccal a nyilvánosság előtt, utána meg csodálkozik, hogy magára maradt, hehe, kis kretén...), de azért azt idejében felismerte, hogy ezt a rendszert neki nem megreformálnia kell, hanem kihasználnia. Ezért is egy opportunista, elvtelen szélkakas...
Ncseed topikkollégával abban azért egyetértek, hogy bármilyen vacak is a hazai eü., azért a kinti árak sok embert fognak hazahozni. Nyilván nem azokat, akik 2-3-4 millás havi bért (átszámolva nyilván) keresnek kint, de akik mondjuk 500 körül keresnek havonta, azoknak már húzós a kinti lét. Odaát pakisztániakkal, stb. "nyomorognak" (nekem semmi bajom a "pakikkal", csak sokan vannak, azért említettem pont őket) egy bérházban, sztem sokaknak nem élet az. A vállalkozó szelleműek, magasan képzettek, stb. megtalálják a számításaikat kint, de akik kevésbé "életrevalóak" (ez most sarkítás volt, nem akarok itt akadémiai székfoglalót írni), inkább hazajönnek. Ez jó folyamat, mert minden hiábja ellenére a nyugat élhetőbb, és ott hozzászoknak ahhoz, hogy működnek a dolgok. Nem fogják beérni annyival, hogy "itt mi így szoktuk csinálni", legalábbis kevésbé, mint azok, akik legfeljebb nyaralni mennek külföldre. Szóval én is meglátom benne a pozitívumokat, de szerintem ez nekik visszalépés lesz még úgy is, hogy sokat spórolnak a hazai "olcsó" eü.-ön. Remélem azért, hogy nem fognak alkalmazkodni, besimulni a hazai "nihilbe". Aki megtapasztalja, hogy létezik jól működő bürokrácia, jól működő piacgazdaság, az ált. nehezen enged belőle.
Jó kis komment, kérdés, kinek szólt, én pl. nem ismertem magamra, de még kicsit sem.
"1. Ameddig gátlás nélkül "agymosottnak" nevezitek az Orbánra szavazó 2-2,5 millió embert" - vö. "balliberó" vagy "komcsi"
"Ameddig mindig másokban keresitek a hibát" - vö. "elmútnyócév" ... 7 év után is.
"Ameddig gátlástalan ávós ivadékok és egyéb hasonszőrű hiteltelen alakok" - vö. fideszben ücsörgő mszmp tagok és KISZ titkárok
"Ameddig minden valódi civil kezdeményezést azonnal ellehetetlenítetek" - pl?
"Ameddig azt látja az átlag magyar, hogy állandóan külföldre rohangáltok följelentgetni az országot" - "állandóan" - nagyon objektív, hányszor volt ilyen? És amíg a fidesz volt ellenzékben, akkor?
Hazaköltöznek a kelet-európaiak?
Ugrás a cikkhez