Túllehet a csúcson a kelet-közép-európai országokból megfigyelt kivándorlás - állapítja meg friss cikkében az Economist, mely külön írásban foglalkozik a térségben kialakult vadonatúj helyzettel. A brit hetilap legutóbbi
Remélem nem kell magyarázni az átlagár fogalmát. Ezt lehet hasonlítani városok vagy kerületek között.Lehet venni akár x-ért fogalmával nem lehet semmit kezdeni. Lehet 2x-ért is venni ugyanott.
fogorvos: ingyen van az állami teljesen profi
ebéd vacsora ugyanannyi
parkolás :))))
dízel 99 cent úgy mellesleg
miért néznek le cigány vagy? komolyan kérdezem
a magyarokat nem nézik le
a románt és a törököt igen, a szlovákot igen
Fogorvos, ebéd, vacsora, parkolás, tömegközlekedés, színház?
Egyébként tényleg nem vagyok naprakész, ugyanis nem szeretnék ott élni, ahol lenéznek a helyiek a származásom miatt.
jaja
audi a robotokkal
kár kiragadni egy két példát
elárulom, hogy csak és kizárólag azért van itt a multi mert sokkal olcsóbb
egyébiránt többek között azért is van munkaerőhiány németországban mert a termelő kapacitást elkezdték visszavinni
ez a 22es csapdája
kis piac
nincsenek nemzeti cégek a termelésben
ennyi
Tuti nőni fognak a bérek, nincsen elég munkaerő.
A termelékenység nyilván fontos. De mennyivel alacsonyabb a győri Audi gyárban a termelékenység, mint Ingolstadtban? Arányos a bérkülönbséggel? Kötve hiszem. Hány munkahelyre igaz ugyanez?
Szerintem komoly munkabér növekedés elé nézünk.
A bécsi ingatlanár forintban 1,3-2,3 millió / m2. Ettől elég messze vagyunk.
A megélhetési költség jóval több, mint itthon, mert a szolgáltatás jóval drágább.
És az átlag osztrák utálja a magyarokat.
ebben igazad van, sajnos: a nyugati nagvárosok sétálóutcáit (pl. München) már többé kevésbé elárasztottáka fejkendős muszlim nők a gyrekeikkel, ott kávézgatják el a segélyt - miközben a németek meg dolgoznak és kitermelik azt amiből aztán ezek megakpják a segélyüket.. merthogy a muszlim klutúrában anyunak otthon a helye vagy legfeljebb az utcán lazíthat hiszen dolgoznia nem kell, csak megszülni a legalább 3 gyereket, amivel majd megfordítják a demográfiát és többségbe kerülnek
de a léyneg, hogy nemcsak ők hanem a parkokban a férfi honfitársaik is sokan állomásoznak és ott biz van bőven eldobott szemét, kosz, mocsok, pisiszag meg egyéb nyalánkságok..ezt tették Európával a balliberó migránssímogatók, a svédek is tudják már, csakhogy a hazatoloncolás intézménye csődöt mond már mióta, így hát "élvezik" ezt a szép új világot, és persze hogy nem merik kiengedni a lénygyereküket este a az utcára...
És szerinted mi vitte azt a sok nációt nyugatra? A jólét. A magyarokat is. Ha majd itthon is relatív magas lesz az életszínvonal, ide is fognak majd jönni. Mindenhonnan.
akkor neked tök jó, hogy nem irreális
igaz, h már nagyon közeli a bécsi ár, persze ott csak 2-3 szorosa a fizetés az itteninek, a megélhetés költsége meg ugyanannyi
szóval ez így rendben is van, én azt mondom nyugodtan duplázódjon
persze, megvenni nem nagyon fogják mert nem lesz vevő, de elmondhatod, h milyen sokat ér a lakásod
és mennyit keresnek az írek? jó, hogy kiragadtad a kávét írországban
emelkedni fognak a bérek?
az jó, mert ezek szerint a termelékenység is
ha viszont emelkednek, akkor vonzó lesz a migrók számára nemde?
én a helyedben nem nagyon tartanék további béremelkedéstől, reál értékben pedig végképp nem
amíg az eu pénzeket nem termelékenység növelésére, oktatásra fordítják, amíg nincs szociális háló, addig értelmezhető jobb lét sem lesz
ami most történt az arra jó, hogy ne legyen lázadás
én a magam részéről az 1000 eurós szociális nyugdíjminimumnál leragadtam, ha majd itt a fele lesz, akkor elkezdhetsz reménykedni
momentán 90-en euró
Hazaköltöznek a kelet-európaiak?
Ugrás a cikkhez