Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2021. 05. 18. 10:02
Előzmény: #2634  globaltrend
"és azt is világosan és többször leírtam itt korábban is: önmagához képest!!!!! igenis fejlődött és valóban sokat lépett előre a magyar futball az utóbbi 10 évben"
.
És én meg még jópár nálam jobban hozzá értő ember is leírta hogy ROHADTUL nem. Sőt különösen kontraproduktívra sikerült a nagy pénztömeg + eredmény elvárás ami azt eredményezte hogy a fiatalok képzése helyett a külföldi tapasztalt játékosokat vásároljuk fel. Eladjuk fejlődésnek hogy 8-10 topligás játékos helyett immár 4 van nekünk akikből 2 30 év feletti 1 honosított akit a német foci nevelt ki és 1 akit 10 év alatt ki bírt termelni a magyar foci ( Sallai ). Ennyi. Jelenleg a Zágráb és Dunaszerdahely meg Eszék a nagy magyyar légiós állomány. Csak jelzem 2007-ben még Orbán is olyan álmokkal indította a Puskás akadémiát hogy a cél 40-50 !!!! topligás játékost adjunk. Én már megelégednék ha 1-el több lenne mint 2000-es évek bármelyik évéhez képest.
.
Leírták ezt mások is. Nálam is jobban még NSO-n és Magyar nemzetben is. De lassan kiszorulnak innen mert nem lehet leírni hogy 10 év pénzszórása nem sikertörténet. Az ha belegebedünk is.
raus 2021. 05. 18. 09:54
Előzmény: #2635  kukacponthu
Az utolsóhoz undorító hogy Gyirmót nb1 lesz 50 néző mint körzeti 6 ban!
Kisvárda Mezőkövesd Gyirmót ezek mind undorító nb1 szégyen helyek!!! Pécs Győr Békéscsaba haladás Kecskemét kaposvar meg sehol!!
Peterbond 2021. 05. 18. 09:53
"a legnagyobb és legszánalmasabb hazugságod az, hogy én pl. azt állítottam volna valaha is, hogy minden szép és minden jó és csak 10 éve lenne minden jó!"
.
Te mindig azt mondtad előrelépés van és fejlődik a magyar foci. Én pedig ezt szoktam cáfolni. Nem azt kritizálom hogy nem tökéletes.
.
Ha csak az MLSZ-ről akarunk beszélgetni ( valamiért ezt nagyon emlegeted) akkor igen maga a szervezett sokkal szervezettebb. Csányin látszik hogy versenyszférából jött mert meg tudd szervezni és irányítani egy szervezetet. Az se kétség hogy ömlik a pénz a fociba. ami láthatóan pont kontra productív eddig. De a vita általában nem ezekről szól hogy ez nem így lenne.
raus 2021. 05. 18. 09:51
Előzmény: #2632  lukskypoker
Mit esznek ezek? Milyen tápot? Pl 170 km atlag 45os tempó azt végén meg van energia 65 ig gyorsulni?! Kamu
Peterbond 2021. 05. 18. 09:48
"bizony, egy szánalmas ellendrukker vagy, sosem fogod tudni bebizonyítani az ellenkezőjét."
.
Neked nem is szándékozom. Láthatóan jobban tudod mint én. Megszoktam hogy ha nem fideszesként gondolkodok már magyarnak se tekintenek.
kukacponthu 2021. 05. 18. 08:59
Miben fejlodott a magyar futball?!
Az elmult 10 ev, hany nemzetkozileg elismert hazai utanpotlasban nevelkedett labdarugot adott?
10 evente egy BL csoportkor? Olykor Europa Liga?
Konyorgom, ez mar egy luxemburgi csapatnak sem novum...
Van program, delen tobb is, lasd Szlovenia avagy Horvatorszag, csak tanulni kene, leginkabb alazatot!
Itthon tudod mi van? Belterjes viszonyok, ahol az MLSZ elnok mezogazdasagi cege szallitja a csapatoknak az eszkozoket, mikozben az NB2-ben a Vasast is degeszre tomi penzzel!
Ez lenne a nagy fejlodes???
Ne butaskodj...vedd le azt a narancsos szemuveget es lass realisan!
Az nem siker, hogy tele vagyunk korszeru stadionnal de uresen konganak.
A futball olyan, mint a szinhaz, ha jo az eloadas, telthaz van, ha silany, akkor bizony kong a nezoter...
globaltrend 2021. 05. 17. 23:09
Előzmény: #2628  Peterbond

bizony, egy szánalmas ellendrukker vagy, sosem fogod tudni bebizonyítani az ellenkezőjét
megint levágtál több részletben egy jó nagy, nulla, kukába való mellébeszélést
a legnagyobb és legszánalmasabb hazugságod az, hogy én pl. azt állítottam volna valaha is, hogy minden szép és minden jó és csak 10 éve lenne minden jó!
többször leírtam, hogy per pillanat is számos dologban érheti jogos kritika a Csányi érát , éri is!!, érte is már!!, és ezzel ők maguk is tisztában vannak, az meg tényleg az önlejáratás netovábbja a részedről amint azt írod, hogy manapság nem lehetne kritizálni akár Csányit akár az egész jelenlegi rendszert? hát épp Csányi idézte vissza egyik interjújában nemrég szó szerint még azokat a trágárságokat is és tök komlyan de nem sértődötten hanem normál hangon, amiket őróla is szoktak volt harsogni a lelátókon a szurkolók!
és azt is világosan és többször leírtam itt korábban is: önmagához képest!!!!! igenis fejlődött és valóban sokat lépett előre a magyar futball az utóbbi 10 évben; azt is hogy messze nem tart ott, nem is tarthat még ahol szeretne de jó úton indult el és ennek számos bizonyítéka van már; azt is hogy az unásig ismételt Gera stb. példáid kiragadottak hiszen ők már akkor is nagyon kevesen voltak ahhoz képest amennyi játékosai a környező országoknak voltak akkoriban nyugati klubokban; azzal sem tudok mit kezdeni hogy számtalan tényt úgy próbálsz letagadni mintha a hallgatásod azt jelentené hogy azok nem is léteznek - dehát én ezen azért nem vagyok meglepődve mert tudom, hogy ez nálad is balliberális ellenzéki mentalitásból fakad, aminek az a lényege hogy ugyanazt a politikailag motivált szánalmas sémát húzatják rá veletek mindenre  a megmondóemberek, aminek az az üzenete hogy itt minden szar a-z -ig az élet minden területén (nemcsak a futballban), DE persze csak azért, mert nem a ballib oldal van hatalmon! magyarán le lettetek butítva és tartósan sikerül megtartaniuk benneteket ebben a szánalmas állapotban, csak már észre sem veszitek magatokon!...
arra persze egy szavatok sincs sosem volt, hogy nincs alternatívátok sem Csányi sem orbán ellenében, sem programotok, sem szakembereitek - akik nem hogy ennyit le nem tudtak tenni soha és nemcsak a futball asztalára mint ami sikerült 2010 óta, hanem a SZARon kívül az égvilágon soha semmit!!!! csak rombolni tudtatok mindig, szóval tettel és propagandával, ahogy és amint belőled sem tud kijönni semmi más: csak arra vagytok képesek hogy szarkeverőként a virágos réten nagyítóval keressétek de csak a szart, hiszen csak ebben lelitek az örömötöket (lásd olimpiai pályázat elgáncsolása, az egyetlen "sportprogramotok és stratégiátok" az elmúlt 20 évből..de bezzeg amikor a ballib oldal akart olimpiára pályázni, akkor az "jó volt"...)
ócska szánalmas ellendrukkerekkel nem vagyok hajlandó beszélgetni sem itt sem máshol,
ismétlem, részemről itt vége a társalgásnak és azt is, óriási szerencséd hogy nem ismerhetlek fel a lelátón, mert akkor garantálom hogy megfognánk egy páran és szépen át lennél szállítva a kapun kívülre, vagy átdobva a portugál szektorba a nyitómeccsen!
ja és nyugodtan hívd ki Hegyi Ivánt egy szardobáló versenyre, hiszen kb. vele vagy egy szinten (ő ugyebár a te műfajod nagy művelője volt a népszabadságban 1986 óta a vén szemétje, aki hihetetlen mennyiségben dobálta be a szart, a fikát és a mocskot a tollából a magyar foci terepére anélkül, hogy valaha is egyetlen szónyi vagy mondatnyi stratégiát felvázolt volna arról, hogy oké, jó, akkor Ivánka legyél te az Mlsz új elnöke, de hol van a programod? ja, ezt azért nem vállalta Ivánka mert őneki olyan soha nem volt..csak a pofája járt, és szerencséje neki is hogy egyszer nem akadt vki, aki jól beverte volna! de Csányi egyébként őt is elintézte és megszégyenítette már, csak szólok!. és a csúcs: Ivánkának azért volt  10cm  vastag krokodilbőr a bolsevik pofáján ahhoz, hogy már a Csányi érában beálljon a z általa fikázott magyar futballba mégis szerepet vállalni mint firkász, meg kommunikációs vezető a Vasasnál..ja, mert persze fizetést is kapott érte.. ugye értjük? fikázunk vmit a mi szerintünk szar, de közben ha fizet az a szar, akkor már beállunk kurvának....no, ezért hányok tőletek, és ez már sajnos így is marad, Ivánkák vagy Pbondok, az mind egyremegy.. mert egyformán vagytok szánalmasak...)
Peterbond 2021. 05. 17. 21:23
https://telex.hu/sport/2021/05/17/dardai-hertha-bentmaradas-dicseret
.
"Dárdai ismét elkezdte beépíteni a fiatalokat, a Stuttgartban egyenlítő gólt szerző 18 éves Luca Netz és a Schalke ellen szerdán győztes gólt szerző 20 éves Jessic Ngankam is a berlini utánpótlásból került ki.Ahogy a 19 éves Dárdai Márton is, aki ahogy befejeződik a szezon, mehet az érettségire. „A válogatottságról azonban korai beszélni. Azért, mert van tíz Bundesliga-meccse, még nem kell őt címeres mezben látni. Majd ha lesz nyolcvan, esetleg akkor. Tizenkilenc éves, a tanulás mellett arra kell figyelnie, hogy helyén kezelje a dolgokat” – mondta a sportlapnak Dárdai, aki a jövőjéről sem itthon, sem kint nem tudott konkrétumot mondani."
.
Csak félő hogy ő a német válogatottat válassza :(.
lukskypoker
lukskypoker 2021. 05. 13. 17:31
Hölgyeim és Uraim!
VALTER ATTILA!!!!! YESSSSSS! GRAT!
https://www.giroditalia.it/en/classifiche/
Peterbond 2021. 05. 12. 10:22
Előzmény: #2619  globaltrend
"erre csak pár kiragadott példa: Nego aki Griezmannal együtt ifjúsági válogatott volt és biztos h. nem véletlenül!, megvette a Roma de nem adott neki lehetőséget, így került Újpestre!, Antonov aki szerb u19 es vagy 21 es világbajnok – mit keres most Újpesten és miért nem egy topligás nyugati klubban van."
.
Ezen át is siklottam. Beszarás hogy azzal mentegetőzöl hogy Nego és Griezmean között annyi a különbség hogy egyik lehetőséget kapott másik meg nem. És azzal mentegetőzöl hogy a magyarok valahogy nem kapnak lehetőséget ( érdekes 2010 elött egy Gerával, Hajnallal, Dárdaival és még egy tucattal nem voltak finnyásak a nyugatiak és többszáz Top ligás mecset tudtak játszani.
.
Ez nem esik le itt nektek hogy kint azt nézik hogy teljesítesz. És Griezman jobban teljesített mint Nego. azért van ő itt és Griezmann a Barcában. Persze mindig vannak nagy melléfogások de azok kiárazódnak gyorsan. Griezman nem véletlenül lett a világbajnok Francia válogatott vezére ( mégha pl a Barcába ütik egymás Messivel pozícióban ). Ha azt hiszed Nego megkapja az eslyt akkor most ő lenne ott és nem a magyar válogatotba akkor tényleg nincs miről beszélnünk.
.
Hemmingwayről meg: Tulajdonosként ebben a közegbennem mondhatot mást. pl 2015-ben ezt nyilatkozta az NSO-nak:
.
"Szóval, akkor a tulajdonosok helyett inkább az állam öntse a pénzt és tartsa el a profi futballt?– Nem igaz, hogy az állam tartja el a futballt Magyarországon. A klubok egyetlen forintot sem kapnak működési költségekre az államtól."
.
Te is, én is, ő is tudta hogy ez baromság. De ezt kellett mondani hisz a magyar fociban annak nincs jövője aki nincs jóban a politikával és nem ( pont úgy mint te ) ne a szépről és jóról nyilatkozna. Az pedig tény hogy ha z a kérdés hogy ömlik-e pénz a fociba és ez jó e a klubboknak az mindenképpen igaz. Számukra fejlődés hogy lehet magas fizuval hozni külföldieket és szép stadionokat edzőtermeket pályákat építeni. Csak közben a magyar foci felemelése az ami kimarad. Olyanok leszünk mint szaud arábia. Pénz és infrastruktúra van ezerrel és hozzuk a külföldi drága játékosokat mert sajátot nevelni nem éri meg hisz van máshonnan pénz. egyszerűbb megvenni mást mint kiképezni. Annyi különbség hogy itt forint milliárdok futnak bele a sejkek meg dollár 10 milliókkal dobálóznak. ezért oda megy egy Dzsudzsák évi 1-2 millió EUR-ért. Attól is rengeteget fejlődött az arab foci gondolom.
Peterbond 2021. 05. 11. 22:12
Előzmény: #2626  zotlan
Nem a magyar foci ami szar hanem a rendszer teszi ilyenne amit epitettek. A cikk nagyon jol leirja hogy mitol a gatja a fejlodesnek pont a temerdek erdem nelkuli allami penz pl az akademiaknak.
Peterbond 2021. 05. 11. 22:09
Előzmény: #2628  Peterbond
Amugy kerdem neked megvolt a jegyed a magyar mecsekre meg a selejtezo elejen? Mert en megvettem. Attol hogy valamit nem tartok realisnak meg drukkolok hogy sikeruljon. En orulok ha majd nego golpaszt add vagy ha Orban golt fejel egy szogletnel. De nem fogom azt hazudni hogy tessek fejlodik a magyar foci ha Orban a nemet foci termeke. En imadom Nagy Adamot. Kedvencem volt a Fradiban is. De nem fogom mobdani hogy tessek javultunk 2010 ota ha Nagy az angol 2. Be jatszik Gera meg 100 feletti PL mecset ert el 2 klubban is emlekezetes jatekos volt es a Fulhammel EL dontot jatszott alap emberkent. Marpedig elobbi a 2010 es evek csucsa reszunkrol Angliaban masik pedig a 2000es eveke. ( megha az EL at is csuszot a 10es evekbe )
Peterbond 2021. 05. 11. 22:04
Előzmény: #2620  globaltrend
"ellendrukker vagy akinek a politikai  alapállásából (is) fakadóan itt soha semi sem lesz jó és ismétlem, nem kötelező szurkolni a magyaroknak, nincs rád, -tok szükség a lelátókon, szurkolj nyugodtan majd a portugáloknak és németeknek meg a franciáknak is, ja és ne feledjem a szívednek még kedves szerb meg osztrák vonalat sem! "
.
Nekem akkor megvolt a magyar valogatott osszes selejtezo mecsere a berletem mikor andoratol kaptunk ki es lichteinsteinnel ikszeltunk. Nekem te ne gyere divat meg ellendrukkelkedessel. Akkor a fradinak szurkoltam amikor Orban meg az ujpestnek epitetett Barbi hazat vagy amikor a 2. Osztalyban voltunk. En szeretem a magyar focit es nezem is. Pont ezert faj hogy egyre jobban tonkreteszik es pont TI csinaltok belole politikat mert a bajokat nem lehet beismerni a vezer nem tevedhet. Minden szep minden jo mindennel meg vagyunk elegedve. Mint a 80 as evekben. A nyugat hanyatlik mi torunk felfele. Tul fiatal voltam igy nem elhettem at de nem hittem hogy Orbanek es te is visszahozzatok ezt az idot.
.
Bar akkor nyiltabban lehetett kritizalni a magyar focit is.
Peterbond 2021. 05. 11. 21:59
Előzmény: #2617  globaltrend
"smét kiradagtál vmit amibe bele lehet kötni, de minek: mit hittél, azt, hogy a 2010 előtt évtizedeken át mélyrepülésben lévő magyar football 10 év alatt képes lehetne/ -tt volna a semmiből elővarázsolni nemzetközi szintű sikeredzőket? hát épp arról volt szó, leírtam, hogy minden szinten lemaradtunk Európától a fociban 1990-től 2010-re"
.
Vilagszintut nem kell. Erdekes kint sikerult egy Dardainak es egy Lownek kariert befutni. Csak 1 ilyen magyar edzo nem artott volna.
.
Valamint tovabbra is en nem azt mondom hogy a magyar foci ne gyengult volna a 80as 90 es evekhez kepest pl. Te allitod hogy 2010 ota jobb fejlodik. En meg azt hogy nem es ehhez hozom fel hogy semmiben se leptunk elore sot sokszor folytatodott a leepules.
.
Amikor neked kedvezo mindig josz valami olyannal hogy hat csodat varunk meg vilagszontu jatekosokat? Nem. Csak annyit amit 2010 elott tudtunk pl vagy amit a kornyezo sokkal kevesbe penzzel agyontomott csapatok orszagok tudnak. Es ezt se tudjuk es latszik hogy miert. Az allami penz jon barmit teszel. Nem kell jo jatekost kepezni es eladni kulfoldre. Van allami zse evi 1 milliard. Meg csak jatszatnod se kell mert zse van dogivel amin meg vehetsz is kulfoldit aki mar tapasztalt.
.
Ez egyedul nalunk van hogy kis csapatkent nem nevelunk hanem ugy csinalunk mint a nagy tokes csapatok es kulfoldiekbol felvasarlunk. Csak nekunk ehhez nincs realis piaci bazisunk.
.
Johetsz itt puskas kupakkal de azokbol a realt vero fiatalokbol mi is lett hol jatszanak? Es hol a vesztes madridiak? Az u kepzes sikere nem az u tornak nyerese. Azok csak eszkozok a jatekosok fejlesztesere. Kellenek nekik a tetmecsek de ezek nem a CEL. A Cel a felnott focira felkeszites es ebben bukunk meg minden evben ahogy megkapjak minden evben a belga elemzo cegtol a klubbok es szarnak bele. Mert a penz abbol jon hogy ki milyen jo kapcsolatban van a politikai vezetokkel es hogy valasztaskor a jatekosa ki mellett kampanyol nem abbol hogy nemzetkozi jatekosokat neveljen. Az inkabb nyug itthon. 
zotlan 2021. 05. 11. 21:36
Előzmény: #2625  Peterbond

Csupa SIKER! :-))))
Balfék magyarfoci ennyire képes csak!
kukacponthu 2021. 05. 11. 16:13
Előzmény: #2620  globaltrend
Igen, a legendas Puskas Suzuki kupa...a hazigazda meg dontot is jatszhatott, Dani Parejo meg tobb 100 La Liga meccset, Morata meg tobbek kozott BL dontot, mikozben az agyonajnatozott Tajthy meg kertek alatt szepen hazajott Miskolcra.
Igen, a felcsuti tornak valoban sikersztorik:)
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 11. 15:27
már "csak" focizni kellene
ja az csak idehaza megyeget, ahogy 
kint már görcs és mentegetőzés
semmi se változott

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek