Köszi, de a pozícióépítés megköveteli a hosszabb trendet is.
Jeneket én is nézegettem, csak érdekességből, de továbbhúzzák őket mint gondoltam.
Azért azt kérhetem, hogy ahogy eddig is ha van aranyra meglátásod várakozások, ami a te saját véleményed, akkor arra rákérdezhetek ?
Én megyek a saját fejem után !, de most pláne nem akarok hibázni és jól jön egy hozzáértőbb véleménye.
Aki vagy megerősít vagy kétséget ébreszt és akkor újra átnézem.
Ha neked kellemetlen vagy nem akarod semmi gond, csak jelezd.
Köszi mindent !
Abszolút jól látod, nem nagyon ugrálok, 2-4 instrumentummal együtt "rezegni" bőven elég; a hisztis EU-t pl. szeretem; egy-két hete írtam pl, hogy valószínű érdemes lesz a jen-re figyelni (bár nem szeretem), úgy hogy érik egy lehetőség ott is.
H4/napos chart alatt ritkán jövök lázba. Pozíció építést gyakorlom, ez eleve nem intraday világ és számomra ez jelent most kihívást. A tőkeáttételt meg igazából csak pozícióépítés esetén lehet értelmesen / "kockázatmentesen" kihasználni.
Amúgy Te leginkább mivel foglalkozol, EUR USD-t tudjuk, aranyat is.
Kevésre állsz rá, de arra nagyon vagy ami épp jónak tűnik és sok is lehet egyszerre ?
Nekem úgy tűnik inkább kevesebb kötés és kevés típussal, de az hosszabb távra és nagyon megfontolva.
Én 16 évig elég komoly tökével játszottam, a lakás nagy része is ebből lett. Később is szép összegek.
Igaz, hogy nagyon sokszor nagy szerencsém is volt, nálam jobb tőzsdéseknek nem.
Azért így furcsa lesz. Nem kicsit.
Viszont kihívás.
Megígértem a nejemnek januárban, hogy még nyár elején abbahagyom sok gyerköcre tekintettel meg a német projectre.
Folytathattam végül, de azzal, ha vesztek azzal az index-el, vagy devizapárral többet nem játszhatok.
MOST elvi kérdés a siker elérése.
Vadász ! Aranyban 0,1 Lot kötés kicsi margin, nagyon kicsi, szemben pl a devizákkal !!
0,1 lotnál egy dollár arany árfolyam változás 10 dollár a folyószámlámon.
0,1 dollár lottal hozok 20 dollárt aranyban az 200 dollár. Most az alját kell megvárnom ha kell napokig nem kötök.
Nem fogok a 400 dollárnak megfelelő kockázatot vállalni, annál nagyobbat fogok.
EU esetén 400$ induló tőkével 7 sorozatban nyerő kötéssel az ~1000$ meg is van - tradenként 10% kockázat és 1:2 risk/reward mellett (100 pip profit/kötés) ;-)
egy kis matekos index. csakhogy ne legyél biztos magadban )))
kiv leszek mi lesz... de akár lehetnek még nagyobb hullámok is lefele, mielőtt lendületes emelkedés kezdődne majd ))) link
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?