Mi a helyzet márki,
csak nem bukóban vagy és most összevissza beszélsz?
Ha lenne hír, bármi fejlemény, befektető,..stb.
azt JELENTENI KELL!
És közölni a BÉT honlapján.
Ennyi.
Ez nem akarat meg szimpátia kérdése.
Ez törvényi előírás.
Mivel nem közöltek semmi hírt, ezért NINCS is semmi hír.
Sokan ""gondoljuk"" már honnan lesz elegendő forrás a gyárra.
DE KÖNYÖRGÖM NE UTALGASSUNK MÁR ERRE ITT A FÓRUMON.
Hiszen van(nak) itt olyan(ok), rosszindulatú ember(ek) aki(k) minél kedvezőbb áron akar(nak) venni, ezért szapulja / szapulják a céget ezerrel. Bár a kettő között semmi összefüggés, de szegény azt hiszi.
Tehát attól nem fog felmenni az árfolyam, ha itt utalgatunk a dologra.
Az aki ilyen olcsón akar beszállni, csak neki tesztek jót, mert MEGTUDJA MIÉRT IS KELL VENNI Genesis részvényt.
Tehát csak vele tesztek jót.
Azzal, aki lesz*ja, hogy te vagy a családod esetleg bukóban van a JELENLEG a befektetésén.
EZT AKAROD?
TÉNYLEG???
TEHÁT NYUGI, részvényesek. Sínen van a project. Én magam is több forrásom miatt is IGEN IGEN bizakodó vagyok.
De nyilván nem fogom ide leírni az okokat, a folyamatba lévő eseményeket.
Pont azért nem, mert aki eddig gyalázta a céget, és minket részvényeseket, illetve FELJELENTÉSSEL FENYEGETETT, NA SZÓVAL NEKI(K) nehogy már megmondjuk a TUTIT!
siemens, ez a story nem kóser. Egy pecsét kell az építkezéshez? Hol a kivitelező? Anélkül is megy?
50m EUR-ról beszél a cikk, amit a Fund és más befektetők tolnak majd be Geni Solar Espana-ba. Eddig Fund kb 20-at tolt be a Holding genibe, és spanyol lányba kéne kb 50, amiből egyelőre kb 6m kerül és került be.
Úgyhogy továbbra is hiányzik a kb 40m saját erő, ahogy eddig is tudtuk
siemens: Mind az 50 millió eurós GIF tőkeemelés, mind az Isolux Corsán társulása újságírói fantazmagória eredménye jelenleg. Nyilvánvaló, hogy a Genesis Energy szeptember óta sok minenkivel tárgyalt, és sok minden nem hozott eredményt, de részletek kiszivároghattak, de attól még azok nem valósultak meg mindeddig.
Szerintem el kell menni a részvényeseknek a Közgyűlésre, mivel azért lett kitalálva, és ott lehet érdeklődni és kérdezni, hogy mi a helyzet. Az a biztos.
Nem tudom megitélni lesz-e hír addig, vagy nem. Sok minden függ sajnos a spanyol hatóságoktól, akik már bizonyították 2007-ben is, hogy tetű lassúak, és a saját határidejüket is túllépték.
Én azt látom nagyjából minden kezd össze állni, nagyjából minden megvan a projekt elinditásához, némi adminisztrativ dolgot leszámítva. Engedély, bankgarancia megállapodás, valamennyi plusz saját tőke.
Idézek a lent linkelt közleményből:
"Tekintettel arra, hogy a Genesis Solar Espana S.L. építési munkálatai megkezdődhetnek, a Genesis Energy Igazgatótanácsa arra számít, hogy ez a piaci részvényárfolyamokra és a kereskedési volumenre is kedvező hatást fog gyakorolni, amely lehetővé teszi a GEM Global Yield Fund-dal történt megállapodás realizálását is...."
Tehát a cég vezetés már látja előre, ahogy a részvények árfolyama legalább 2900-3000 Ft-ig fog emelkedni, belátható időn belül (értsd, néhány hónap).
Azt írja, a törlesztési periódus 2013 októberétől kezdődik, így ami DLPH által berakott fordításban van az hülyeség, már bocsánat. Nem 2013-ig kell visszafizetni, hanem onnantól... nagy különbség... és nem évente 5,5 milliót, hanem összesen 4,5 milliót, még nagyobb különbség. Lehetőség van további hitelek felvételére 15 millió euró keretösszegig...
50 millió eurós tőkeemelés érdekes lenne, ha a Genesis Solar Espana S.L. 2008-as üzleti tervében csak összesen 18 millió euró van elő irányozva. Azaz ahoz, hogy a Genesis Energy megvalósítsa a napelemgyár felépítését Spanyolországban, a legutóbi közlemény szerint, nincs szükség feltétlenül ekkora saját tőkére.
Én tudom, ha lennének hírek, nem kellene mindenféle cikkecskét szétcincálni, ugyanakkor ebben a cikkben is az van, a Fund fog tőkét emelni...
Sajnos a spanyolok nagyon aktívak voltak építési engedély tekintetében a választásokig, de azóta csak siestáznak, így a várva várt engedélyek a Genesis hibáján kívül csúsznak, márpedig engedély nélkül se új befektető, se hitel, se gyártósor rendelés nem lesz aláírva és bejelentve. Úgyhogy most minden attól függ, a spanyolok mikor aktivizálják magukat, és mikor ütik rá a pecsétet a papírra.
Ez már agyrém, hogy Siemens is ezzel jön. Persze ha Gazdi nem hányná tele az értelmetlen kiabálásával a fórumot, akkor könnyű lenne visszakeresni, hogy kb. 5x le lett tárgyalva ez a téma (Isolux-hír: nem osztogattak, hanem fosztogattak; a többi pedig nem újdonság, ismétlem: a többi nem újdonság). Hihetetlen, hogy 2008 áprilisában arra megy a rácsodálkozás, hogy megváltoztak a tervek 2006-hoz képest, amit a napi sajtó már többször is tárgyalt az elmúlt hónapokban. Persze nem csodálom ezt, hiszen pl. ez a fórum is teljesen szét van túrva.
Isolux 10 %-os részesedés vásárlás?? (Genesis Solar Espana)
50 millió euró GIF??
Két ilyen jelentős hír hatására egyáltalán nem történt bennfentes vásárlás!!!!!!!!!!, sőt a papír azóta 20 %-kal van lejjebb. A Genesis 2006-os üzleti tervei szerint a beruházás költsége 100 millió euró, azóta 150 millió euróra emelkedett. Tehát jelentős, 50 millió euró többlet-forrásra van szükség. (ismert volt) Bevételről jelenleg nem beszélhetünk.....
Sajnos továbbra sincs befektető.
weaver: Ez a cikk egy hülyeség, újságíró írta, valahol délkelet Spanyolországban! Semmi új nincs benne a hivatalos hírekhez képest, ami meg új benne, az nem igaz. Ezt hidd el nekem. Erről ennyit. Voltak már ilyen cikkek, nem is egy...
ja, az igen.
ámde ezek az emberek mindenkit meg akarnak verni aki bukót mer emléegetni, ugyanis ez idegesíti őket mert anniyt buktak.
aztán persze azt akarják büntetni érte aki nem is tehet róla, sőőőt, akinek igaza lett.
tehetetlenségükben fenyegetőznek,
félre ne értsd senki sem fél tőlük, szánalmasak, csakhát ettől még nagy a szájuk.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...