Ez egy sima HITELSZERZŐDÉS !!!
A kötvény hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. Ne misztifikáljuk túl. Sok magyar cég életében előfordult már, hogy átváltoztatható kötvényt zárt körben történő kibocsátása útján hajt végre feltételes tőkeemelést. Egyébként a tőkeemelés negatívuma, hogy a Genesis Investment Fund-nak új befektetővel kell osztozniuk a társaságon, ezért átváltoztatható kötvény formájában történik a befektetés. A kölcsönt adónak, (a GEM Global Yield Fund-nak) szüksége van valamilyen fedezetre a 40 millió euró fejében. (mivel részvényt nem kap) Ezért a Genesis (az ADÓS) fedezetként adja az átváltoztatható kötvényeket, amit a kölcsönt adó fél, a GEM (A HITELEZŐ) elfogad!!
Az átváltoztatható kötvény kibocsátásával a Genesis Energy HITELT VESZ FEL !!!
A GEM-nek hitelezői jogokat biztosít, valamint a kötvény tulajdonosát a kötvény futamideje alatt előre meghatározott KAMAT illeti meg!!!
(A kötvény kamatozó értékpapír !!!) Ezen felül a meghatározott időszakon belül lehetőséget biztosít kötvénye "bizonyos feltételek teljesülése mellett" részvényre történő beváltására.
Tehát nem arról van szó, hogy egyoldalú, hogy csak a Genesis számára előnyös üzlet köttetett. Erős tévedés....., sőt..... Ez egy komoly szerződés, ami nagyon kemény feltételeket támaszt a Genesis számára. Ne szépítsük, EZ EGY PÉNZÜGYI BEFEKTETŐ !!!, akit csak a magas megtérülés vonz - semmi más!!!
De az egyik feltétel (talán a legfontosabb) már adott a hitel- és a technológiai szerződés megkötéséhez vezető úton.... Aki óvatos befektető, az most a befektetésre szánt összeg egyharmadáért vásárolhat a részvényből. (nincs jelentősége az árfolyamnak, ismerve a solar cégek árazását.....)
Én, csak annyit szeretnék kérni, hogy ha nem értünk egyet bizonyos dolgokban, akkor érveljünk, és ne egymást szídjuk, ne egymást mínősítsük.. Sajnos azokra is átragadt, akikre ezidáig nem volt jellemző. Biztos, hogy Ő is jót akar, csak másként látja, felhívja a figyelmet, vagy csak egyszerűen kevésbé tájékozott. Mindegy is. Engem mindenestre gondolkodásra késztetnek.
Köszi Mercurius.... a plussz tájékoztatást
Asszem sosem volt ennyire bíztató ennyire a cég jővője...
Héten vettem egy nagyobb pakkot, mert úgy érzem, igen pozitiv dolgok történtek amik hosszútávon újjabb híreket fog indukálni, nem is keveset, a kockázazt sosem volt ilyen alacsony...(és talán árfolyam szempontjából sem) persze ehez türelem kell...
Echo tv, trendlines tájékoztatója is egy komoly projekt, reális célokkal rendelkező cég benyomását keltette bennem. Portfolió is mintha máshogy állna hozzá a céghez, kommentáás szempontjából....
Törölt felhasználó2007. 12. 23. 01:51
Én is Kellemes Karácsonyi ünnepet kívánok mindenkinek, és köszönöm a bátorítást, és a bíztató szavakat, valamint a köszönet nyilvánításokat, és természetesen a kritikákat is! Jó kis csapat ez, az ünnep után folytathatjuk.
Itt a téli napforduló, meg a fény ünnepe, a fény diadala, az újra kezdés és kezdés ideje.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...