Kíváncsi vagyok, mi kell újabb jelentősebb eséshez a piacnak. Tippem szerint jelentősen eső vállalati profit jelentések. Nem tudom, mikor lesz ez, de el fog jönni, ez szinte biztosnak látszik.
Krugman részletesebb magyarázatot ad valashol miért katasztrofális ez?
Törölt felhasználó2008. 12. 17. 00:20
A friss Nobel-díjas a kamatdöntés után:
"Incidentally, there were a bunch of us at Princeton worrying about the Japan problem in the early years of this decade. I was one; Lars Svensson, currently at Sweden’s Riksbank, was another; a third was a guy named Ben Bernanke. I wonder whatever happened to him?
Seriously, we are in very deep trouble. Getting out of this will require a lot of creativity, and maybe some luck too."
Tudom, ez az összes nagy bank államosítva lesz állítás nagyon abszurdnak és légből kapottnak tűnik, de olvassátok el ezt, visszakerestem. A szerző nagy ingatlanpiaci guru, egyedül többet tud az ingatlan- és hitelpiacról, mint az egész mainstream media együttvéve. Mindenkinek ajánlom olvasásra az írásait, még ha nagy részük nehezen vagy alig érthető laikusok számára.
A többi broker dealer cégnél is hasonlóak voltak a fizetések, talán egy kicsit alacsonyabbak.
De bebizonyosodott, hogy az egész iparág egy lufira épült, az összes nagy broker dealer megszűnt/csődbe ment/átalakult bankká/megmentették állam támogatásokkal segített felvásárlásokkal, ezért tartom erkölcstelennek a továbbra is irreálisan magas fizetéseket.
Egyébként le merem fogadni, hogy még irdatlan pénzeket kell beleölni az amerikai bankrendszerbe és nagyon sok utánaolvasás után azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy 2009 végére az összes USA nagybank államosítva lesz vagy nagyon közel lesz hozzá.
Ezért vettem a bátorságot undorítónak nevezni ezeket a fizetéseket.
Mikor még bankban dolgoztam az ottani fiókvezetőnek (bónuszok nélkül) 30 millió Ft volt az éves fizetése. A bónusz akár másfél éves fizetés is lehetett pluszban, bizonyos terv felülteljesítés esetén. Ez Mo-n egy 9 fős fiókban, vidéken volt. :D
Rájöttem:)
Nézd, nem ismerem az amcsi banki ill. pénzügyi szektor fizetéseit. A szám valóban soknak tűnik. Csak én egy adatra nem szoktam undorítózni. Ha annyira érdekel, max. utánajárok, összehasonlítgatom, megpróbálom kiemelezni, megérteni.
Én egy hasonló méretű kiemelkedően sikeres multinál dolgozom. Nem tudom pontosan a felső vezetés fizetéseit, de tippem szerint ennyit csak a CEO-nk keres, vagy max. az igazgatótanácsban ülő pár ember, de ebben már nem vagyok biztos.
Gazdasági folyamatok
Akinek nincsen ÉRTELMES mondanivalója, az ne írjon ide.
Köszi.