Kedves Mindenki!
Arra gondoltam, hogy nyitok egy topicot, ahol a részvényesek nyugodtan társaloghatnak.
Ami itt nem lesz:
flood, trollok, veszekedés, személyeskedés.
Jó fórumozást! :)
Miért lenne az? mindig ez van, amikor valami idióta piacon könyvön kívülről önt ész nélkül. Aztán majd feltelik. Ne add elő kolléga, hogy itt óriási anomáliák vannak ;)
Egy orvosi műszereket áruló ismim szerint az emberek igénylik, hogy átbasszák őket. Igaz utoljára a kékfényben láttam, de valszeg nem fog sokat kapni. Jah hát belátom igaza van...
Nekem is eszembe jutott. Ugyanakkor amit exportálunk vizet, azért se duzzog. Mindemellett azt is érdemes tudni, hogy levédett szabadalom, technológia, Izrael állam ivóvíz ellátása a Kárpát-medencéből. Ja, én se akartam elhinni, aztán a szabadalmi hivatal honlapjáról belinkelték.
Nekem a legnagyobb kérdés ezzel a vizes token kibocsátással kapcsolatban az hogy a Magyar Állam vajon tétlenül nézi hogy a Magyarország legnagyobb kincse az a rengeteg édesvízkészletet ami nálunk taláható idegen arab,indai,stb kezekbe kerüljön a token által. És ezt nem kötekedésnek írom. Talán mások fejében is megfordult már.
Gattyàn György szerint mielőtt feltalálunk valamit, előbb guglizzunk rá! :) Token - Digitális zsetonA token valamilyen érték (pl. fizikai tárgy, jog vagy jogosultság) digitális reprezentációja, azaz mindenképp van az adott token mögött valamilyen érték, amely értéket csak a token megszerzésével tudjuk birtokolni.Jellemzően a token kibocsátások már meglévő blokklánc platformokon történnek (pl. Ethereum), így ezek a tokenek a blokklánc platform infrastruktúráját használják, és nem rendelkeznek saját blokklánc rendszerrel.A nemzetközi szabályozásokban az egyszerűbb értelmezés érdekében, az alábbi token kategóriák kerültek meghatározásra:Utility token - Használati token:Ezek a tokenek általában egy termék vagy szolgáltatás felhasználásához biztosítanak hozzáférést. Értékük egyenlő a kínált szolgáltatás értékével és nem testesítenek meg semmilyen jogot. Nem jelentenek befektetést, de a legtöbb esetben azzal a reménnyel vásárolják, hogy az adott szolgáltatás népszerűsödésével ezen tokenek ára is növekszik.Payment token - Fizetési tokenA termék/szolgáltatás kifizetése céljából létrehozott tokenek. 8 Security token - Részesedési v Érték tokenEzek a tokenek nem egy cég termékéhez vagy szolgáltatásához biztosítanak jogosultságot, hanem a tokenek valamilyen jogot is biztosítanak a token tulajdonosoknak: szavazati-, profit-, tulajdonjogot, stb. Közvetlenebb befektetési termék, ezért sok országban erőteljesebb szabályozás mentén működhetnek.Coin - ÉrmeAmennyiben egy token már rendelkezik saját, független blokklánccal, a szaknyelv ezt a tokent inkább már “coin”-nak nevezi.TokenizálásTokenizálás az a folyamat, amikor valós vagy névleges értékkel bíró dolgoknak, javaknak digitális reprezentációját hozzuk létre token vagy később coin formájában.Vélhetően az egyik legnagyobb gazdasági hatással bíró tényező a teljes blokklánc ökoszisztémában, hiszen pl. egy ingatlan tokenizáció során egy ingatlannak akár 1000 tulajdonosa is lehet, akik a banki finanszírozás helyett közösen finanszírozzák az ingatlan felépítését és a megtermelt hasznokból közösen részesülnek.
Futuraqua nyrt. részvényesek topicja
Arra gondoltam, hogy nyitok egy topicot, ahol a részvényesek nyugodtan társaloghatnak.
Ami itt nem lesz:
flood, trollok, veszekedés, személyeskedés.
Jó fórumozást! :)