Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Csak óvatosan az óhajokkal, a KSZF-el már van a Freenek szerződése több mint 20 milliárdra de rendelni mégsem rendel az állam szinte semmit. Ez reméljük más lesz.
Már azzal is elégedett lennék ha a 9 milliárd hatására elérnénk a 3000-et.
Ezt én is így gondolom.
1800ft vagy 1 nagyobb pályázat elnyerése után pedig simán 3000 felett.
Azért én abban nem hiszek,hogy 1 pályázat van kiírva és azt mindjárt a Free nyeri,de ne legyen igazam.
Egyébként az árfolyam mozgásában 1 akvi is nagyot tud szólni.
Akkor mi indokolja az árfolyam lenyomását mert ilyen 1-2 db-os kötésekkel nem hiszem hogy kis büfik játszanak.
Mire lesz a közgyűlés addigra eredményt kell hirdetni az egyik meghirdetett állami projekttel kapcsolatban. Úgy emlékszem legalábbis.
Ha azt a Free nyeri akkor meg a nagyok már csak magas áron tudnak venni mert ők 04. 19-ig nem vehetnek.
Vagy amikor megindul az ár a pályázat nyerés miatt , öntenek és nem engedik elszállni az árfolyamot.
Akármi is lesz, itt nagy a mutyi, lehet ez 1800 és 3500 is 2 hónapon belül.
Humansoftott úgy fizették ki,hogy a tulajdonosa (Illés)kapott 355edb Free részvényt 2500ft kibocsátási áron.A Banksoftnál pedig jóval drágábban volt a kibocsátás.(Talán 3000ft felett)Mind a 2 akvi után felfelé ugrott az árfolyam.
Szerintem a kibocsátásnak legalább 2350ft-on kellene megvalósulnia,mivel a főtulajok legutóbb ott vettek 400milla értékban papírokat.
Lehet valami miatt a Pflaxot akarják kivásárolni,vagy többségbe kerülni???
Alvó papír mint a Free és a válság előtt jóval 1000ft felett is volt.400ft-ról a Free (High-Tech)hajtotta fel 600-ig a papírt.
Persze az is lehet,hogy informatikai piacon akarnak nőni tovább.Ez azt is jelenthetné,hogy úgy gondolják elérkezett az idő a fellendülésre és most olcsón tudnak anyagilag megrendült céget-cégeket venni.
Tőkeemelésnél több féle módon fizethetnek részvénnyel.
1,A megvett cég tulajait fizetik ki részvényekkel.
2,Nagyok lejegyzik a részvényt és az akvirált cég tulajai már lóvét kapnak.
3,Részvényt és készpént is kaphat ez eladó.
A véleményem az,hogy Móriczéknak nem cél 2000-nél a tőkeemelés hisz jóval drágábban vannak a papírjaik.Miért adnák olcsóbban???Akkor nem vették volna hanem jegyeztek volna pl.2000-ért.Feljebb fogják tenni jegyzésre az árfolyamot,mert a nagyok érdeke ez.
Csak a Humetnél volt érdeke a nagyoknak az olcsó jegyzés.(6ft)Ha ez lett volna a cél itt is akkor eladták volna 2300 felett és olcsón jegyeztek volna.Ezek 2350-ért zsákolták!!!Több mint 4000millát!!!
Ha tőkeemelésből fizetnek egy akvit akkor az eladó nem hiszem , hogy örülne neki ha 2350 Ft-os freevel fizetnének neki, ő meg már csak 2000 alatt tudná eladni.
Nincs vevő.
Azt azért nehezen tudom elképzelni,hogy Móricz és a Kaptár 2350ft-on 400milla felett vett és hagyná azt,hogy ez alatt legyen a tőkeemelés.
Szerintem 2350ft-on vagy felette lesz a tőkeemelés.Ha akarják pillanatok alatt ott lesz az árfolyam is.
A múltkor 1 db-os most meg 4 db-os kötés, azért nem hiszem hogy a kis büfik csinálják ezt.
Úgy néz ki így próbálják lenyomni az árat.
Tőke emelés lesz, legalábbis erre készülnek a kgy. szerint. Ezek szerint alacsony áron akarnak tőkét emelni.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace