Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 11:18

Freesoft részvény  

Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
realmadrid 2010. 03. 17. 15:13
Előzmény: #8579  Törölt felhasználó
Te még hiszel a politikusoknak?

ha mindez igaz és megvalósul, akkor itt árfolyam robbanás lesz.
Mindig azt mondják a tőzsde a jövőt árazza, a Free esetében ezek szerint a múltat, mert nem rohannak a vevők , nincs nagy érdeklődés.
Hozzám hasonlóan sokan pesszimisták a Freevel kapcsolatban, csak én vagyok olyan hülye hogy még mindig tartom pesszimista hozzáállásom ellenére.
Törölt felhasználó 2010. 03. 17. 15:02
Előzmény: #8578  realmadrid
Csak egy kis eszmefuttatás!
elméletileg a keretszerződéses lóvé nagy része EU-s pénz! Amit vagy felhasználunk vagy nem. (remélem de)

link

Ha ez igaz, akkor szerintem kényelmesen lehet mozizni. Én mindenesetre vettem rá jegyet! :)
Az előadás pedig ha minden igaz meg is lesz tartva. (minden jel arra mutat).

realmadrid 2010. 03. 17. 13:59
Előzmény: #8577  realmadrid
Megnéztem a Free honlapján, van olyan keretszerződés ami 15 milliárdról szól , 169 millió teljesült, és jövő év végéig érvényes.
Nem is értem minek ölnek ennyi pénzt a pályáztatásba ha a nyertesek végül nem is kapják meg a munkát.
Kevesebb mint két év alatt kellene 14 milliárdnál is többet lehívni miközben a cég árbevétele 9 milliárd volt tavaly.
Képtelenség hogy ez megtörténjen, ha mégis valami csoda folytán akkor az árfolyam 8000 felett lesz.
realmadrid 2010. 03. 17. 13:50
Előzmény: #8576  DMolnar
Pár milliárdos teljesülésre nem 20 %-ot kellene ugrani, hisz az már majdnem duplázná a cég bevételeit.
Keretszerződésekből nem lesz pár milliárd, úgy néz ki, talán lesz 1 milliárd 3-4 év alatt.
Sajnos ebben nem bízhatunk.
Ha az elvárások teljesülnek és ebben az évben meglesz a 200 milla nyereség már annak is örülni kell. Ez viheti föl az árat év végére 2500-ig.
DMolnar
DMolnar 2010. 03. 17. 13:42
Előzmény: #8575  realmadrid
Ja, csend van, ez jó. Veszegetik tovább, esni nem akar. Ugyanúgy vagyunk mint az econet volt hetekig. Ment a gyűjtögetés 115 környékén, hírre limitre ugrott. Jönne egy pár milliárdos teljesülés és 20%-ot simán mennénk.
realmadrid 2010. 03. 17. 12:30
Előzmény: #8574  realmadrid
Milyen csend lett itt, a forgalom is hogy megakadt.
realmadrid 2010. 03. 17. 11:19
Előzmény: #8571  gilgalad
Annyiban igazad van hogy e két részvény ami kimaradt a nagy száguldásból a tavaly márciusi mélypontok után, legalábbis ezek nem dupláztak, háromszoroztak. Ide sorolnám még a Synergont.

Még jó hogy vannak olyan részvények mint az Eco, Genesis. Ezekkel lehet jót keresni 1 nap alatt is.
Ma reggel mindkettőt vettem , 10 %-al már el is adtam.
Free meg marad az örök lehetőség.
realmadrid 2010. 03. 17. 10:26
Előzmény: #8572  Törölt felhasználó
Azért ilyen forgalomnál, gyűjtögetésnél komolyan szokott emelkedni a részvény.
Átlagon felüli forgalommal sokan eldobják.
Törölt felhasználó 2010. 03. 17. 10:02
Előzmény: #8571  gilgalad
Ez a nap is átlagon felüli forgalmú lesz.
A bluek ma nem olyan magabiztosak, benézhetnek ide páran.
gilgalad 2010. 03. 17. 09:48
Előzmény: #8567  Törölt felhasználó
Szia,

Lehet erőltetett és elrugaszkodott az analógia, de én hasonlóságot látok a Rába chartjával. Ott is zuhant egy bazi nagyot, az iparága is elhasalt rendesen. Ugyanez volt a helyzet az IT szektorban is. Ha rendbe jön ez utóbbi szektor, akkor ugyanúgy felpattanhat a lecsúszás előtti szintekre. Addig persze lehet szidni mindent és türelmetlenkedni, de az idő nekünk dolgozhat végül. Olvasgattam annak idején a Rába fórumát, hát hőbörgött a kocsma népe rendesen! Most már azért ők jobban állnak, mi sem vagyunk olyan sz@rok.

Persze az még azért szükséges, hogy a menedzsment ne hibázzon nagyot. Egyébként valakik továbbra is gyűjtögetnek, úgy néz ki.
Törölt felhasználó 2010. 03. 17. 09:22
Freesoft grafikon: link

Legutóbbi Freesoft bejelentések, hírek :

2010.02.26.:
Negyedik negyedéves gyorsjelentés:
- bevételi szinten 11%-os visszaesés, amiben a hardver forgalmazás visszaesése játszik főszerepet;
- a fedezeti hányad viszont ennek köszönhetően is javult; EBITDA szinten pedig 42%-kal emelkedő eredmény;
- amin a pénzügyi sorok sem erodáltak;
- az adózás előtti várakozás 20%-kal teljesült felül !!

2010.03.01.:
A "MÁV Zrt. Forgalmi vonatközlekedési információs rendszer megvalósítása" tárgyában indított közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a Funkwerk Information Technologies GmbH, akinek alvállalkozója a FreeSoft Nyrt.
A nyertes ajánlat vállalási díja 932.823.201 Ft + ÁFA, amelyből a FreeSoft várható részesedése 20%, amelynek mintegy harmada a 2010-es pénzügyi évben fog realizálódni.A projekt sikeres lezárását követően, további egy évig feladat lesz a kifejlesztett alkalmazói programrendszer követése, terméktámogatás biztosítása is.

2010.03.03.:
Az SAP Hungary Kft. és a FreeSoft Nyrt. bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötöttek az SAP partneri programján
belül. Így a FreeSoft az SAP teljes termékportfólióját értékesítheti a magyar piacon.
„Számos ügyfelünk fogja vállalatirányítási rendszerét SAP-ra cserélni, így kézenfekvő választás volt, hogy a már korábban is fontolgatott döntésünket tett kövesse, és mi is SAP partnerekké váljunk.”

Az SAP-ról:
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több mint 95 000 ügyféllel rendelkezik. Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) t1zsdén is, "SAP" ticker kód alatt. Bővebb információk: www.sap.com
realmadrid 2010. 03. 17. 07:16
Fél éve tartom , lehetek egy picit türelmetlen.
A fél év alatt egyszer érte el azt az árat amin vettem (2245).
Nem akkor vettem amikor 1650-ről 2765-ig száguldott.
Ennél többre számítottam azaz igazság.
Sokakhoz hasonlóan engem is vásárlásra ösztönzött a keretszerződések híre, de azóta kiderült hogy a sok tízmilliárdos keretszerződésekből lényegében nem lesz semmi. Ettől függettlenül most várok mert az év egészére várt 200 milla nyereségnek be kell épülni az árba.
145 milla veszteségnél 3200 Ft-ot ért a részvény keretszerződés nélkül, nem hiszem hogy 200 milla nyereségnél meg 2100 lesz az ár.
A vezetőség téved és a nyereség nem lesz meg akkor viszont nagy lesz a szívás.
Törölt felhasználó 2010. 03. 16. 21:27
Jelenleg így néz ki a helyzet: link

Nekem teljesen jó.
Ha meg lejjebb jön 100ft-ot, az sem gond, majd a telecomból ha kiszállok, veszek akciós áron.
Törölt felhasználó 2010. 03. 16. 21:22
Előzmény: #8566  realmadrid
Párszor már mondtad hogy esni fog és nem esett jelentősen.Remélem most is bejön :-)
Egyébként meg igazat adok azoknak akik azt mondják hogy add el ha ennyire türelmetlen vagy.
Én is kivettem innen egy keveset mikor indult a Mol, most meg én is Telekomban vagyok, de eszemben sincs panaszkodni a Free-re.Ez nem egy nagyforgalmú papír, így törvényszerű hogy nem tud folyamatos, szép ívben emelkedést produkálni, sokkal hektikusabb a mozgása.
Viszont képes ilyenre is, addig meg nyugi van: link

A tömeges eladásról: A végén dobott valaki kb 200db-ot, ennyi történt. Az a milliós pakk meg egyértelműen lebeszélt dolog volt, mellesleg tegnapi ár felett.
realmadrid 2010. 03. 16. 19:40
Előzmény: #8564  gilgalad
Megint igazam lett. Holnap már 2100 alatt leszünk, ez a mai nagy mennyiségű eladás volt a kezdet.
Hosszútávon jó lesz ez , de most az irány lefele.
Van egy olyan érzésem az OTP előbb lesz 10000 mint ez 3000.
A Telekom-ban még látok erőt, még tartom.
Törölt felhasználó 2010. 03. 16. 19:32
Előzmény: #8564  gilgalad
Megy valaki?
link
gilgalad 2010. 03. 16. 16:26
Előzmény: #8563  gilgalad
Most éppen kiszórt valaki 200 db-ot, ettől én nem fogok remegni, neki kellett az a pénz, lelke rajta.

Reméljük ősszel már más szintekről beszélünk, ennyi.
gilgalad 2010. 03. 16. 16:10
Előzmény: #8562  realmadrid
Van még, de szerintem többségünk nem mostanában várja a nagy emelkedést és ennek hangot is adtunk. Én személy szerint többször leírtam, hogy őszre várom a megindulást, addig ráérek mással is bukni / nyerni :-)
realmadrid 2010. 03. 16. 16:05
Előzmény: #8561  gilgalad
Azért írtam hogy ez rosszat jelent mert ezzel a két nagy kötéssel elfogytak a vevők, csorgunk majd szépen le. 2215 óta csorgunk le miközben a bux szépen emelkedik.
Remélem nem lesz igazam, de az a nagy emelkedés amit sokan várnak nem mostanában lesz.
Neked van Free-d?
gilgalad 2010. 03. 16. 15:54
Előzmény: #8560  realmadrid
Nincs mese, ez csakis rosszat jelenthet...

Elképesztő, ha megveszik az a baj, ha berakják az a baj, ha nem teszik be és meg sem veszik meg az is baj stb.
+0,46% és nem emelkedik az árfolyam. Szerintem zuhan egyenesen... Pfffff.

Topik gazda

hotface
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek