Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
OTP elérte a célárat.Lassan eladom.(5480-ért vettem 1000db-ot)Szép lóvé van rajt.Már tegnap vettem 230db Free-t a nyerő örömére és 709-en telcsit még pénteken.(azt 760-on tervezem dobni)A Free-t gyűjtöm tovább,mivel az év papírja lesz.Eljön a mi időnk is.
Hatalmas növekedési potenciál rejlik a cégben.
A válság ellenére az utolsó Q már nagyon szépre sikerült.Jönnek a megrendelések és a megszorító intézkedések is az idén érnek be.
Szerintem emelkedünk tovább mi si rövid távon is,hosszúban meg ma még elképzelhetetlen árfolyam lehet.
nem minden brokicég küldi postán, Erste is csak emailben küldi(már megküldte).
Csak a nyereség után kell adózni, 20%-ot, és a korábbi év/évek veszteségei szembeállíthatók a nyereséggel.
Az ösztöndíj és a fizetés összege alapján kell az szja-t megállapítani, és az adójóváírás is ez alapján kell számolni, ha jól tudom, de jobban jársz ha rábízod egy könyvelőre, esetleg a munkahelyeden is segíthetnek megcsinálni az adóbevallást.
nyereségadó után hogy kell adózni? Nem jött semmi postán, hogy automatikus bevallás....
Milyen papírt kell kikérnem? És meddig kell ezt a fajta bevallást megtenni? Még egyetemre is járok, akkor az ösztöndíjról is kell adóigazolást kérni? Ja meg dolgozom is még :)
Idén abbamarad a PC-piac zuhanása, sőt hegymenetbe válthat a piac. A választások miatt azonban az év közepén csökkenhet a forgalom - írja a mai Világgazdaság.
Az asztali számítógépek forgalma tavaly húsz százalékkal, a laptopoké 40 százalékkal esett vissza - Majoros Miklós, az Acer magyarországi vezetője szerint e trend idén akár a visszájára fordulhat.
A PC-piac telítődésével a kereskedőknek is újfajta módszerekhez kell nyúlniuk, mivel a vevőket gyakran nem az ár orientálja; a laptoppiacon most már a 100 ezer forint alatti árak dominálnak. Majoros szerint idén azonban várhatóan megáll az áresés, mivel a nemzetközi alkatrészgyártók a fellendülés miatt drágábban adják a részegységeket.
Az IDC Hungary is a pozitív kilátásokat helyezi előtérbe, ugyanakkor szerintük a második és a harmadik negyedévben a választások miatt legfeljebb a lakossági vásárlásokban reménykedhetnek a forgalmazók. A vállalati szegmensekben gyakran tovább vágják az IT-költségeket, úgyhogy itt is korlátozott lesz a növekedés.
Világszerte azonban akár húsz százalékkal is növekedhet a PC-piac forgalma, derül ki a Gartner piackutató felméréséből. Az árcsökkenés miatt értékbeli növekedés várhatóan némileg elmarad majd a mennyiségbeli növekedéstől. A következő három évben a piac 90 százalékát hordozható eszközök forgalma teszi ki, az összes gép között pedig 2012-re 70 százalékra nőhet a mobileszközök aránya.
A legutóbbi Freesoft bejelentések, hírek (Csupa jó):
2010.02.26.:
Negyedik negyedéves gyorsjelentés (jobb a vártnál):
- bevételi szinten 11%-os visszaesés, amiben a hardver forgalmazás visszaesése játszik főszerepet;
- a fedezeti hányad viszont ennek köszönhetően is javult; EBITDA szinten pedig 42%-kal emelkedő eredmény;
- amin a pénzügyi sorok sem erodáltak;
- az adózás előtti várakozás 20%-kal teljesült felül !!
2010.03.01.:
A "MÁV Zrt. Forgalmi vonatközlekedési információs rendszer megvalósítása" tárgyában indított közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a Funkwerk Information Technologies GmbH, akinek alvállalkozója a FreeSoft Nyrt.
A nyertes ajánlat vállalási díja 932.823.201 Ft + ÁFA, amelyből a FreeSoft várható részesedése 20%, amelynek mintegy harmada a 2010-es pénzügyi évben fog realizálódni.A projekt sikeres lezárását követően, további egy évig feladat lesz a kifejlesztett alkalmazói programrendszer követése, terméktámogatás biztosítása is.
2010.03.03.:
Az SAP Hungary Kft. és a FreeSoft Nyrt. bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötöttek az SAP partneri programján
belül. Így a FreeSoft az SAP teljes termékportfólióját értékesítheti a magyar piacon.
„Számos ügyfelünk fogja vállalatirányítási rendszerét SAP-ra cserélni, így kézenfekvő választás volt, hogy a már korábban is fontolgatott döntésünket tett kövesse, és mi is SAP partnerekké váljunk.”
Az SAP-ról:
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több mint 95 000 ügyféllel rendelkezik. Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) t1zsdén is, "SAP" ticker kód alatt. Bővebb információk: www.sap.com
Ezeken kívül tavaly megkötött 5 igen komoly keretszerződés bármikor teljesülhet.
firn
Én fordítva látom, szerintem addig lehet némi csorgás, amíg mindenki a nagyokat nézi, utána jut majd pénz ide is. A free nyár óta nagyon lassan, de folyamatosan emelkedik, közben volt felmenet, esés, de a trend töretlen, sőt egy hónapja mintha gyorsult volna.Ha most esik 2100-ra, vagy kicsit alá, még akkor sincs gond.
Most mindenki várja a nagyoknál a korrekció alját, hogy ott bevásároljon.Úgy nézem nagyon nagy többség újabb felrohanásban bízik, a chartok is ezt mutatják.Ez a hét erről fog szólni.Remélem tovább nem. Én ide rakom a pénzem, ha vége lesz és Rice is ilyet mondott, szóval biztos hogy leszünk sokan akik veszik majd.
Én viszont úgy látom , ha lecseng az Otp, Mol akkor esünk mi is a nagyokkal együtt.
A jó hírek hatására 2200 fölé mentünk , azóta csorgás , most 2125 ha jól látom.
Ha esnek a nagyok , megyünk velük mi is.
Szerintem a beírások azért kevesebbek itt mert sokunk feszülten figyeli a MOL-t és az OTP-t, meg a többit.Csúnya dolog, de én most azt remélem hogy pár napig nem indul a Free, vagy még esik is kicsit, mert ha lecseng az OTP,MOL téma, akkor minden pénzem ide raknám.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace