Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 12:37

Francia választások  

Az lenne a kérdésem, felvetésem, hogy engem egyszerűen megdöbbent az, hogy a netes közösség jelentős hányada támogatná Le Pent és a szélsőjobbot a francia elnökválasztáson, miközben mindaon javak, amiket most élvez, Coca-Cola, internet elérése, az, hogy irhat a fórumokon, annak köszönhető, hogy nem Le Pen félék irányítják Európa szabadabbik felét. úgy érzem, hogy komoly tétje van ennek a választásnak és épp ezért ez az első alkalom, hogy hosszú ideje fennálló hallgatásomat töröm meg feltéve ezt az evidens kérédst!

Mi ez a Moszkvához való dörgölődzés, amikor a szabad világunk, az Únió, a jólét a tét! Ennyire agymosott sok fiatal?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 16:51
Előzmény: #25  Phylaxa
#26
De ne felejtsük el az osztrák Schilling-et sem, ami együtt mozgott a márkával és a holland nemzeti valutát is ami erős volt. Svájc a svájci frankkal meg egy külön történet
Phylaxa 2017. 05. 06. 16:43
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
A stabil deviza téma német találmány. Egy ország, ha van saját devizája, akkor a problémáit megoldja a devizapiac, tehát leértékeli. Ha nincs, akkor pedig megszívta. A déli orzágok ezt érzik és nem tudják megoldani. De mondok egy sokkal érzékenyebb problémát. Trump is szeretné, ha gyengülne a dollár. Csakhogy az egy elszámoló és plusz még menekülő deviza is. Esélytelen a gyengítése. Csak úgy tudna gyengülni, ha más valóban erősödik. Azt hiszem ilyen veszély a Németeken kívül senkit sem fenyeget. Ők azonban már nem rendelkeznek saját devizával, az euro sok ország pénzneme és a többiek bizony gyengítik. :)
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 16:27
#24
Egy érdekes, sokat eláruló kép, hogy az Euró bevezetése előtt hogy alakultak 30 éven keresztül a most Euróhoz tartozó devizák árfolyamai: link Németország, Ausztria devizája együtt mozgott, az olasz líra, görög dr. zuhant a márkához képest...Érdemes megnézni a képet és sok tanulságot lehet a problémák gyökere kapcsán levonni.
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 16:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#23
Lehet ez EU hibáiról beszélni. Mondok pár témát, ahol ez kibukik. Demokrácia, nyitott világ, nyitott határok (jó dolog), de visszaélhetnek vele, (terrorizmus, migráció - bár a terroristák zárt határok mellett is vígan tudnának garázdálkodni, sőt pl. Franciaországban már ott felnőtt, gyakran állampolgárok követték el, tehát pl. köze sincs a migrációhoz). DE pl. jó dolog az euró is, nem kell a pénzváltással bajlódni, egyszerűsödik a kereskedelem, olcsóbb hitelek, de pl. a gyengébb államok (Görögország, Olaszország, Spany, Port. és sajnos könnyen ide sodródhat Franciaország is) ezzel visszaélnek illetve pl. túl erős nekik az euró, ami pl. negatívan hathat az exportra!) . Szóval minden jóban van valami rossz, ha nem jó a megvalósítás , illetve vannak a szabályozásban hibák, hiányosságok, de nem megoldás a visszalépés, pl. a bezárkózás , vagy a nemzeti valuták visszavezetése. És pl. mivel pénzügyi blog, meg is ragadnám a lehetőséget és felvetném az euró kérdését is. pl. Olasozk, Portugálok, Görögök, a gyengébb országok kaptak egy erős devizát, olcsó hiteleket, mégis panaszkodnak, nem zárkóznak fel. A német, osztrák nyugdíjas miért nem sír, hogy a márkához, schillinghez képst most egy gyengébb devizájuk van? Minden csak munka és alkalmazkodás kérdése és az északi blokk (Németország, Ausztria, Finnek, Hollandok), ezekszerint jobban tudnak alkalmazkodni, dolgozni. Netán nem csak arról van szó, hogy JOBBAK?
hatosa 2017. 05. 06. 16:12
Törölt hozzászólás
#22
Phylaxa 2017. 05. 06. 16:12
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#21
"Természetesen, ahogy te is mondod, vannak problémák, mint a munkanélküliség, de ennek semmi köze a szabad világhoz, az únióhoz, egyszerűen tény hogy bezárnak bányákat, hiszen nincs szükség bányákra és átalakul a gazdaság." Erről beszélek. Már az összeszerelő üzemek mennek tovább és nem a bányákat zárják be. Ennek a megoldásán gondolkoznak a munkaidőcsökkentéssel. A másik megoldás a tanulás lenne, de ekkora szintű ugrást elég nehéz elképzelni. A szolgáltatóiparban látnék megoldást, tehát egyszerűen megtanulsz egy szoftver-t és hívnak téged, hogy hogyan működik, vagy pedig probléma van. Erre ma már rengeteg példa van. Ebben talán el lehet helyezni tömegeket. Ennyit a munkanélküliségről. Nézzük a bevándorlást és vegyük a svéd gdp-t. Csodálatos. Ugyanannyi svéd dolgozik, mint előtte és + 400K migráns. Mi hajtja? Hát a fogyasztás. Na idáig szólnak a szép hírek. Ennyit olvashtatsz mindenhol és nem többet. Mit kellene még ehhez tudni, hogy valóságosan értelmezhessük ezt a gdp-t. Hát azt például, hogy összesen mennyi migráns érkezett és a többit el kell tartani. A svéd állam adókat emel és hiteleket vesz fel akkor, amikor pörög a GDP. Ugrássszerűen megemelkedtek a kiadásai és nagyon kevés a szép GDP általi többletbevétel. A szociális ellátórendszer romlik és a közbiztonság is. Csak a rendőrségnek irtózatos plusz források kellenének. Na ez például a muszlim bevándorlás eredménye. Mi történik EU szinten? Nézd meg amit írtál! Pontosan ez történik. Ideológiai adok-kapok és minden megy tovább, semmi megoldás. Páran erről beszélünk már évek óta. Egyszerűen tolják a választókat azok felé, akiket szidnak. A parlamenti választásoknál fogod majd észrevenni. Ők nem. Ők tolják majd tovább. Hogy miért? Töröm a fejem, de semmi értelmet nem látok benne. :)
pantya70 2017. 05. 06. 16:10
Törölt hozzászólás
#20
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 15:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#19
Trump-ban valóban pozitívan csalódtam eddig. Macronnál szó sincs semmiről, elolvasható a programja, de hidd el hogy nem az a "megváltó" program, aki leígéri a csillagokat az égről, hogy nyerjen. Nézzük Melenchon-t. Kb. olyan ígéreteket tett a franciáknak hogy kevesebb munkával sokkal jobban fognak élni. Igy indult a dolog Venezuelában is. És nézd meg mi van most! "Ezért jelentek meg ezek a politikusok,akik ugyebár nácik,stb.mert mindezt nem annyira nézik jó szemmel! Erről is lehet közelíteni!!Ne hagyd,hogy nap mint nap félre vezessenek!!" Le Pen a nyilatkozatai alapján IS szélsőjobbos és az apjának elég tiszta története van, hiába próbált finomítani a tónuson a lánya. Ehhez nem kell a mainstream újság olvasása, Le Pen esetében elég megnézni a nyilatkozatait! Program, lehetőségek: Nincsenek csodák, a globalizált világban tanulni kell, fejleszteni magunkat, a vidéki szegényebb rétegeknek oktatást, kiugrási lehetőséget kell adni és nem hazugságot és gyűlöletet! Le Pen-nek nincs megoldása, csak a gyűlöletre, elemi emberi ösztönökre épít!
pantya70 2017. 05. 06. 15:45
Törölt hozzászólás
#18
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 15:34
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#17
Szerintem nettó hazaáruló, erkölcstelen , diktatórikus, az újságírokat is szivató, antiszemita nőszemély (igy remélem semmi sem maradt ki!)
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 15:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#16
Szerintem Le Pen egyszerűen árulója Európának, annak a rendszernek aminek köszönheti a jólétét, a létezését! És áruló főként azáltal hogy Putyinhoz megy jópofizni! Feláldozná a kontinens biztonságát saját előnyeiért! Semmi jót nem tenne a népért, egy antipatikus áruló, aki ráadásul fasiszta is! (és még finoman fogalmaztam!)
pantya70 2017. 05. 06. 15:23
Törölt hozzászólás
#15
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 15:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#14
Válaszolnék mindenkinek: Phylaxa: Valóban sok probléma van, de a munkanélküliség , a kapitalizmus ciklikus, önismétlő válságai nem egyenlőek az únióval. A demokratikus viág még mindig sokkal jobb a maga botladozásaival, mint a kommuzimus, szocializmus , amikor senki em élt jól. Ma szogralommal, kitartással Nyugaton mindenki boldogul. Természetesen, ahogy te is mondod, vannak problémák, mint a munkanélküliség, de ennek semmi köze a szabad világhoz, az únióhoz, egyszerűen tény hogy bezárnak bányákat, hiszen nincs szükség bányákra és átalakul a gazdaság. A bevándorlás, a migráció egy olyan probléma, ami valóban a szabad, demokratikus világ gyengeségeinek a kihasználása, de a bezárkózs ez ellen sem megoldás. Igazad van, komoly struktúrális, a fogyasztást, növekedést nem elnyomó reformok kellenek, mert a szélsőjobb térnyerése jelzi hogy problémák vannak ,de a bezárkózás nem old meg semmit. Únió, összetartó, együttműködő erős államok nélkül a globális világ vesztesei lehetünk csak, ahogy a franciák is. HA a franciák torkán nem tudja Macron lenyomni hogy munkaügyi reformokra van szükség , hogy nem tartható a 32 órás munkahét, stb. akkor a szélsőjobb malmára fogja hajtani a vizet 5 év múlva, de a szélsőjobbnak, a bezárkózáspártiaknak nincs válasza erre és ne felejtsük el, hogy az únió gyengítése, széttördezése kinek az érdeke. AKi ezt "megeszi" és megoldásként elfogadja a botladozó kapitalizmus ellenében, az megérdemli utána az elnyomó diktatúrákat, a szélsőjobbot. hatosa, többiek: A bevándorlást nem keverném ide, mert valóban probléma, de önmagában a gazdasági problémák (munkanélküliség, jóléti állam vívmányainak fenntarthatatlansága) nem emiatt vannak Franciaországban! Pantya70: nem keverem ezt az országot a franciákkal és egy szóval sem mondtam hogy magyarországon ragyogó jólét van! A magyar probléma sajátos, szándékosan nem akarok belpolitikával foglalkozni most ebben a topic-ban. (Nem az hogy kerülöm a véleményt, hanem feladtam azt, hogy döntő változás jöhet 2018-ban és ha már nem jöhet, akkor legalább Nyugat - Euróa egysége maradjon meg) . A másik felvetésed. Nem az Únió miatt csökkent a francia jólét, hanem amiatt, hogy versenyképtelen a munkaerőpiacuk. Nem befekfetés barát az, hogy egy franciát alig lehet kitenni a munkájából és olyan védőháló van egy munkavállaló körül,hogy ezerszer is meggondolja egy beruházó hogy megy -e a franciaákhoz, visz -e egy gyárat, mert magas a munkaerős költsége és rengeteg védelem van. De erre szintúgy nem megoldás a szélsőjobb, hisz őáltaluk a maradék , multik által biztosított munkalehetőség is elvész és befektetés, tőkevonzó képesség nélkül csak elszegényednek. Persze eygszerúbb félelemre építeni, megosztani a társadalmat és haznudni, amit Le Pen tesz, mint őszintén kampányolni, mint Macron, aki még Melenchon kedvéért sem mondta, hogy ő ugyan el fogja fogadni a 30 órás munkahetet. Igen, vannak a globalizációnak kihívásai, nehézségei, de kétlem hogy a megoldás a bezárkózás és a kelet felé nyalás lenne, tehát hajra Macron, hajrá Nyugat- Európa. Az egyéneknek, aki pedig kudarcot szenved (bányászok, gyárimunkások) valóban több segítséget kell hogy adjon "az elit", de az egyén felelősségét sem szabad elfelejteni, miszerint mindenki a saját sorsának a kovácsa és nem várható minden az államtól.
pantya70 2017. 05. 06. 14:21
Törölt hozzászólás
#13
hatosa 2017. 05. 06. 13:57
Törölt hozzászólás
#12
simpy 2017. 05. 06. 13:53
Előzmény: #8  Phylaxa
#11
Egyetértek Phylaxa-val. Viszont nem tudok egyetérteni az álomvilágban élő szoci-liberális véleményekkel.
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 13:52
#10
ki gyöz löpen?
Tibi0002 2017. 05. 06. 13:49
#9
A legtöbb ember az államtól vár ilyen v. olyan megoldást. A kapitalizmus nem tesz mindenkit gazdaggá, de lehetőséget ad rá bárkinek, aki átlagos képességekkel rendelkezik. A jövedelméből mindenki befektethet, ami viszont tőkejövedelmet biztosít. Ha ez megvan, onnantól kevésbé befolyásol a politika.
Phylaxa 2017. 05. 06. 13:36
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#8
Magas a munkanélküliség, nem találnak megoldást rá és egyre több a muszlim migráns. Macron tovább akarja folytatni a muszlimok bevándoroltatását és a globális szereposztással egyre több összeszerelő üzem szűnik meg. Duplán növeli a munkanélküliséget. Semmi újat nem hoz, ott folytatja, ahol a Hollande abbahagyta és tolja a társadalmat Le Pen kezébe. Ne izgulj, még megnyeri simán, ő lesz az elnök, de az ideje alatt már gyülekezni fognak a viharfelhők. Minden országban ez történik egyébként, tehát nem kuriózum. A választások júniusban érdekesebbek lesznek. :)
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 13:35
#7
De hogy tovább menjek. Ne érje meg megtakarítani Euróban? Ne érje meg dolgozni, hajtani, hogy pluszt tudjunk adni a családunknak? Káoszt és elszegényedést akartok? Nem értem!
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 13:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#6
De ti nyomorban akartok élni? Lemenni az ABC-be és 2 féle tej közül választani? Úgy akartok élni, hogy ne mondhassátok el a véleményeteket? Úgy akartok élni, hogy tüntetni tilos legyen ? Úgy akartok élni, ahogy Rákosi korszakban az elnyomottak vagy Észak-Kóreában? A bevándorlás egy probléma, amit kezelni kell méltósásggal, emberséggel, de emiatt nem kell feladni a demokráciát és visszamászni az oroszok hátsójába ! Vagy tévedek?
pantya70 2017. 05. 06. 13:28
Törölt hozzászólás
#5
szivacs
szivacs 2017. 05. 06. 13:18
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#4
Enmarsé mikron! Le a nemzetiekkel! Vesszenek a sovén franciák! Éljen a Coca-Cola! Bikini helyett burkinit! Franciaország nem lehet no-go-zóna az igazhitűeknek! Muszlimista proletárok a francia kalifátusban egyesüljetek! Rakjatok a képekből hegyet! :-)
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 12:46
#3
Természetesen őszintén bízom benne, hogy ezen hírek, álhírek, e-mail cím feltörés nem fogja befolyásolni a holnapi elnökválasztás második forulóját, de akkor is meg szeretném érteni, hogy hogy lehet egyszerűen épp ésszel felfogni, hogy valaki dörgölődzik egy egyértelműen antipatikus, unszimpatikus, vállalhatatlan, antiszemtia figurához mint Le Pen-hez, veszélyeztetve ezzel Európát? Hálistennek Macron okos, ügyes és lazán legyőzte ellenfelét a TV vitában is , és toronymagasan vezet a felmérések szerint is, de mégis bicskanyitogtató az, ahogy az utolsó pillanatban Le Pen próbálja támadni őt, bevetve az utolsó, létező, mocskos eszközöket is. És hangsúlyozom, engem az háborít fel, hogy értelmiségi, okos, tanult fiatalok is beállnak a szélsőjobb mögé, kockáztatva azt az életformát, azon lehetőségeket, amiket a 90-es évek kezdetén magunkévá tehettünk! Muszáj ennek az értetlenségemnek hangot adnom és ezért is indítottam ezt a topic-ot! A belpolitikát most mellőzném, mert Európa szempontjából Magyarország mint kis ország nem perdöntő, de Franciaország igenis az ! Kiváncsi vagyok minden vélmeényre illetőleg szeretnék mindenkit várni erre a fórumra, aki velem együtt izgulná végig a holnapi második fordulót!
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 12:40
#2
És eddig hallgattam, de mostmár képtelen vagyok. Felháborító ez, amit tapasztalok és egyszerűen nem értem a sok idióta, buta embert! Újra munkatáborokban szeretnének dolgozni? Újra szeretnének sokan diktatúrában élni? Mi a fene van velük, veletek? Ennek a véleményemnek és felháborodásomnak szeretnék egyértelmű hangot adni itt a fórumon, jelezve, hogy elfogadhatatlan számomra bármilyen nemű szélsőség, elnyomó, a nyugati, liberális demokráciát támadó csoport létetezése!

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek