Az Újpest 3–1-es vereséget szenvedett az azeri Neftci otthonában az
Európa-liga-selejtező első mérkőzésén – a kudarc okairól Litauszki
Róbert csapatkapitány a következőket mondta lapunknak.„ az itteni vezetőkről beszélek –
hibát hibára halmozott, és csak azzal foglalkozott, hogy minél olcsóbban
kihozza ezt az utazást. Az egész utunk olyan szürreális volt, hogy arra nincsenek szavak. Szerda
hajnalban indultunk, nekem kedd éjszaka szóltak a klubból, hogy valami
gond van a vízumommal, amelyet nem intéztek el megfelelően, ezért itthon
kell maradnom. Elképzelhető, hogyan esett ez egy olyan meccs előtt,
amelyre nagyon régen vártam már. Aztán azt mondták, kilencven százalék,
hogy nem engednek be az országba, de kockáztassuk meg, induljak el
mégis. Aztán olyan harmincfős kisgéppel mentünk, amelynek kétszer le
kellett szállnia üzemanyagért, és lényegében az egész napunk elment az
utazással, a hajnali indulás után helyi idő szerint este nyolckor
érkeztünk meg. Már a stewardessek és a pilóták mondták nekünk,
hogy nem tudják, mivel érdemeltük ki ezt a büntetést… Nem kaptunk
rendesen enni sem, csak szendvicset. Késve érkeztünk, így nem tudtunk
edzeni a meccs előtti napon, nem tudtuk kipróbálni a gyepet és a labdát
sem. Nekem ráadásul a reptéren kellett üldögélnem, hogy a helyi
konzul segítségével elintézzék az ügyemet, és a csapattársaim után
mehessek. Éjjel fél kettőre értem a szállodába, nem ettem, nem
ittam, és amíg a többiek aludtak, addig tartottam magamnak átmozgató
edzést. De én még mindig jobban jártam, mint két afrikai csapattársam,
Alassane Diallo és Obinna Nwobodo, akik nem kapták meg a vízumot, és
haza kellett utazniuk a meccs reggelén. A mérkőzés napján pedig a
szállodai szobánkat el sem tudtuk hagyni még egy sétára sem, mert
kilencvenszázalékos páratartalom volt, így többet ártottunk volna
magunknak a mozgással. Nem csoda, hogy a pályán az történt, ami. Talán
a kapusunk sem követett volna el olyan hibákat, ha normális körülmények
között készülhetünk. Csak szenvedtünk egész meccsen, a testünket
kellett megerőszakolni a pályán. nemzetisport
Én is nekik szurkolok, de a franciák most erősek. Kemény lesz. Bár az odds-ok bőven a franciákat hozzák ki győztesnek. Horvátoknak harmad annyi az esélyük a fogadó oldalak szerint. A másik meccsen a belgáknak szurkolok.
A potrohosnak (elnézést a copyingért) egy jó meccsért külföldre kell utazni, mert ami itt van az csak erős jóindulattal mondható focinak.Nem sajnálom tőle bár a fociba ölt pénzek ( ezt talán más is látja) --- nem politikai okokból--- egy szint fölött már károsak, és nemcsak a stadionok építése korszerűsítését értem hanem a játékosok " általában vett túlfizetését" ami a teljesítményükkel sokszor egyáltalán nincs kapcsolatban.
De nem látni a csapaton azt hogy nincs egység, már rég kimondható ott nem beszélnek csak a futballról...Tehát a nemzetiségi probléma megoldva ott a focitudás és... nmsokára vb Bajnokok!Vagyis a sportszerűség a kitartó munka a rátermettség mellett ez sokaknak sikerül..., és nem mindig a bíró a hülye( voltak a vb meccsen tévedések de...)
Ez valamivel teljesebb kép és objektivebb mint amit Orbán mondott...Nem hozzáértőként a horvátok mint mentalitásban mint tudásban( szorgalom, munka ) messze előttünk járnak.Ettől még szeretheti a horvát focit , legalább látja hogy hová nem fogunk még sokáig eljutni...
Szeretem a horvátokat.Jó focit játszanak, a csapat már most sokmindent megérdemel, bár sztm a fraciák fognak nyerni.Orbán nyilatkozata amolyan politikai blöff, de ebben hogy nekik szurkol az oké, de a magyar foci...
Vki vmi jó focitippet nemzetközi mondana???Ki mit gondol a francia- horvátról?Szerintem francia győzelem, az eredménytippet még nem osztom meg...Amúgy még mire érdemes fogadni...A szombati sztem belga győzelem és rendes játékidőben... Jó szurkolást sikeres tippmixelést!!!
⚽️ Foci vb 2018 ⚽️