miért kezdenének 5 hónap múlva? Nem értem a kérdést. Az ajánlati időszak után van nekik 3 hónapjuk, hogy a 90%-ot összeszedjék. Ha a 3 hónap alatt bármikor meg van, azt be kell jeleneti és onnan kiszorítás van.Közben lehet egy közgyúlési döntés, hogy kivezetik, ha látják, hogy nem lesz meg a 90%. Ez mind egy folymaat része. Él az 533.
Célszerűnek találnám ha a levelét a részvényes FHB-nek címezve is megküldené, ui. a 2001. tv. 55.§ (2) pontja és a 61.§ (1) bek. alapján a rendkivüli tájákoztatási és a szavazati jog mértékének változásával kapcsolatos bejelentési kötelezettség az FHB-t terheli. A közkézhányad a Bét honlapja szerint 44,89% (2017. június 28-i tulajdonosi állapot), a Bét 2017. június 24.-én kelt Közleménye szerint pedig 24,91%. Az MTB tulajdoni hányada a nyílvános vételi ajánlat elfogadásának lezárását követően pedig 33,32%-ra változott. Ez utóbbi változás önmagában is indokolja a tulajdoni struktúra adatainak napon belüli frissítését.
Még van 2,5 hónapjuk, nagyon sok idő. Lehet, hogy várják az állami pakkot ki tudja? Jogszabály kötelezi őket arra, hogy a kiszorításnál a vételi ár nem lehet kisebb mint az ajánlati időszakra tett felvásárlási ár. A kivezetésnél szintén garantált az 533.Bár azt kommunikálják, hogy marad a tőzsdén, de hát szerintem nem fog.
FHB:Most vedd!