Jogos az érvelés, bár ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a háttérben mégis létrejön az alku, új feltételekkel, az érdekszférák újraosztásával. Ergo megszűnik a tavalyi kijelentés aktualitása. Ennek azért láthatjuk előszelét amikor kormányzati emberek nyilatkoznak az állam "banki szektorból történő kivonulásáról"
Szerintem sem az ajánlattevő és a vele összehangoltan eljáró személyek generálták ezídáig a forgalmat, az nem így működne... Szerintem a nyílvános vételi ajánlat előtt nem a "legfelsőbb szintű" egyeztetés maradt el, hanem az érintettek figyelmen kivül hagyták, vagy már nem tekintették érvényesnek a kormányfő MNV-t éríntő elmúlt évi kíjelentéseit, nevezetesen " hogy nem csökkenhet az állam tulajdonosi részaránya az FHB Jelzálogbankban", ill. a kormány döntése alapján fenn kivánjuk tartani a bankban meglévő tulajdonrészünket" stb., és elfelejtették talán azt is, hogy az állam nem feltételek nélkül tolt be 132 milliárd Ft-t a takarékok számlájára a takarékszövetkezeti integráció megvalósítása, majd megújítása érdekében, így a takszöv. integráció írányítása megosztottá vált, az írányítás ui. miniszterelnöki megbízotton át függésben van a kormányfővel. Bonyodalmat okoz az FHB felvásárlási folyamatában az is, hogy abban a kormányfőhőz is közel álló ML. áttételesen és közvetlenül is érintett/érdekelt lehet és emiatt a "két dudás egy csárdában nem fér el" esete áll fennt. Talán emiatt is megtörténhet, hogy az FHB-t jelenleg nem vezetik ki a tőzsdéről és az ajánlattevő FHB bankra írányuló felvásárlási kezdeményezése sem jút célba.
Viszont azt valószínűtlennek tartom, hogy ez a mennyiség mind az "összehangoltan eljáró személyeknél" kötött ki. Úgyhogy én mindenképpen tartom, legalább a gyorsjelentésig, aztán majd meglátom. Ha hvg-cikk alapos, nem vezetik ki, akkor meg minek kapkodni? Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy a takszöv. felvásárlási kezdeményezés behalt, különben az MNV odaadta volna. Lehet, hogy nem volt "legfelsőbb szinten" egyeztetve? Amúgy egy cégfelvásárlásnál nem a jelenértéket szokták figyelembe venni (az 533 Ft gyakorlatilag az), hanem az előretekintő hozamot.
Érdekes nézni az ajánlati oldalt. Vajon mindenki olvassa az ajánlati oldalon állók közül a fórumot? Miért: amennyiben a vételi oldalhoz nem nyúlunk, ellenben az ajánlati oldalról mindenki vissza venné... Ja rájöttem, í a sorren borul és aki 534-en áll lehet, hogy csak 532 fogja tudni eladni a pakkját bukva 1000,- Ft-ot. Egyébként arra gondoltam, ha ezeken a szinteken javarész mi kis spekák állunk, a mennyekbe vihetnénk az árfolyamot. De hát ugye az egyéni forintok mindíg fölülírják az közös célt.
FHB:Most vedd!