Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Azzal együtt, hogy komoly problémám van a sör ekkora térnyerésével, a globális sörmultik átmosták az emberek agyát. Szőlő és bortermelő nemzet volnánk, elviekben, de 100-ból egyszer merül fel, hogy egy pohár bor mellett, 99szer egy sör mellett. Kultúra gyalázás, foglalás.
Régebben, négyszer szervezteztem fórum találkozót. Főképp a dax topik lakók jöttek el. Így például az Atyával személyes ismeretség köt össze :) Az elsők 4-5fősek voltak, jobban megsmertük egymást, több idő jutott mindenkire. Aztán irígykedtek akik nem jöttek és a harmadikon 18-an voltunk. Akkor már arról szólt, hogy bemutatkoztunk elmondtunk az élményeinket és ki hogyan kezdte a kereskedést, siker-veszteség-tapasztalatok. . Konklúzió: Jelen állás szerint négyünket már érdekel! Ez már szervezhető! A bemutatkozás nick néven megy, hisz hiába is mondanám: Szabolcsi Ági vagyok, így senki sem ismer :)) A való életben pedig bárkinek oda adom a telefon számom, szóval mi a fenének azon aggódni, hogy jesszus.....valaki megtud rólam valamit.
A crypto nos, az már a múlt. Két t-vel. Hamarosan lekerül a cryptomarket szócska a pénzügyi portálok menüsoraiból. . Azt a kérdést kellene feltenni, hogy miként húzhata a kripotszélhámosság eddig. Egy olyan eszköz, ami kimondottan környezetszenneyező, értelmetlen a jelenlegi formájában. Aki kicsit is ért a pénzpiachoz, az kezdettől fogva tudta, hogy ez egy nettó szélhámosság, piramisjáték. Bennem fel sem merült, hogy nem az. . Hányszor írtam le a kriptoszélhámosság szót? Kaptam is a pofámra Tomibától, meg a haverjaitól. . Azt a választ nem tudom elfogadni, hogy ez egy klasszikus lufi volt, midnenki hitt benne, és most meg mindeki rájön, hogy mégsem olyan jó dolog. Ez egy kiválóan felépített csalás volt. Azt kéne felgöngyölíteni, hogy milyen hálózat állt a csalás mögött. De persze ez szokás szerint ez nem fog megtörténni. . Mindegy is, én azért figyelem a botrányokban felbukkanó neveket, és ráguglizok az életrajzukra. Csak nehogy érdekes mintázat rajzolódjon ki. :O
Nem kell ezt emészteni. Holnap felmész az IB-re, oszt megnyitod. 1 hét alatt megvan. Jövő héten becsattogsz a KBC, és ott is nyitsz. Oszt kipróbálod kis pénzzel mindkettőt. Amikor több pénzt tárolunk, úgyis ajánlott több szolgáltatóval dolgozni, hátha valamelyik bedől, a többiben ott vannak a maradék tojások.
Ha valamivel kezdek, utana nem ugralok. IB tenyleg jobb, es minden IS van. De fugg sokk mindentol, az embernek a szemlelete. Peldaul, hogy ne tarts minden tojast egy kosarba. En mar ugy szet diverzifikaltam magam, hogy vilaghaboru es 1929 eseten is kibirok legalabb 10 -15 evet.:)
Hogy legyen ellenvélemény: szerintem teljesen oké a KBC felülete (a webest használom, a mobil app lehet gagyi). Egyszerű egy vétel/eladás, akár piaci, akár limit áras megbízással. Van összegző felület, az adóbevalláshoz szükséges dolgot nagyrészét is lejelentik a NAV-nak. Csak az osztalékadót kell saját magad beírni az adóbevallásba, de erre is küldenek évente egyszer egy összegző pdf-et a bevallás előtt. Röviden: magasabb tranzakciós díj, TBSZ támogatottság, tehát abban egyetértek, hogy buy & hold-ra a legalkalmasabb.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen