Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Szeritnem sokunknak volt ilyen elképzelése, nézd meg az FF fórumot, ott is felpattanásra számítottak sokan, nem ez lett. Mindig a te döntésed, hogy bevállalod-e vagy nem.
Egy ideje rajzolgatom, hogy megindulunk lefele, és igen hosszú ideje mondom, hogy egy bear piacban vagyunk. Ebben a felpattanásokat megjátszani istenkísértés. Ezt sokszor leírtam, elmondtam. Viszont ha van egy felpattanás, és az egybevág az ábrámmal, akkor az jó short lehetőség.
Nem adok tanácsot senkinek sem. Leírtam 2 hete pont neked a véleményem, de lehet, hogy volt az már 4 is. Nem vennék OTP-t, ha 5000 lenne akkor sem. Azt is megmondtam, hogy orbán meg fogja sarcolni. Így lett? Azt is megmondom, hogy a magyar gazdaság le fog hasalni, s akkor az OTP ma még hihetetlen mélységbe fog lezúgni. Rövidre, technikailag lehet benne gondolkodni, de még úgy is veszélyes. Nyárra lehet benne fantázia 10-20%ra. De nekem eszembe nem jut belevenni, holott technikailag vehetőnek tartottam a múlt héten, meg nagyjából most is.
Balázska, attól nagy arcom van, hogy rajzok alapján mondok prognózist, ugye? Vagy épp az alapján, hogy látom a gazdasági helyzet alakulását, és arra adok projekciót.
Te egy teljesen ostoba idiota vagy. Mi az uristen bajod van neked? Hogy jon ez ide ? Keress mar magadnak egy csajt, vagy egy fiut, ha meleg vagy,es ne ott gubassz a belvarosi lakasodban. Nehogy valaszolj, mert ugyse erdekelsz. L...arom mit irsz.
Készen állok 😀 Valami jó semiconductor gyártót kéne a medvében összeszedni arra jutottam. Nem tudom meddig marad meg a világnak az erős Taiwan függősége, de szerintem az elmúlt két évben kiderült, hogy ez így nagyon törékeny. Intel, ha jól tudom, akkor gyártási kapacitást bővít, viszont le van maradva technológiában a TSMC-hez képest. Jó lenne, ha őket valahogy megpénzelné a nyugat, és eltűnne a hátrány. Aki kicsit általánosabb és vállalható értékeltségen forog az a Micron (MU), ők memóriában utaznak. Valaki keresgélt már nem fabless cégeket?
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen