Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Az nem kifejezés . Amugy eliteltem Putyint, az agresszor viselkedesert. De mar rajottem, hogy ha nem lep,akkor oroszorszagnak kampo. Tudja ki ellen harcol most.
Elhiszem hogy van aki így keres alkalmazottként, csak nem ez a jellemző. A vállalkozó szakmunkások meg azért tudnak titeket rojtosra szopatni a tarifákkal mert megpattantak egy csomóan Nyugatra. 2013ban döglött építőiparnál mennyibe is került a kőműves? Na ugye.
A fodrászom 700-at nettóban megkeresi. Pedig a legolcsóbb a környéken. Gázszerelő aligha száll ki 20-as alatt. Naponta megcsinál 5-6 ilyet, az tisztán 1,5 milla, és meg sem kell szakadnia. Kertépítő ismerős már 2 évvel ezelőtt nem vállalt be olyan munkát, ahol a 10.000 Ft-os órabére nem jött ki.
Ha nem is alkalmazott, de kétkezi munkás járt nálam. Klímaszerelő. Ráadásul távoli rokon, így tudtam vele egyezkedni. Négy klímát szereltek fel, reggel nyolckor gurultak be az udvaromba és fél egykor már összecsomagolva indultak a következő áldozathoz. A klímára kaptam számlát, azt ő is úgy veszi, de a munkadíj haveri alapon 350 ezer volt. Hárman voltak, a tulaj, a fia és egy rokon és nem kapkodtak, a tulaj fia csak a porszívót kezelte a fúrásoknál. 350000 /3 személy / 4 óra.....ez 30 ezer forintos órabér. De csak nekem,........ baráti alapon. No ezek a milliós fizetéssel szaladgáló szakemberek.
A nyugati részen alkalmazottként is lehet ennyit keresni, igaz nem ez a jellemző. A kamionsofőrök viszont simán megkapják a 800 ezret, de ha bevállal többet, karcolja az 1 milliót is a fizetésük. A rokonom is kamionozik, nem tanult sokat, nem is egy lángész. A feleségének is van jogsija, így négykezeznek. Havi 4 ezer euró bruttó, a hétvégén pihennek.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen