Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Még ha nem is lenne provokáció az egyik oldalról, akkor is nem értem, hogy mit gondoltak, hogy honnan lesznek ásványkincsek villanyautókhoz és napelemhez. Most orosz függőségből más függőségbe taszítják magukat. Európa alatt nemcsak olajkutak nincsenek, de nagy réz/lítium, stb bányák sem. Egy kolléga nagyon jól mondta a másik csoportban, ez azért van, mert az emberek elfelejtik, hogy mi honnét jön: szerintük az áram a konnektorból, a tej a tejesdobozból, stb :-)
Igaz, minden nap, amikor a piacon vagy, az kockázatot jelent. Arra gondolok, hogy ebben nincs annyi dráma. Megnéztem az agriculture commodity-kat, azok úgy néznek ki, mint régen az SPY. Szépen lépeget felfelé. Sajnálom, hogy a tanfolyam is ilyen későn indul, és annak idején vaktában nem vásároltam bele. Ahogy mondtam a múltkor arany, ezüst, olaj, gáz, SPY, NDX, BTC, Tesla, ezekben mindenki benne van, borzasztóan hangulatfüggőek és ezzel nagyon jól meg lehet szivatni az embereket, akár anyagilag, vagy idegrendszerileg és időben. Ezeket rángatni fogják attól függően, hogy Elon Musknak vagy Powellnek milyen az alsónadrágja, a fentieket megveszed, és a végén eladod.
Nem írtad le, és nem mindig szólsz, amiért nem is vonhatlak felelősségre. :-) Egyébként eladtad, vagy tartod? Tessenek megnézni, ez a stresszmentes kereskedés: Itt nincsen dráma. Egyenesen fel 10%, leveraged ETF-vel vagy CFD-vel ott járnánk, mint egy szép NDX shorttal. http://keptarhely.eu/view.php?file=20230130v01xkm2tg.png
Nem teljesen. 4044 volt,amikor bezártam a shortomat, ekkor a VIX nálam 3.75 % pluszt mutatott. (ez nem az investing száma). most 4050, a VIX 5,31%-nál jár.
Mai bölcselet. «Now is a good time to sit on your hands, read about how to be a good investor, ignore the noise, and try to get ready for the opportunities when they come.»: Wisdom by Howard MarksOaktree Capital Management, L.P. in an in-depth interview with Christoph Gisiger
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen