Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Dehogy. Ez a kamatszint ha marad megfogja az inflat. Csak eloszor a cegek profitjat kell tobkretenni. Amcsiknal ez az 5 % kanat ha 1 evig tartjak rombolni fog. Nalunk is a 18 % hiaba kapalozik orban, begyuruzik es rombolno fog. Majd meglatod
Én is így gondoltam, hogy ekkora emelések vannak. Akkor viszont ne csodálkozzon senki, hogy miért nem csökken a fogyasztás és pl miért vannak tele a boltok, stb...én még csak annyit mondok, hogy mind Magyarország, mind pedig Európa a hiperinfláció kapujában áll és ezt mindenki meg fogja érezni...
Lehet, megeri neked pár év múlva visszamenni neked egy jól fizető egyetemi tanszekvezetoi kényelmes állásba.? Nem? Komolyan kérdem, nem poenbol. Vagy sose többet?
Nem érted. Ha normálisan keresne a pedagógus, akkor lehet hogy merne bátrabban merne kiállni magáért, esetleg kritizálni a kormányt. De így, hogy alig keres pénzt, örül hogy hónapról hónapra megéldegél, fülét farkát behúzza és behódol a rendszernek, nehogy kirúgják. Tudom, porszívóárusként nehéz elképzelni milyen az, amikor a hónap végén elfogy a fizetés, de én pedagógus családban nőttem fel, tudom miről beszélek.
Végül is, azon gondolkodom, hogy megerdemlik abszolúte, mert egy fiatal lány, akkor mehet tanári hivatásra, ha a férje, barátja jól kereső mérnök, infós, bróker. Mert a mostani kezdofizubol, albérlet, rezsi, telefon, mellett már csak zsíros kenyerre telik, hagymaval. És akkor nem vett egy tampont, vagy egy rúzst, alapozót, felsőt, stb.
A pár nappal ezelőtti Partizán videóban is elmondta Tölgyessy, hogy rövid pórázon kell tartani a pedagógusokat a létminimum közelében, hogy tudják a helyüket. Sok kisebb településen ők a "véleményvezérek", ezért még a csírájában kell elfojtani a jövő ellenállásának kitermelését. Így nem mernek sztrájkolni, mert sokuknak még pár havi megtakarításuk sincsen és hónapról hónapra élnek. Szerintem ez nem bosszú, hanem egy alkotóeleme annak a receptnek, amitől sokáig fenn tud maradni a diktatúra itthon.
Most is lehet viszonylag jó pénzért tanárkodni. Adhatsz órát privát. Én 4 ezret kérek 45 percre. Reméljük azért engem nem kötelez majd arra Orbán hogy az állami iskolában is tanítsak x órát :DDD
Orbán bosszúálló. Rendkívül bosszúálló. 2002-ből haragszik a tanárokra, ezért ők garantálom neked, hogy a legszegényebb rétegbe fognak lesüllyedni. Már most is ott egyensúlyoznak, hogy a középréteg aljáról mikor szakadnak le a szegény rétegbe.
idén 2x volt emeles egyebkent amit tudok, 1x 10, második 15% volt. Epam-t tudom még, ott is 2 emeltek bért, össz 30 % volt ott. ne viccelj, egy kezdő automata tesztelő 1 millio br-t keres+ az egyebek.(nem irom le még1x)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen