Portfolio Portfolio
5
5
1
2018. július 06. | 08:15
#1

Ez a legnagyobb baj: már 300 ezer ember hiányzik Magyarországról  

ugrás a cikkhez
A hivatalos adatok alapján 80 ezer dolgozó hiányzik a hazai munkaerõpiacról, ami azt jelenti, hogy a betöltetlen álláshelyek száma 30%-kal emelkedett egy év alatt. A Portfolio friss kalkulációja és munkaerõ-piaci körképe alapján a
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
Törölt felhasználó
2018. július 06. | 09:08
előzmény: #17  pampa
#20
A költségvetés 6-7%-át teszi ki az államadóssag kamatainak törlesztése, nem ez indokolja önmagaban, hogy csak harmad bérrel tudnak csak a magyar vallalkozók azonos piacon versenyképesek lenni. Nálunk kontraproduktív a piac, a sikeres magyar középvallalatok többsége állami támogatásokkal, állami kapcsolataikkal tudnak nyereségesen működni,nígy esélytelen, hogy versenyképes nagyvállalattá váljanak.
Törölt felhasználó
2018. július 06. | 09:02
előzmény: #15  signal2
#19
Ez nagyon OFF, de nem fognak árat emelni, mert így is az egyik legdrágábbak a piacon, viszont most megindult bizonyos mértékű béremelés náluk is.
2018. július 06. | 09:02
előzmény: #12  signal2
#18
Ez egy szűrő volt!
Bárki mehetett egyedi elbírálás alapján!
Mentek is pl. az orvosok nagy számban!
2018. július 06. | 09:01
előzmény: #11  Törölt felhasználó
#17
Persze az adókörnyezet, jogszabályi környezet és a piac működése az, ami feljesen más itt és ott."
.
Ez az ami miatt "morcos" szoktam lenni..... durva csúsztatás csak a nagyobb ELVONÁSRÓL írni úgy, hogy nem térünk ki az okára!
Magyarország rengeteg adósságot görget a rendszerváltás előtti időkből! 
Az akkori vezetők nem kérték a TÖRLÉSÉT elengedését! 
Ugyan miért nem?
Ahogyan a vadprivatizáció miatt munkanélkülivé válók napi ellátása is hitelből lett fizetve!
Nem beszélve a ballib kormány nyugdíj emeléseiről, megemelt duplázott szociális jellegű kifizetéseiről....
Ezek többnyire HITELBŐL valósultak meg!
.
Versenyezzünk így a nyugattal fizetésben !!!!!
2018. július 06. | 08:57
#16
A cikk mellébeszél. Nem a munkaerő hiánya a gond, hanem az, hogy nem tudnak annyit fizetni, hogy a munkavállaló megjelenjen. Ha valakinek minden vágya egy kis jacht a dunára, akkor nem az a gond, hogy nincs jacht, hanem az, hogy a megvehető 1000 darabos kínálatból egyet sem tud megvenni a jelenlegi áron.
2018. július 06. | 08:56
előzmény: #13  Törölt felhasználó
#15
Ez is azt mutatja, hogy hamarosan árat kell emelnie a cégnek - ha tud -, hogy megadhassa a pici bért, és hozzá emelhesse a vezetők bérét.
Törölt felhasználó
2018. július 06. | 08:51
előzmény: #12  signal2
#14
Így van, most is nagyon durva munkanélküliségünk lenne (Dél-Dunántúlon amúgy most is az van), ha nem ment volna ki annyi magyar külföldre dolgozni. Most is nagy baj lenne, ha hirtele sokan akarnának hazajönni.
Törölt felhasználó
2018. július 06. | 08:50
előzmény: #9  Törölt felhasználó
#13
"Pedig szvsz nem voltak azok olyan csillagászati bérigények, csak ott a vezetők keresnek sokat"
Na ezt elírtam. Szóval az ottani vezetők kerestek annyit, amekkorák a tapasztalt jelentkezők bérigényei voltak.
2018. július 06. | 08:47
előzmény: #8  pampa
#12
Persze, egészen 2013-ig meg a munkanélküliséggel volt problémánk. Sőt a mediterrán országoknak még most is van. Most, hogy mesterségese és ideiglenese be lett röffentve az építőipar, hirtelen megvilágosodunk, hogy a gonosz EU azért bővített, hogy legyen neki munkaerő. Már csak az a kérdés, hogy akkor miért nem egyből tették lehetővé a tagországok a korlátlan munkavállalást, miért csak 2011-től?
Törölt felhasználó
2018. július 06. | 08:47
előzmény: #8  pampa
#11
Ugyanazok a piacok állnak rendelkezésre pl. az epertermelőknél itthon és Ausztriában is, sőt az eper ugyanannyiba kerül itt és ott is, mégis 3-szor annyit fizetnek az eperszedő idénymunkásoknak ott. Persze az adókörnyezet, jogszabályi környezet és a piac működése az, ami feljesen más itt és ott.
Az EU-val az árupiac és a tőkepiac is megnyílt, nem csak a munkaerőpiac, így élni kellene a lehetőségekkel.
Törölt felhasználó
2018. július 06. | 08:45
előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Ja, és amit 3 éve még nem csináltak meg, most simán:
Anno ha felhívott egy fejvadász, telefonon kikérdezett, majd küldött interjúra céghez. Most már nem egy próbálkozik azzal, hogy előtte személyes interjú munkaidőben náluk, majd onnan még többkörös a cégnél. Nyilvan ez is a munkaerőhiány jele...
És az, hogy naponta 5 fejvadász megkeres, semmit nem jelent, 90% ugyanazt a 4-5 lehetőséget ajánlgatja.
Törölt felhasználó
2018. július 06. | 08:42
előzmény: #1  Portfolio
#9
Nemrég állást kerestem. A tapasztalataim 3 évvel ezelőtthöz képest:- Akkor az esetek 90%-ában behívtak interjúra. Most úgy 50% volt (6 évvel ezelőtt 5% körül).- Akkor és most is húzták a multik. Most már nem egy kis cég is teszi, behív puszta HR-es körre, majd mondja, hogy 2 hét múlva értesít (vagy soha). A legvicceseb mégis egy nagy cégnél volt, előbb vilt a pofavizit egy rakás vezetővel, HR-essel, meg kitudjamicsodával, majd lett volna szakmai kör, de az már nem volt, mert nem engem választottak.- Májusban beadtam egy helyre a jelentkezésemet, most hogy már nem aktuális, felhívtak, hogy érdekel-e még. Gondolom ott is jó nagy munkaerőhiány lehet.- Konkrétan akkora bért tudtam kiharcolni, amennyit 3 éve. Magasabb bérigényre mindenütt húzták a szájukat.
Hozzáteszem IT szektoron belül nagyon keresett területen dolgozok. Milyen lehet nem keresett területen?
Másik oldalról egy családtagom munkahelyén több mint fél éve nem találnak embert. A fő okok:- Eleinte tapasztaltat kerestek. Nagyjából dupla bérigényük volt, mint amit a cég kifizetett volna. Pedig szvsz nem voltak azok olyan csillagászati bérigények, csak ott a vezetők keresnek sokat.- Másodszor már kezdőknek is hirdették. Jöttek alkalmas emberek, de olyan kellett, aki a közvetlen vezetőnek is szimpatikus. A sokból összejött olyan, de az meg a főnök főnökének nem volt szimpatikus, és az megfúrta. Volt olyan is, akit meg a HR-es nem akart.- Végül most úgy tűnik találnak, valamivel a budapesti átlagbér alatt kezdő MSc diplomást.
2018. július 06. | 08:34
előzmény: #6  _Bekre_Pal_
#8
#6
Van ilyen: aki tud és akar dolgozni már kiment,"
.
ezért bővítették az EU-t a keleti résszel, így jutottak "friss" munkaerőhöz.
Tisztában voltak azzal, hogy a "pénztárca vastagság" függővé tett új fiatal generációt nem tudja helyben tartani a keleti térség mert a fizetési versenyben bőven alul marad a nyugattal szemben......
.
Lehet itt "politikával" magyarázni az eltávozást...... értelmetlen....csak a PÉNZ számít!
2018. július 06. | 08:30
#7
Itt az ideje, hogy a politikusok elkezdjenek gondolkodni a csökkenő létszám mellett megoldható fejlődésről. Egy részét a fejlődés automatikusan megoldja, mert az önvezető autóhoz már nem kell gépkocsivezető. Elég lesz egy sokkal képzetlenebb árukísérő, de már látszik a házhoz szállításban is a kísérő nélküli megoldás. Az állam a kevésbé tőkeerős kisvállalkozásokat esetleg tulajdonrészért, vagy bérlemény formában támogathatná s robotok által végezhető feladatok kielégítésére alkalmas eszközökkel.
2018. július 06. | 08:27
előzmény: #4  pampa
#6
Van ilyen: aki tud és akar dolgozni már kiment, aki maradt az meg relatíve sokba kerül a magas elvonás és a lanyha piac mellett. Egy gazdasági fellendülés kellene leginkább.
2018. július 06. | 08:23
előzmény: #4  pampa
#5
Kádár Béla, elég neves közgazdásznak van erre egy kifejezése: ők nem foglalkoztathatóak. Mert 1. vagy nem értenek semmihez és nem is taníthatóak be, 2. nem akarnak.
2018. július 06. | 08:20
előzmény: törölt hozzászólás
#4
Lehet, hogy én rosszul látom, de a betanított munkakörben nem munkaerő hiány van....hanem motiváció hiány azoknál akik tudnának....csak nem akarnak dolgozni!
2018. július 06. | 08:19
előzmény: törölt hozzászólás
#3
kb. 2 éve be is indult egy igen jelentős béremelkedés. "A piac mindig, mindent helyre tesz" - hogy magamat idézzem.
2018. július 06. | 08:15
Törölt hozzászólás!
#2

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE