Nagyjából épp most írtam Ranger-nak, hogy nálam minden oké. Folyamatosan dolgozom ki a stratégiámat, finomítom, pontosítom. Reggel fél nyolc körül nyitom a gépeket, és 17:00 után már nem veszek fel pozit. Napon belül nyomom, most még skalpolok, de a stratim egyenlőre alkalmasnak tűnik a napon belüli aljak-csúcsok meghatározására, így tovább is benne maradhatok majd a pozikba, de ez még tesztelés alatt.
Üdv az Asszonynak is, Sok sikert Nektek!!
Nem tűntem el, olvasgatlak Titeket, csak miután nem kereskedem vele, így érdemben nem tudnék hozzászólni. Mint annó írtam, átnyergeltem a dax-ra. Ott jobban megtaláltam a számításaimat. Persze én is megfizettem a "kezdő daxos" tanuló pénzt, de úgy néz ki, hogy az elképzeléseimnek megfelelően alakulnak a dolgok, főleg a számlám :)
Semmi különös, minden OK.
Cickomka túl van egy agyműtéten. Alaplap, proci maradt, periféria bővítés. Most már így látja a jövőt, tehát szabályok nem kellenek.
:)
Ügyes! Sajnos én nem találtam meg az eredetimet, de hiszek neked. Minkét gépem újra telepítve, volt amit át mentettem, volt amit ezek szerint nem. Emlékeim alapján tettem fel ma. Ezek szerint egy csúccsal arrébb mentem :(
Kérdésedre válaszolva próbálkozom.
Az 1 év mérlege még negatív.Múlt év végi veszteség még nem jött vissza. Idei év már pluszban van. Idén csak április volt minuszos,június nullában zártam.
Bízom benne, h sikerül összerakni fejben úgy a kereskedés minden tényezőjét, h fenntartható legyen ez a trend.
Tényleg rég jártam erre, bár olvasgatni szoktam. Ma reggel eszembe jutott egy régi történet.
Talán emlékszel rá, hisz ha jó a memóriám, akkor Te rajzoltad föl az akkori stratégiámat, amit Szarvasvadásszal jól megmosolyogtatok. Ez kb 6-7-8 hónapja lehetett. Ma valahogy bevillant az agyamba, hogy megnézzem...
Biztos, hogy nem írtam ilyet sehol. Nem carry trade-zek.
Hedge folyamatos. Már amennyire az opcio nélküli, össze-vissza szembekötéseket annak lehet nevezni. :)
A bevétellel jó irányban haladok... :)
szia vadász
látom, hogy már itt sem vagy, de ha mégis...
hét végi eurgbp elemzésed (#9463) után feltettem egy kérdést (#9465), továbbra is várnám válaszod:
"én hozzászólásod második bekezdésében szereplő verziód szerint vettem fel long pozíciót múlt hét közepén. belépési átlagáram:0,7180 sl:0,7000 körül a cél 0,78 felett. az általad jelölt zöld téglalap alja 0,6764. ezek szerint a sl-t ide kellene levinnem? így a 3 feletti rr lecsökkenne 1,5-re..."
egyenlőre kitartott a sl szintem, a trade 30 pip mínuszban áll most. visszanézve az elmúlt hetet korai volt a belépés, de ez van. kíváncsi lennék a véleményedre. köszönettel:
szia.
bekezdéseid szerint válaszolok.
1. igen. szerintem is esni fog a dollár index
2-3. ja
4. ezzel is egyet értek, de szerintem már kellett volna emelniük.
nekem azt mondták régen okosok: a tőzsde a jövőt árazza, minden hír, előrejelzés, adat benne van már. a grafikonon minden látszik, így a kereskedéshez elég ennyi. lehet agyalni, hogy lesz-e kamatemelés, meg mikor és mennyi, de ez a kereskedésemet csak annyiban befolyásolja, hogy fontos hír előtt kiszállok, vagy szűkebb sl-t húzok (nyerőben lévő pozíciónál is érdemes követő sl ilyenkor)
még írtad annó 'some other place', hogy a swapon is keresel... igaz, terveztél közben egy nagyobb long hedge-et is.. meg valami sokszámjegyű (állandó) havi bevételi terv is rémlik... annyi mindent olvas az ember. :)
EUR/USD