Teljesült a kábel célára.Én immáron az eurónál is inkább 4-es hullámnak látom ezt az erőlködést annyi különbséggel,hogy valószínűleg már régen benn van a csúcs,nem várom már 1,15-ig sem.Az aud dettó ,ma érhetett csúcsra Szerinted jól látom?
A változatosság kedvéért most is a 1285-1482 közötti sávban tartózkodik az árfolyam a 1367 közelében. Itt található H4 MA50-s, MA 100-s, és a 35-s boll is.
A 1367 áttörése esetén megcélozhatjuk a 1430/45 sávot, majd a 1482 környékét.
Amennyiben nem tudjuk áttörni a 1367-t, újra lefelé vehetjük az irányt a 1332, majd a 1285 ellenállásig.
Véleményem szerint a mai nap inkább az emelkedésé, bár délután ismét beszédet tart Yelen mama és Draghi papa is, úgy gondolom, hogy az amcsiknak nem céljuk a dodó erősítése, az EKB pedig nem hiszem, hogy tudna negatív hírekkel szolgálni.
Hosszútávon továbbra is 1.1000 és 1.1500 közötti tartományt tartom elképzelhetőnek, amíg a 1545-s ellenállás kitart.
Nekem továbbra is a fő pozízió short, kisebb longokkal
Szia Kisvuk, én egyelőre úgy látom és úgy is számolok, hogy hetek, esetleg pár hónap van még az ideális nagyobb belépőkig.
GU-ban számomra a linkelt értelmezés a legvalószínűbb forgatókönyv párhetes távon, amely szerint Intermediate hullámszinten 4. hullámot látunk lassan befejeződni (alsó piros vonallal kiemelve az ideális csúcs) -> készülődik az Intermediate 5-ik lefelé. Ennek az ideális lefutását látod a képen, időben valamikor április végét írunk, amikorra kész lehet az 5-ik.
Utána nagyobb felfelé korrekció várható, amely legalább a felső piros vonalam környékéig felkúszik újabb pár hónap alatt. Ez lesz az az időszak, amikor érdemes lesz brutáls esésre játszva pozíciókat kezdeni felvenni. Most még így látom.
ne foglalkozz a minuszolokkal.....
ertelmes emberek logikai uton ervekkel probalnak kommunikalni, esetleg velemenyt nyilvanitani vagy megcafolni dolgokat....
szarvasvadasz ha a napokban lenne idod, nagyon megkoszonem ha megnezned a GBP/USD part elliottos szemuvegen keresztul, nekem ugy tunik o vezeti a sort mar napok ota, a tobbi par pedig koveti, ha kicsit szeszelyesen is...
nem akarok ebben trend fordulot kiabalni,de nekem egyre nagyobb timeframe-ken kezd longos lenni....
Akinek ismerem a mail címét, szívesen küldök gyakorlat orientált, használható könyveket a témában, csak kérem, hogy dobjon rám egy mailt.
De ismét hangsúlyozom, hogy nem kell erőltetni az EWT-t - én már nyilván nem tudom és nem is akarom enélkül nézni a világot, mert a legjobb dolog ebben a témában - de veszettül időigényes a gyakorlatban használható szinten megtanulni, erősen személyiség-függő (=tényleg nem való mindenkinek) - és kereskedni enélkül is lehet.
A hétfőt a "hétvégén jól rákészülök a hétfőre" - emberek kereskedései hatják át, a trendet meghatározó profi traderek inkább csak szemlélődnek és készülnek. Az igazi piac ezért kedden kezdődik.
A témáról bővebben pl. a forex military schoolban is olvashatsz itt:
EUR/USD