Még ha minden be is van árazva ( ami valószínű ), attól még szerintem nem fog erősödni. Az EU övezet gyenge, ezért a most hozott intézkedéseknek kell idő, amíg bármilyen eredményt elérjenek. Ez alatt az idő alatt én inkább oldalazásra számítanék, vagy egy lassú lecsorgásra akár pár száz pipes kilengésekkel ( természetesen a mai rángatódzást figyelmen kívül hagyva ). Ha majd jönnek az eredmények, akkor lehet számítani trendfordulóra, addig nem. Ez csak az euró szemszögéből nézve.
A kilengéseket is inkább a dollár éppen aktuális jó, ill. rossz hírére tudnám be.
A mai beárazással kapcsolatban a véleményem az, hogy a sajt.táj. után kb 15:30-40 környékén amit abban az órában meghozott pipet bármely irányban, azt péntek délutánig még egyszer meghozza, hacsak egyből nem lő ki az ellenkező irányba.
Nem fárasztom magam és mást sem mára elemzéssel, mert tök fölösleges.
De egy gyenge vélemény az FX Pulse eurusd shell limitjéről:
Ha már felmegy 1.1850-ig, és egy picit is ott elkezd oldalazgatni, szerintem nagyobb esély van az 1.2150 elérésére, mint a visszaesésre. Magyarul, ha már elindul fölfele, én 1.2150-nél adnék el 1.1850-s tp-vel. Egyrészt egy szép korrekció lenne, másrészt trendfordító is lehetne, de ezt nem tartom valószínűnek.
olyan nem szokott lenni :)
Egyébként nekem már volt olyan, hogy a TP-m felett nyitott az árfolyam, tehát GAP volt, és meg is kaptam a plussz zsetont is (nyilván valaki annyival drágábban vette meg tőlem). Viszont hallottam olyanról, is, hogy a brokicég ÁSZF-ében benne van, hogy a többletre nem vagy jogosult, de hogy azt technikailag levonják, vagy pedig úgymond machinálnak kicsit a gyertyákkal, azt nem tudom.
ahhoz hogy egy pozit zárni tudj, nyilván tudod, hogy kell egy ellenirányú pozi. Vagyis ha te eladsz, akkor valaki vesz (az, hogy manuiálisan, TP, SL, vagy kényszerlikvidálás mindegy). Namármost, ha senki nem akarja tőled megvennie a pozit azon az áron, akkor naná nem lesz ott kötés. Ha az almát 20-ért árulod de csak 10-ért veszik, akkor rád rohad.
Ezt is értem, de ha a rendszer hibája, akkor mért a kis emberekkel akarják megfizettetni. Mért nem a szerver tulaját, azaz a brókercéget terheli a felelősség?
gap azt jelenti, kötés nélkül megy az árfolyam...itt olyan gyorsan esett, a rendszerek nem tudtak kötést csinálni...zárni...mire pedig sikerült "fényévekre" volt az árfolyam, s ezzel a "sikerült" kötéssel realizálodott a megbízásod az akkori értéken hiába mást pötyögtél be...
Gap pl., nem tud a szerencsétlen ott zárni, mert átugrotta a beállított szintedet - ez történt a CHF-fel. Ha pedig nagy ez a gap, akkor pillanatok alatt átfordulhat negatívba a számla (ha a tőkéd nagy %-ban rossz irányú nyitott pozícióban van).
Amit svájc megtett, az bármikor megismétlődhet zavaros időkben, még csak nagy hír sem kell, elég hozzá a korábban keltett hullámok miatt napokkal később megbillent bróker... Nem igazán tervezhető.
Bocs, senkit nem szeretnék megbántani, de engem igazából nem nagyon érdekel, hogy hol van éppen az árfolyam. Megpróbálok naponta keresni 50-100 pipet, és hogy ezt 0.8000-nál, vagy 1.5000-nél teszem, számomra tök mindegy. Az sokkal jobban izgat, hogy amit svájc megtett, azt ki és mikor ismétli meg, vagy csinál hasonlót. Én ugyan nem használok stopot, de aki használ, hogy kerülhetett minuszos egyenlegbe? Ha én beteszek egy stopot 1.1525-re longba, és 1.1585-ről bezuhan 1.1485-re, hogyhogy nem ment át a 1525-ön? Ezt valaki magyarázza meg nekem! Arról nem is beszélve, hogy mi van a margin szinttel? Nálam elvileg ha elérem a 30%-ot, automatikusan zárják a pozit. Vagy aki minuszt szenvedett el, ott a szolgáltató nem zár x%-nál? Ha valaki tudja erre a válaszokat, megköszönném
EUR/USD