Nem elfeledni, ez is egy jelenleg életszerű megfejtés. Ekkor felfelé a halványzölddel jelölt célzóna környéke a feketével jelölt Minor 2-es körülbelüli végét jelöli, ahonnan keményen megindul lefelé. Erre utaltam a korábbi hozzászólásban, hogy ez a felfelé korrekció veszélyes, változhat az értelmezés - most már látjátok is, hogy miért. Ha így lesz, a fekete Minor 2-es valószínűleg gyors, éles korrekció lesz, amelyet beszakadás követ...
komolyabb long elvileg majd akkor jöhet, ha H1-en jelentős forgalommal lép ki felfelé az EMA72 fölé és a visszatesztben sem töri le újra... ez tkp. azt jelentené, hogy órás charton nézve a megelőző 3-4 napon már gyűjtötték a nagyok (és nem csupán gyűjteni hagyták a kisebbek által, hogy aztán rájuk boríthassák a nagy pakkokat!) ld.:
Lehetséges megoldás ez is, de én addig nem húznám be az alsó trendvonalat, amíg az esés tuti be nem fejeződött, magyarul még kivárnék egy-két emelkedő gyertyát
Ismét szép napnak nézünk elébe. Ismét bekerültünk a 1580-1540 közé.
Amennyiben felfelé törne ki az oldalazásból, először a 1620-t, majd a 1645-ös ellenállást célozhatjuk meg. A kettő között van a H4-s csatorna teteje is. Ha áttörésre kerülnének ezek a szintek, megcélozhatjuk a 1670, majd a 1700-s ellenállásokat, melyek valószínűleg visszaverik az árat 1645-1620-ig.
Ha lefelé törnénk ki az oldalazásból, ismét tesztelésre kerülhet a 1500, ill 1460-s szint. Amennyiben nem érnénk el a pénteki aljat, érdemes figyelni egy dupla alj kialakulására, ami már H4-en bármikor bekövetkezhet a 1540 elérése vagy törése nélkül is.
11::00 ZEW, csütörtökön EKB, addig érdemes kisebb pozikban gondolkozni.
Így már más.
A magyar oldalt néztem csak. Ott nem írták a CHF keresztekre vonatkozó tőkeáttét csökkenést.
Mondjukl valami rémlik az aranytartalékos népszavazás körülről. Akkor nyitottam egy kisebb EUR/CHF pozit, majd néztem is egy rendeset fedezetigény miatt. De ez már akkor is így volt.
Az átmenerileg nem kereskedhető párokból talán a GBP/HUF lehet kellemetlen, bár lehet élni nélküle.
EUR/USD