A) verzió:
Ez a legbullishabb scenario jelenleg a nyárvégi rajz folyatásaként, a lassan 9 hónapos Minor szintű teljes esés zárásaként. Az utolsó kék
ötös tekinthető késznek, nagyobb felfelé korrekció nélkül üthet még új aljat, de ebben az értelmezésben csak gyengülő tempóval és már nem
sokkal a jelenlegi alj alá.
Sajnos azt kell mondjam, hogy szeretném, ha így lenne és kész a teljes esés, de jelenleg nem túl meggyőző ez a számozás. Igazolást csak és kizárólag akkor nyer, ha az árfolyam innen a fekete 4 fölé megy. Ez mininmálisan annyit jelentene, hogy egy nagyobb felfelé korrekció indult el, amelynek ideális célára a jelenlegi alj esetén ~1.27 - 1.30 körüli sáv, hónapok alatt.
A felső piros vonal alatt elhaló minden, korrekciós szerkezetű emelkedés a további esést készíti elő.
Ez a scenario szintén formálódó Minor hullámvéggel számol, de az előzőtől eltérően kisebb pánrapos, esetleg hetes korrekció után mélyebb új aljra szökken. A H4 chart jelenleg még ennek a verziónak ad támogatást.
Ebben a scenarióban a további esés előtti felfelé korrekció ideális célár tartománya a zölddel jelölt terület. Vigyázni kell vele, mert ha ide korrektív szerkezettel felmegy, változhat az értelmezés és nagyobb lendülettel indulhat új alra. Figyeljünk rá ugyanakkor, hogy a pink (4) viszont elhalhat jóval ez alatt, nagyjából az alsó piros vonalamnál vagy picivel alatta.
Ha ez a pink verzió formálódik, szintén az validálja, ha utána töri a felső piros vonalat. A felső piros vonal alatt elhaló minden, korrekciós szerkezetű emelkedés szintén a további esést készíti csak elő.
Ez arról szólna, hogy megyünk még lefelé, sokat, nagyon sokat, akár 2000-2500 pipet.
Ha nem bánjátok, ehhez nem rakok fel rajzot, két okból. Egyrészt van a neten sok. Másrészt engem szomorúvá tesz ez a jövő - nem akarom, nem támogatom. Bukhatunk és kereshetünk rajta persze, és bizonyára többen fogunk is, mégsem vagyok/lennék tőle boldog. Túl sok rossz érzés társul hozzá és olyan jövőt sugall, amelyben nem jó létezni - nekem nem. De ha ez van megírva, szomorúan, de tudomásul veszem, és bízom abban, hogy ez azért kell, hogy az alapoktól új, a pénz helyett egy emberközpontú, emberléptékű, szeretettel teli, színes és barátságos világot építsünk néhány könnycsepp kíséretében, emeralddal, pomperjjel, kisvukkal és luloval, sodaval, molntaval, loststoplosszossz-szal, ambrikaval, hjanekkel, joe99-cel, milegyennel, sly-jal, bububal, celluxxszal, Dénessel, baluval és a felsorolhatatlanul sok többi jóérzésú fórumtárssal régről és mostanról egyaránt ...
Én úgy érzem, hogy a chf elég erőssé vált csütörtökön, ahonnan gyengülni fog, sejtésem szerint az usd ellenében, de esetleg az eur ellenében is? Nem lehet kiszámítani a jegybankokat, mindegyik gyengíteni szeretné saját devizájukat, most errő szól a verseny (szvsz)
Köszi! Valami ilyesmit látok bele én is.
Most kifejezetten érdekes lenne látni a friss elemzésüket is :-)
Évekkel ezelőtt voltam az előfizetőjük, de mindig is sokalltam az árát. Persze aki a kereskedésből akar élni és annak megfelelő tőkemérettel dolgozik, annak megérheti. De még jobb, ha maga elsajátítja az ember.
Egyre inkább azt gondolom, hogy az 1,3993-ról indult esés egy befejező hullám lesz (majd ha készen lesz). A hullámszakértőktől kérdezem, hogy lehet ez egy C hullám?
EUR/USD